Natur – det genuina och naturliga alternativet

Natur från Kronfönster är framtaget för alla typer av fastigheter där man strävar efter det klassiskt genuina i såväl material som stil. Natur finns som öppningsbart och fast fönster såväl som enkeldörr och pardörr. Material i karmar, bågar och dörrblad framställs av senvuxen fingerskarvad furu som är fri från märken av kvist. Fönstren är omålade som standard och går att få med impregnering och vid önskemål målning i valfri NCS-kulör.

Varför Natur?

Natur från Kronfönster har varit ett populärt val sedan modellen först lanserades 2009. Materialet är naturligt och har en lång bakgrund inom fönstertillverkning i Sverige och genom selektivt val av virkeskvalité borgar Natur för ett hållbart val. Den traditionella designen med tunna profiler och gammaldags beslag genom haspar, hakar och stormhasp som uppställning känns igen från den äldre stilen av fönster. Natur kännetecknas av:

  • Tunna profiler med stort ljusinsläpp.
  • Klassiskt formspråk hos profilerna.
  • Traditionella beslag.
  • Fri måttsättning.
  • Fri design av spröjsar, poster och färg.

Välj rätt fönster

Kronfönster erbjuder det mest i fönsterväg för att kunna hitta lösningar som är anpassat efter våra kunders behov. Som alternativ till Natur finns också det klassiska allmoge/kulturfönstret Sekel som är det mest populära valet till äldre fastigheter där krav på modern prestanda men i klassiskt utförande efterfrågas. Sekel finns med olika typer av glaskonstruktioner för att klara de moderna krav som ställs på låg energiförlust (lågt U-värde), ljudreduktion, värmedämpning och insynsskydd men utan att förlora den gammaldags stilen.

Fönster i kompositmaterial/PVC är moderna och hållbara alternativ och ska betraktas som framtidssäkra val. Kronfönsters PVC-produkter är UV-beständiga vilket innebär att solen vare sig bleker eller bryter ner materialet som annars kan vara ett fenomen hos enklare plastmaterial. Dessa produkter klarar också salta miljöer och det tuffa nordiska klimatet utan att påverkas. Kronfönster fönster, dörrar, skjutdörrar och vikdörrar är helt fria från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar, bromerade flamskyddsmedel och är helt emissionsfria.

Skjutdörrar är perfekta att använda mot en altan, veranda eller uteplats. Skjutdörrar har inte bara ett fantastiskt ljusinsläpp utan går också att öppna och på så sätt binder de samman inom- och utomhus miljön. Ett annat alternativ för att maximera ljusinsläpp och skapa en samhörighet mellan trädgård och bostad är vikdörrar. Vik – och skjutdörrar kan fås med eller utan spröjsar och fasta poster så att de ska passa in med husets övriga stil och bibehålla dess karaktär. En panel är en fast del som delar glaset och den är kraftigare än spröjs. Spröjsar kan sitta också vara glasdelande men är i regel tunna och släpper därmed in mer ljus än en panel.

Läs mer om våra fönster   Beräkna pris på fönster