NYHET! Kronfönster minimalt designfönster i modernt stil. Ett fönstersystem där vi lämnar marknadens bästa garanti, 30 år mot röta. En fönstermodell som ligger rätt i tiden och som uppfyller behovet av ett generöst ljusinsläpp i kombination med den bästa isoleringen. Kronfönster Air har 3 glas som standard, beslagen hos vridfönster Air är dolda för att maximera upplevelsen av en tunn profil. Sidohängda fönster levereras med pulverlackerade vita gångjärn. Det är dina behov vi anpassar oss efter när du själv designar dina fönster. Air är en måttanpassad fönstermodell som vi tillverkar på mm-nivå. Design i form av spröjs, poster och färg och även i olika former sker helt efter dina önskemål. Som kund hos Kronfönster är du arkitekten.

Vi ställer höga krav på alla våra produkter. Med våra träfönster följer hantverk och hög kvalitet. Vi har både serieproduktion och har helt kundunika lösningar. Air tillverkas enligt sanna hantverksanda, handgjort och alltid exakt utifrån ditt önskemål som kund. Vi använder bara långsamvuxen, fingerskarvad furu vi använder kärnvirke i så hög omfattning vi kan och vi följer ett motto: Människor tillverkar fönster, inte maskiner.

Det skiljer sig mycket i tekniken hos olika producenter för att tillverka träfönster. De största aktörerna på marknaden massproducerar fönstren i stora produktionslinjer med maskiner där allt går med automatik. Den mänskliga känslan för detta härliga naturmaterial – träet – har gått förlorat. Dessutom används ofta den billigaste typen av virke, massiv trä, alltså längssågade träbitar i hela stycken och med knagg i ändträt. Så gör inte vi. Vi vill bygga fönster för generationer, som håller och där träkänslan kommer fram. Men en hög andel kärnvirke helt knaggfritt och egen teknik för impregnering kan vi därför ge dig marknadens bästa rötskyddsgaranti, hela 30 år.

Problemet med massivt trä är flera. För det första så innehåller det knaggar och kvistar. Dessa lackas såklart över, men de finns där under färgen och de kommer att blomma upp så småningom. Nästa problem är vidstyvheten. Trä är ett levande material som förändras av värme och kyla, fukt och torka. Vi säger att de ”slår sig”. Tillverkar man fönster eller dörrar av massivträ som är för stort så kommer de slå sig med tiden. Kronfönster Air är vårt senaste tillskott i produktsortimentet. Det är framtaget för att ge ett fönster med minimal karm och båge för att släppa in mycket ljus och samtidigt få en välisolerad och varm konstruktion. Med Air får du en lägre uppvärmningskostnad och ett snyggt och tidlöst utseende. Kronfönster tillverkar fönster i modern stil till ditt hus eller fritidsboendet där utsikt och ljusöppning är viktigt. Det moderna fönstersystemet Air finns även som altandörrar och pardörrar som vi har i lager för omgående leverans. I vår webbshop kan du beställa eller bygga ditt eget fönster utifrån dina mått.

Air – ett stilrent och modernt fönster med 3-glas – där vi använder dubbla lågenergiglas med U-0,7 som standard. Karmen har ett djup på 114mm, vilket gör fönstren bra isolerade och ger en hög vridstyvhet för hela konstruktionen. Vi använder oss av fingerskarvad, långsamväxande furu, vilket gör att fönstren blir helt kvistfria samt att vridstyvheten förbättras ytterligare. Vårt erbjudande på måttbeställda träfönster är svårslaget. Vi tillverkar fönster efter dina önskemål så att de passar i ditt hus, oavsett vilken stil det har och när det är byggt. Ett nytt fönster ska inte bara ha hög kvalitet, det ska smälta in där det sitter.

Material: För att tillverka våra träfönster använder vi en hög andel kärnvirke. Kärnviket är mittstycket av trädet där virket är som hårdast och bäst impregnerat. Vi använder vi fingerskarvat trä, detta för att fönstret ska behålla sin vridstyvhet och stabilitet.

Hyvling, slipning och lackning: Sedan hyvlas och putsas träet innan trästommen/fönsterkarmarna dränks i impregneringsbad. Fönstret (karmarna) lackas tre gånger – två gånger med grundfärg i samma kulör som fönstret och en gång med ytfinish. Mellan varje lager lack så putsar/slipar vi ner lacken för att den ska bli jämn och blank.

Beslag: Alla beslag, gångjärn och glas monteras manuellt och testas av fönstersnickaren. Beslagen till våra H-fönster, vrifönster, är dolda. Det ger ett elegant och snyggt utseende där glaset och huset hamnar i fokus. Sidohängda fönster har vita pulverlackade gångjärn i minimal design.

Kvalitetskontroll: Slutligen kontrolleras fönstret visuellt och funktionstestas av kvalitetsansvarig. Inte fören det passerar utan anmärkning är fönstret redo för leverans.

Kronfönster Air designfönster kan fås med flera luft: 1-, 2-, 3-, 4- eller annat antal beroende på dina behov. Du kan köpa dina fönster helt skräddarsydda, med exakt passning till ditt hus ner till millimetern, i alla storlekar, färger, glas med mera. Handtagen går i stil med fönstrets design, i borstad aluminimfinish och en tidlös design. Alla sidohängda fönster har inbyggd bromsfunktion som standard och kan fås med låsfunktion. Dörrar har alltid säkerhetsspanjolett som standard och inbyggd bromsfunktion. Fråga din Kronfönster säljare för mer information.

Modell: Superenergi Plus med 15 års glasgaranti.
Kassettdjup: 36 mm
Konstruktion: (lågemmission-argon-standard-argon-lågemmission)
Kassettfyllnad: Argon
U-värde glas: 0,7
U-värde hela konstruktionen: 0,99

Spröjsade fönster på träfönster. Air erbjuds med spröjs som option, mellanliggande spröjs inuti glaskassetten för ett snyggt utseende och ett enkelt underhåll. Modellen kan också fås med glasdelande poster i varierande dimensioner.

Med ett fönster från Kronfönster vill vi ta fram det som vi anser gått förlorat i och med massproduktionen av träfönster. Ett fantastiskt material som trä vill vi göra vackra fönster av. Vi vill få mer mänsklig kontakt med materialet och tillverka träfönster av riktigt hög kvalitet.

Självklart har vi moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också stor del av mänskligt hantverk inbyggt i produktionen. För att göra ett bra fönster anser vi att det krävs riktiga fönstersnickare.

Massivträ är ett mycket billigare material att använda när man tillverkar fönster, men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden och successivt kommer kvistar och knaggar att lysa igenom. Detta slipper du hos Kronfönster. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu.  Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder. Vi uppnår 3 stora fördelar med detta:

  • Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år.
  • Du får en otrolig vridstyvhet i dina nya fönster.
  • Det förhindrar röta, varför vi kan ge dig marknadens bästa garanti, 30 år.

Visst, det är dyrare att tillverka av fingerskarvat trä som vi gör, men vi sätter kvalitén först. Vi vill att dina nya fönster ska hålla och vara fina länge! Eftersom vi tillverkar och säljer allt själva kan vi ändå hålla bra pris med högsta kvalitet.

Fingerskarvat material är inget som uppfattas med blotta ögat, vi prioriterar vackra fönster och hos designfönstret Air kommer du att uppleva det genom ett vridstyvt fönster fritt från knagg och kvist.

Fönstren är en mycket viktig del av utseendet på ditt hus och de är också avgörande för trivseln i ditt hem. Ljusinsläppet från fönstren har stor betydelse för boendemiljön. Oavsett om det handlar om att köpa fönster till ett nybygge eller om det handlar om att ersätta utslitna fönster så gäller det att tänka till. Vilka fönster du väljer påverkar utseende, ekonomi och funktion. Inköpspriset för olika fönster kan variera kraftigt. Fönstren påverkar också uppvärmningskostnaderna eftersom de släpper ut värme på vintern. Det är också värt att fundera igenom hur du vill öppna dina fönster, olika modeller öppnas på olika sätt och det gäller att hitta den mest praktiska lösningen. Fönstermodeller finns i massor av olika stilar. Vilken modell du väljer beror på smak och tycke men också hur huset ser ut och hur gammalt det är. Ofta är det billigare att köpa nya fönster än att renovera de befintliga. Fönster påverkas av väder och vind, inte minst i det Svenska klimatet och om fönstren ska hålla länge så gäller det att ta hand om dem. Olika material kräver helt olika typer av underhåll. Träfönster kräver till exempel ett ytskikt som kan skydda fönstret mot fukt, vanligast är att man använder sig av någon form av fönsterfärg. De flesta väljer att köpa alla sina fönster ur samma serie, vilket ger ett enhetligt och snyggt intryck. Installationen av nya fönster ska ske på ett fackmannamässigt sätt. Många moderna fönster är mycket enkla att installera vilket gör att de flesta som är händiga kan klara av det. Det gäller bara att ha de rätta verktygen och att vara mycket noggrann. Fönstren får inte installeras på ett felaktigt sätt för då kan det förkorta fönstrens livslängd. Om du känner dig det minsta osäker bör du anlita en specialist inom installation av fönster. Kontakta Kronfönster, vi kan även erbjuda montering om du vill.

Specifikt om designfönster
Designfönster från Kronfönster kännetecknas av en slimmad fönsterprofil med maximal ljusöppning anpassat för den avskalade skandinaviska stilen. Fönster framtagna för att främja husets formspråk och en ljus inomhusmiljö. Designfönster är ett bra alternativ om du söker en stil som är tidlös och minimal. Det är möjligt att kombinera olika uppställningar av spröjs och poster för att leka med fönstrens designspråk. Spröjsen är 26 millimeter som utgångspunkt men vi erbjuder också andra dimensioner. Designfönstret Air har ett stilrent formspråk med raka linjer på karm och båge.
Utseendet kännetecknas av den modernistiska och exklusiva känslan hos de minimala profilerna. Karmens djup är väl tilltaget, men höjdmåtten hos bågar och karmar smala. De tunna profilerna ger maximal glasyta för en ljus känsla även under årets mörka månader. En annan viktig detalj med designfönster är att proportionerna mellan höjd och bredd är rätt samt att glasrutans storlek är korrekt, för att fönstret ska få ett utseende som kommer till sin rätt. Kolla upp u-värdet på fönstren innan du beställer. Ju lägre u-värde desto bättre isoleringsförmåga. Värdet gäller för hela fönstret, det vill säga för glas, karm och båge. Att välja rätt fönster är inte alltid enkelt men om du söker ett modernt fönster med stor ljusöppning kan vi varmt rekommendera designfönster. För att få en känsla av tidlös design är det viktigt att göra rätt val vid köp av nya fönster, så överväg noga alternativen. Att fördjupa sig i fönstrens funktionalitet och tekniska prestanda är förstås viktigt men också utseende hos fönstren som också har en avgörande betydelse. Var därför noggrann när du väljer fönster och kom ihåg att de ska passa ihop med utseendet på ditt hus i övrigt. Med Kronfönster Air behöver du inte kompromissa, du får ett vackert och modernt fönster framtaget för stränga och mörka vintrar med minimal profil. Det är dina val vi utgår ifrån och möjligheterna är i princip obegränsade vad gäller storlek, färg, form och utseende. Ingen vet bättre än du vad som passar till ditt hus. Hos Kronfönster är det du som är designer och bestämmer själv exakt hur vi ska tillverka dina nya fönster så de passar ditt hus. Kontakta gärna din Kronfönstersäljare för råd.

färger olika färger fönster
Färgval

Air träfönster erbjuds i alla NCS färger och RAL färger på både utsida och insida. Hos aluminiumbeklädda träfönster kan du få insidan i alla NCS-kulörer och utsidan i valfri RAL-kulör.

energiglas superenergi plus
Nyhet! Nya lågemissionsglaset Superenergi Plus

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskassett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster.