Altandörr Air

Air dörr tillhör vårt senaste tillskott till produktsortimentet. En modern designdörr med minimala profiler framtagen för Skandinavien. Air andas ljus och låter huset stå i fokus istället för fönstret och fönsterdörren. Med tunna profiler hos både fönster och dörrar och hög materialkvalité är inte Air bara ett elegant val för alla hem utan också ett hållbart val med marknadens bästa rötskyddsgaranti på 30 år och hela 15 års garanti för glaset. Air fönsterdörr förses med säkerhetsspanjolett och bakkantssäkring som standard.

En stor anledning till den långa livslängden är att vi använder fingerskarvad furu för att undvika knaggar i träet. Alla dörrar är helt knaggfria.

Hos Kronfönster är dörrbyggande ett hantverk. Vi har behållit den genuina känslan och det mänskliga ögat vakar alltid över produktionen för att säkerställa kvaliteten. Vi lever efter devisen att det är människor tillverkar altandörrar, inte maskiner!

En trädörr, vad är det egentligen? En altandörr tillverkad i trä, självklart. Men tekniken att tillverka dörrar skiljer sig mycket mellan olika producenter. De största dörrtillverkarna på marknaden serieproducerar sina altandörrar i stora produktionslinjer där allt går med automatik med hjälp av stora maskiner. En stor del av hantverket har därmed gått förlorat.

Dessutom använder man sig ofta den billigaste typen av virke, massiv trä – träbitar sågade på längden i hela stycken. Altandörr Air är utvecklad från våra träfönster, baserad på Kronfönster designprofil som är utvecklad tillsammans med arkitekter för efterlikna det minimala och vackra skandinaviska stilen. Design för ett modernt och stilrent formspråk.

Kronfönster Air erbjuds i standardmått. Du kan även få den med valfri bröstning, poster, spröjs, andra glas med mera.

Air förses med 3-glas och med dubbla superenergiglas (U-0,7) som standard. Den gedigna karmen hos våra altandörrar är dessutom kraftigare i djupet (114 mm) än hos de flesta konkurrenter. Detta gör att våra altandörrar är bättre isolerade och har en större vridstyvhet i hela konstruktionen. Du kan få fönsterdörr Air i alla färger (vit är standard). Aluminiumutsida är tillval som finns både på fönster och på dörrar.

Designdörr Air förses alltid med säkerhetsspanjolett med hakregellåsning som standard. Det sitter alltid bakkantssäkring i dörrbladets kant mot gångjärnssidan. Detta är lösningar vi erbjuder till fönsterdörren Air för att ge en trygg dörrlösning åt alla hem. Dörrar med helglasning förses alltid med dubbelsidigt personsäkerhetsglas som standard som ger har syftet att skydda mot skärskada om någon råkar falla mot eller gå in i dörrens glas, detta ger dock en synergieffekt där dörren får ett bättre inbrottsskydd genom att glaset blir mer svårforcerat. Gångjärnen hos designdörren är vitlackerade och smälter väl in med dörrens minimala profiler.

Kvalitet – Made by Småland.

Det finns flera problem med att tillverka altandörrar i massivt trä. För det första innehåller det knaggar och kvistar. Dessa lackas såklart över, men de finns där under färgen och kommer att blomma upp så småningom.

Nästa problem är vidstyvheten. Det är viktigt att komma ihåg att trä är ett levande material som rör sig. Materialet förändras av värme och kyla, fukt och torka; det rör sig och ändrar storlek och form. Vi säger att det ”slår sig”. Tillverkar man dörrar av massivträ i för stora stycken är risken överhängande att de slår sig med tiden. Dörrarna kommer då att hänga och bli otäta.

Dessutom används sällan kärnvirke, alltså mittstycket på träet. Istället sätter man ofta det sämsta träet utåt och beklär det med aluminium. Det syns inte, men det finns där. Vi har bannlyst massivträ ur vår produktion. Istället använder vi endast fingerskarvad furu, sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i träet för att sedan skarva och skiktlimma träet till hela längder. Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år och får en hög vridstyvhet i dina nya dörrar.

Hos Kronfönster försöker vi få det bästa resultatet av ett sånt fantastiskt och vackert material som trä. Vi vill utnyttja dess fulla potential och helt enkelt göra bättre och vackrare dörrar.

Självklart har vi nya moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också lagt in en stor del av mänskligt hantverk i produktionen. Hos oss finns riktiga fönstersnickare som tillverkar altandörrar.

Altandörrar är – och ska vara – hantverk tycker vi, och då kan vi inte använda massivträ med knaggar eller helt automatiska linjer utan mänsklig kontakt och känsla.

Material: Fingerskarvad, målad, kvistfri furu
Karmdjup: 105 mm
Beslag/hängning: Sidohängd utåtgående som standard
Färg: Vit (NCS S 0502-Y), annan enligt NCS- eller RAL-skalan färg som tillval.
U-värde hela konstruktionen: 1,2
Övriga tillval: Aluminiumutsida, fri from, tvåfärgade dörrar, andra typer av glas
(solskydd, inbrottskydd, bullerskydd mm). Begär separat pris.
Modell: Superenergi, 3-glas med dubbla energiglas
Kassettdjup: 36 mm
Konstruktion: 4-12-4-12-4 mm (lågemmission-argon-standard-argon-lågemmission)
Kassettfyllnad: Argon
U-värde glas: 0,7

10 års garanti mot röta i trä. Garantin gäller inte själva ytbehandlingen
10 års garanti mot kondens och damm mellan glasen.
10 års garanti på beslag och gångjärn.

Beräkna priset i vår webbshop.

Altandörr Air

Kontakta oss

Kronfönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Illervägen 3, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster och dörrar?