Fönsterdörr Kronan

Fönsterdörr Kronan byggs på Kronfönsters Luxus profil. Luxus betyder "ge oss ljus" och Kronan gör det. Kronan är framtagen i hop med arkitekter just för passa moderna hus med stora fönster men där bästa isolering är ett absolut krav. Med en minimal fönsterbåge och karm får du maximalt med ljus, det som vi vill ha i vårt Nordiska klimat. Fönsterdörr Kronan är en inbrottsäkrad dörr dom har säkerhetsspanjolett av härdat stål i samt bakkantssäkring. Luxus på Latin, betyder Lyx och det är vad du får med Kronan. Vardagslyx. Säkra dörrar med maximalt ljusinsläpp och med riktigt bra isolering. Det är Kronan fönsterdörr.

En stor anledning till den långa livslängden är att vi använder fingerskarvad furu för att undvika knaggar i träet. Alla dörrar är helt knaggfria.

Hos Kronfönster är dörrbyggeri ett hantverk. Vi har behållit den genuina känslan och det mänskliga ögat vakar alltid över produktionen för att säkerställa kvaliteten. Vi lever efter devisen att det är människor tillverkar altandörrar, inte maskiner!

En trädörr, vad är det egentligen? En altandörr tillverkad i trä, självklart. Men tekniken att tillverka dörrar skiljer sig mycket mellan olika producenter. De största dörrtillverkarna på marknaden serieproducerar sina altandörrar i stora produktionslinjer där allt går med automatik med hjälp av stora maskiner. En stor del av hantverket har därmed gått förlorat.

Dessutom använder man sig ofta den billigaste typen av virke, massiv trä – träbitar sågade på längden i hela stycken. Altandörr Titan är utvecklad från våra träfönster, baserad på Kronfönster Sekelprofil som är framtagen ihop med byggnadantikvarier för att efterlikna det tidstypiska vackra klassiska Svenska träfönstret. Designat för äldre tidstypiska hus.

Kronfönster Titan lagerförs som helglasad i standardmått. Men du kan måttbeställa den på millimetern utan extra kostnad. Du kan även få den med valfri bröstning, poster, spröjs, andra glas med mera. Vill du köpa måttbeställda, kundunika altandörrar vet vi att vårt erbjudande är svårslaget.

Titan har 3-glas och med dubbla superenergiglas (U-0,7) som standard. Våra altandörrar har dessutom kraftigare karmdjup (114 mm) än de flesta konkurrenter. Detta gör att våra altandörrar är bättre isolerade och har en större vridstyvhet i hela konstruktionen. Du kan få altandörr Titan i alla färger (vit är standard). Du kan till och med få lasyr eller betsad. Aluminiumutsida är tillval som finns både på fönster och på dörrar. Du kan köpa din altan dörr helt skräddarsydd för ditt hus, med exaktmått ner till millimetern. Vi har alltid dörrar i lager, för omgående leverans. Gå till vår webbshop för att beställa, eller bygg din egen altan-dörr efter dina mått.

NYHET: Titan Light, altandörr med 2 glas
Vi har just lanserat en lågprisdörr, Titan Light med 2-glas och fria mått. Precis som i alla andra dörrar från Kronfönster sitter superenergiglas med argon (U-värde 1,0) med isolerpaketet på glaset. Light-varianten går att göra i större mått än traditionella Titan, vilket är en fördel. Besök vår webbshop för pris och mer information.

Kvalitet – Made by Småland.

Det finns flera problem med att tillverka altandörrar i massivt trä. För det första innehåller det knaggar och kvistar. Dessa lackas såklart över, men de finns där under färgen och kommer att blomma upp så småningom.

Nästa problem är vidstyvheten. Kom ihåg att trä är ett levande material som rör sig. Materialet förändras av värme och kyla, fukt och torka; det rör sig och ändrar storlek och form. Vi säger att det ”slår sig”. Tillverkar man dörrar av massivträ i för stora stycken är risken överhängande att de slår sig med tiden. Dörrarna kommer då att hänga och bli otäta.

Dessutom används sällan kärnvirke, alltså mittstycket på träet. Istället sätter man ofta det sämsta träet utåt och beklär det med aluminium. Det syns inte, men det finns där. Vi har bannlyst massivträ ur vår produktion. Istället använder vi endast fingerskarvad furu, sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i träet för att sedan skarva och skiktlimma träet till hela längder. Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år och får en hög vridstyvhet i dina nya dörrar.

Hos Kronfönster försöker vi få det bästa resultatet av ett sånt fantastiskt och vackert material som trä. Vi vill utnyttja dess fulla potential och helt enkelt göra bättre och vackrare dörrar.

Självklart har vi nya moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också lagt in en stor del av mänskligt hantverk i produktionen. Hos oss finns riktiga fönstersnickare som tillverkar altandörrar.

Altandörrar är – och ska vara – hantverk tycker vi, och då kan vi inte använda massivträ med knaggar eller helt automatiska linjer utan mänsklig kontakt och känsla.

Virke: Lamellimmad furu enligt svensk standard SS818104.
Glas: Superenergi Plus: 3-glas energiglas u-0,7 med dubbla lågemissionsglas och argonfyllning samt isolerpaketet. Glaset är dessutom inbrottssäkrat, svårt att slå sönder.
Glasningslist: Droppbleck av vitlackerad aluminium. Glaslister i vitt kompositmaterial.
Tätningslist: Q-Ion
Gångjärn: ASSA beslag av elförzinkat stål
Spanjolett: Spanjolett med två hakkolvar av härdat stål och två kilkolvar för att öka inbrottssäkerheten.

Bakkantssäkring: Dörren är försedd med bakkantssäkring för maximal inbrottssäkerhet.

Handtag: Handtag i aluminium, rostfri nyans med möjlighet att montera ett cylinderlås.
Karmskruv: Förborrat 14mm
Karmdjup: Trä 105mm Trä-aluminium 115mm
U-värde på hela konstruktionen: 0.9 W/m2K

10 års garanti mot röta i trä. Garantin gäller inte själva ytbehandlingen
10 års garanti mot kondens och damm mellan glasen.
10 års garanti på beslag och gångjärn.

Beräkna priset i vår webbshop.

Kronan fönsterdörr

Kontakta oss

Kronfönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Illervägen 3, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster och dörrar?