Allmogefönster

Vackra träfönster, nya moderna energifönter med det gamla utseendet, allmogefönster med 3 glas. Med mycket bra isolervärden, U-värde 0,99, och som kan fås måttillverkade ner på millimetern utan extra kostnad. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Allmogefönster i den gamla stilen, kulturfönster så som de såg ut förr, men med modern isolering med lågemissionsglas 2 glas eller 3 glas,  i trä eller trä aluminium. Våra Allmogefönster tillverkas stor omsorg och hantverkskunnande med hög andel kärnvirke, varför vi kan ge dig marknadens bästa rötskyddsgaranti, 30 år.

Att välja fönster till sitt hus är inte lätt. Det handlar både om smak och stil men också om funktion och kostnad. Med rätt fönster kan du få ner uppvärmningskostnaderna rejält. Dessutom kan fönstren bidra till husets charm och göra inomhusmiljön trevligare. Allmogefönster har fått ett stort uppsving på senare år. Människor vill behålla stilen och husets själ, men vill ha Kronfönsters moderna isolering och därför så är våra Allmogefönster så populära där vi kan tillverka i alla stilar, med alla färger, former och utseenden. Trenden med den lantliga stilen är fortsatt stark och allmogefönstren passar väl in i denna stil. Många drömmer om ett gammaldags, charmigt hus och där utgör fönstren ofta en avgörande del för att få till den inomhusmiljö som man önskar. Inte minst finns det ett antal bloggare som gjort sig kända genom att visa upp hur de renoverar sina hus i en gammaldags stil. Bloggarna läses av många som blir inspirerade och själva vill göra om sina hem.

 

Allmogestil

Allmogestil eller som man oftare säger: bara ”allmoge” är inom antikhandel och kulturhistoria en beteckning på en specifik rustik stil som var mycket vanligt förekommande i det svenska bondesamhället ungefär åren 1650-1900. Ibland avser man med allmogestil senare tillverkade föremål som efterliknar äldre förebilder. De ursprungliga allmogeföremålen tillverkades ofta av en lokal hantverkare eller på den egna gården. Många allmogeföremål tillverkades av trä som sedan målades. Den kända svenska konstnären Carl Larsson var mycket förtjust i allmogestilen och hade som ambition att bevara den. Idag är äldre allmogeföremål ofta eftertraktade antikviteter.

 

Allmogefönster

Letar du efter ett fönster med antik charm som samtidigt har moderna fördelar? Då passar förmodligen Kronfönsters Allmogefönster Sekel perfekt för dig. Det är ett gammaldags fönster med klassisk stilren design. Allmogefönster passar bra till renovering så väl som till ett helt nybyggt hus där man önskar bevara det traditionella, svenska utseendet. Allmogefönster finns självklart både som 3-glasfönster och som 2-glasfönster. Det går att få allmogefönster med riktigt bra isoleringsförmåga, Sekel  har 0,9 i U-värde och dubbla lågemmissionsglas (lågenergiglas). Till allmogefönster hör ofta spröjs i gammaldags stil. Många allmogefönster är tillverkade utifrån gamla förlagor. Det är vanligt med spröjs av sekelskiftestyp och även med bågprofiler från den tiden. Ju större fönster desto högre pris, brukar vara principen som gäller. Kronfönsters Allmogefönster tillverkas med stor omsorg och med hantverkskunnande, vilket borgar för en hög kvalité. Du får hela 30 års rötskyddsgaranti på våra Allmogefönster.

 

Allmänt om val av fönster

Fönstermodeller finns självklart i en mängd olika stilar. Vilken modell just du väljer beror så klart på tycke och smak men också på hur ditt hus ser ut och hur gammalt det är. Många gånger är det billigare att köpa helt nya fönster än att renovera de gamla, befintliga. Fönster påverkas mycket av väder och vind, särskilt i det nordiska klimatet och om fönstren ska hålla riktigt länge så gäller det att ta hand om dem noggrant. Beroende på vilket material som fönstret är tillverkat av så krävs helt olika typer av underhåll. Träfönster kräver till exempel ett bra ytskikt som skyddar fönstret mot fukt. Det vanligaste är att man använder sig av fönsterfärg. Många väljer att köpa samtliga fönster ur samma serie, vilket brukar ge ett enhetligt och snyggt intryck. Installationen av nya fönster bör ske på ett fackmannamässigt sätt. Många moderna fönster är enkla att installera vilket gör att de allra flesta som är någorlunda händiga kan klara av det på egen hand. Det gäller dock att ha de rätta verktygen och att vara noggrann. Fönstren får absolut inte installeras på ett felaktigt sätt för då kan det förkorta fönstrens livslängd avsevärt. Om du känner dig det tveksam bör du förmodligen anlita en specialist inom installation av fönster. Kronfönster kan hjälpa dig med val av fönsterinstallatör, vi har samarbeten med byggfirmor i hela Sverige

Läs mer om våra kulturfönster

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra kultur- och allmogefönster hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa våra kultur- och allmogefönster direkt online.

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this