Vridfönster med marknadens bästa garantier

Vridfönster, välj kvalitet. Kronfönster har marknadens bästa garantier.


Vilka vridfönster som installeras i en fastighet har stor betydelse. Oavsett om du ska bygga nytt eller om du ska byta ut dina befintliga fönster så är det viktigt att välja rätt fönster. De påverkar ljusinsläpp, uppvärmningskostnader och trivsel. Att byta ut fönstren i en fastighet är inte helt enkelt. Du bör undersöka vilka alternativ som finns och det gäller att ha koll på ekonomin. Att byta ut sina fönster innebär en ganska hög engångskostnad men å andra sidan sparar man mycket pengar genom att värmekostnaderna går ner. Lite beroende på hur du bor så finns det många olika fönstertyper att välja bland och det är inte helt enkelt att göra rätt val. Ett bra tips är att kontakta en tillverkare för att få rådgivning. En fönstertyp som har många fördelar och som vi ska titta närmare på i den här artikeln är den typ av fönster som kallas för vridfönster.

vridfönster

Vad är vridfönster?
Vad är då ett vridfönster för typ av fönster? Vridfönster är en speciell typ av modernt fönster som går att vrida 180 grader. Fönstret är barnsäkert eftersom det krävs ett tvåhandsgrepp för att öppna det, det har alltså en inbyggd automatisk vädringsspärr/spärr för öppning. Så fönstret passar särskilt bra för barnfamiljer. Fönstret är alltså horisontellt svängbart utanför själva husfasaden. Detta kallas också för glidhängning och innebär att ingen del av fönstret går in i rummet. Beslaget gör att fönstret är väl balanserat, att det i regel aldrig kärvar och att det inte blir skevt med tiden. Öppningsfunktionen brukar kallas för H-beslag. Att fönstret går att vrida 180 grader gör också att det går betydligt enklare att putsa dina fönster. Du kommer inte behöva ställa dig på en vinglig stege eller bygga någon ställning för att putsa fönstret. Båda sidor av fönstret går att putsas inifrån bostaden. Vridfönster är också mycket praktiska när du ska vädra, då du enkelt kan öppna fönstret på vid gavel och snabbt vädra ur bostaden. Vridfönster innebär en praktisk och smart lösning och de finns i olika utföranden.

Fundera igenom ditt val
Vridfönster har många fördelar men kom ihåg att noggrant tänka igenom ditt val innan du väljer vilken fönstermodell som ska installeras. I och med att det är en stor ekonomisk investering så är det klokt att ägna mycket tid åt att undersöka olika modeller så att du säkert väljer rätt. Bland de som köper nya fönster till sin bostad finns det många idag som väljer vridfönster till bostadens alla rum. Vridfönster finns i en rad olika material, till exempel aluminium och trä. Fönstren kan också förses med detaljer som klarglas, frostat glas eller spröjs. Vridfönster är populära eftersom de är praktiska, lättskötta och samtidigt säkra.

Tänk på utseendet
När det gäller att välja rätt fönster så är det inte bara funktionaliteten som är viktig. Tänk också igenom hur du vill att ditt hus ska se ut och vilken påverkan fönstren kommer att ha på utseendet. Du vill förmodligen ha fönster som passar ihop med stilen på ditt hus i övrigt vad gäller former och färger. Valet av fönstermodell gör stor skillnad när det gäller vilket intryck man får av huset. Fönstren på ett hus är ofta markanta och kan vara en stor del av första intrycket av huset, vilket kan vara avgörande om du någon gång i framtiden ska sälja ditt hus. Fundera också igenom vilken smak du har, gillar du en gammaldags lantlig stil eller föredrar du ett modernt och stilrent utseende? De flesta fönstermodeller finns i olika utföranden och färger vilket gör att du inte är helt styrd av vilken modell du väljer när det gäller hur fönstren ska se ut.

Räkna pris på vridfönster 3 glasfönster här.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this