Kronfönster förvärvar Knäredsfönster

Kronfönster har köpt det som tidigare var Knäredsfönster, med maskiner och all utrustning, rättigheter och verktyg. Kronfönster kommer återlansera fönstersystemet med en rad produktförbättringar som Kronfönster Kronan under våren 2016.

Knäredsfönster var Sveriges enda kompletta fönstertillverkare, i den meningen att de tillverkade ALLT själva. Karmar, bågar, beslag, lister, bara glasen köps. Man hade förutsättningar för att komma riktigt långt eftersom man ägde alla rättigheter själva, hade alla verktyg och komplett tillverkning. Dessutom sålde man allt själva och hade inga återförsäljare. Prisbilden på fönstret kunde därför vara gynnsam med hög kvalitet. KWA fokuserade framförallt på trädgårdsmöbler i trä, därför fick man aldrig några volymer på fönstersidan.

Vi ser enorm potential i Knäredsfönster-förvärvet, det som nu blir Kronfönster Kronan. Sortimentet passar mycket bra in i Kronfönsters strategi och ger oss möjlighet att fortsätta tillväxten. Vi är sedan några år tillbaka tillverkare av Pvc-fönster, vi har 2 egna fabriker för detta och vi har sedan 2010 egen tillverkning av träfönster och Trä med aluminiumbeklädnad. Men vår träfönsterfabrik har relativt liten produktionskapacitet, och den är uppbyggd för specialtillverkning, alltså när kunden vill ha något annat än vita standardfönster i trä eller trä med aluminium.

Knäredsfönster ger oss det vi saknat, volymtillverkning av vita träfönster eller trä/aluminiumfönster i modulmått (standardmått). Dessutom äger vi hela kedjan, vi tillverkar alla delar själva från beslag till färdigt fönster och är därför inte beroende av leverantörers prislistor eller svängningar i utbudet. Vi kan hålla lågt pris med mycket hög kvalitet. Vi styr själva över hela kedjan i tillverkningen och detta passar väl in i Kronfönsters övriga produktsortiment och strategi säger Carl-Gustaf Svensson, Styrelseordförande Kronfönster AB.

Kronfönster är idag ett välkänt varumärke i fönsterbranschen men vi är framförallt kända för pvc-fönster, även om vi är en av få fullsortimentstillverkare som tillverkar i pvc, trä och aluminium. Vi har gjort denna resa på 10 år och vår ambition är att bli minst lika starka på träfönster / Trä/aluminium som på pvc-fönster. Detta företagsförvärv ger oss möjligheten. säger Svensson.

Kontakta oss

T Fönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Sandvägen 2, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lunchstängt 11.30-12.30

Lördagsöppet Växjö

[purple_heart_rating]