Altandörr Titan

Med Kronfönster Titan följer genuint hantverk och hög kvalitet. Vi tillverkar altandörrar i stora serier men gör även helt kundunika lösningar där du själv kan designa din dörr helt efter eget tycke och smak. Oavsett vad du väljer får du en dörr av hög kvalitet som håller länge.

En stor anledning till den långa livslängden är att vi använder fingerskarvad furu för att undvika knaggar i träet. Alla dörrar är helt knaggfria.

Hos Kronfönster är dörrbyggeri ett hantverk. Vi har behållit den genuina känslan och det mänskliga ögat vakar alltid över produktionen för att säkerställa kvaliteten. Vi lever efter devisen att det är människor tillverkar altandörrar, inte maskiner!

Fönsterväljaren välj rätt fönster

En trädörr, vad är det egentligen? En altandörr tillverkad i trä, självklart. Men tekniken att tillverka dörrar skiljer sig mycket mellan olika producenter. De största dörrtillverkarna på marknaden serieproducerar sina altandörrar i stora produktionslinjer där allt går med automatik med hjälp av stora maskiner. En stor del av hantverket har därmed gått förlorat.

Dessutom använder man sig ofta den billigaste typen av virke, massiv trä – träbitar sågade på längden i hela stycken. Altandörr Titan är utvecklad från våra träfönster.

Kronfönster Titan lagerförs som helglasad i standardmått. Men du kan måttbeställa den på millimetern utan extra kostnad. Du kan även få den med valfri bröstning, poster, spröjs, andra glas med mera. Vill du köpa måttbeställda, kundunika altandörrar vet vi att vårt erbjudande är svårslaget.

Titan har 3-glas och med dubbla superenergiglas (U-0,7) som standard. Våra altandörrar har dessutom kraftigare karmdjup (114 mm) än de flesta konkurrenter. Detta gör att våra altandörrar är bättre isolerade och har en större vridstyvhet i hela konstruktionen. Du kan få altandörr Titan i alla färger (vit är standard). Du kan till och med få lasyr eller betsad. Aluminiumutsida är tillval som finns både på fönster och på dörrar. Du kan köpa din altan dörr helt skräddarsydd för ditt hus, med exaktmått ner till millimetern. Vi har alltid dörrar i lager, för omgående leverans. Gå till vår webbshop för att beställa, eller bygg din egen altan-dörr efter dina mått.

NYHET: Titan Light, altandörr med 2 glas
Vi har just lanserat en lågprisdörr, Titan Light med 2-glas och fria mått. Precis som i alla andra dörrar från Kronfönster sitter superenergiglas med argon (U-värde 1,0) med isolerpaketet på glaset. Light-varianten går att göra i större mått än traditionella Titan, vilket är en fördel. Besök vår webbshop för pris och mer information.

Det finns flera problem med att tillverka altandörrar i massivt trä. För det första innehåller det knaggar och kvistar. Dessa lackas såklart över, men de finns där under färgen och kommer att blomma upp så småningom.

Nästa problem är vidstyvheten. Kom ihåg att trä är ett levande material som rör sig. Materialet förändras av värme och kyla, fukt och torka; det rör sig och ändrar storlek och form. Vi säger att det ”slår sig”. Tillverkar man dörrar av massivträ i för stora stycken är risken överhängande att de slår sig med tiden. Dörrarna kommer då att hänga och bli otäta.

Dessutom används sällan kärnvirke, alltså mittstycket på träet. Istället sätter man ofta det sämsta träet utåt och beklär det med aluminium. Det syns inte, men det finns där. Vi har bannlyst massivträ ur vår produktion. Istället använder vi endast fingerskarvad furu, sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i träet för att sedan skarva och skiktlimma träet till hela längder. Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år och får en hög vridstyvhet i dina nya dörrar.

Hos Kronfönster försöker vi få det bästa resultatet av ett sånt fantastiskt och vackert material som trä. Vi vill utnyttja dess fulla potential och helt enkelt göra bättre och vackrare dörrar.

Självklart har vi nya moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också lagt in en stor del av mänskligt hantverk i produktionen. Hos oss finns riktiga fönstersnickare som tillverkar altandörrar.

Altandörrar är – och ska vara – hantverk tycker vi, och då kan vi inte använda massivträ med knaggar eller helt automatiska linjer utan mänsklig kontakt och känsla.

altandörr

Material: Fingerskarvad, målad, kvistfri furu
Karmdjup: 114 mm (144, 129, 99 och 84 mm finns som tillval)
Beslag/hängning: Sidohängd utåtgående som standard, inåtöppning som tillval
Färg: Vit (NCS S 0502-Y), annan enligt NCS- eller RAL-skalan färg som tillval.
U-värde hela konstruktionen: 1,2
Övriga tillval: Aluminiumutsida, fri from, tvåfärgade dörrar, andra typer av glas
(solskydd, inbrottskydd, bullerskydd mm). Begär separat pris.
Modell: Superenergi, 3-glas med dubbla energiglas
Kassettdjup: 36 mm
Konstruktion: 4-12-4-12-4 mm (lågemmission-argon-standard-argon-lågemmission)
Kassettfyllnad: Argon
U-värde glas: 0,7

10 års garanti mot röta i trä. Garantin gäller inte själva ytbehandlingen
10 års garanti mot kondens och damm mellan glasen.
10 års garanti på beslag och gångjärn.

Beräkna priset här.

WEBSHOP

Kontakta oss

Kronfönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Illervägen 3, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster och dörrar?