Hasp och hake eller handtag

Våra dörrar och öppningsbara fönster förses alltid med någon form av stängningsbeslag vid leverans. Hasp och hake eller handtag är inkluderat och vilken variant som ingår beror på vilket fönster eller dörr man väljer. Vi erbjuder också ett stort urval av andra alternativ beroende på vilka önskemål som finns.

Kronfönster handtag

Vad är standard och vad kan jag välja till?

Fönster

Våra fönster i PVC och aluminium förses som standard med så kallade spanjoletthandtag där man styr fönstrets spanjolett dvs. dess öppnings- och stängningsmekanik. Fönster i trä av allmogemodell (gammaldags stil) förses med haspar och hakar i stål samt en stormhasp som fungerar som vädringsbeslag. Modernare träfönster (modell Modern) förses med spanjoletthandtag.

Dörrar

Fönsterdörrar förses med spanjoletthandtag och har i regel inbyggd dörrbroms när handtaget fälls ner. Ytterdörrar har ett steglöst trycke/handtag som fjädrar tillbaka till ursprungsläget när handtaget släpps.

Handtag till aluminium- och PVC-fönster

Nedan visas vårt standardhandtag samt ett urval av handtag man kan välja till. Standardkulör är borstad aluminium. Vissa handtag finns även i andra kulörer som vit, svart, brun, borstad stål samt guld.

Standard

Modell A

Modell B

Modell C

Modell D

Modell E

Haspar, hakar och stormhasp

Till våra allmogefönster (modell Sekel) monteras en klassisk hasp och hake (även kallat fönsterlås) tillsammans med en storhasp och stjärthake, allt i förnicklat utförande. Detta är den mest klassiska typen av beslag som förekommer på fönster från äldre generationer. Stormhaspen ställs mot stjärthaken vid vädring. Vi erbjuder också andra typer av beslag några varianter förekommer nedan.

Hasp och hake (standard)

Hasp och hake

Hasp och hake i äkta mässing

Mässings hasp och hake

Hasp och hake i förmässigat utförande

Förmässigad hasp och hake

Haspar och hakar kan erbjudas i flera olika utföranden. Till vissa beslag finns matchande stormhaspar och stjärthakar (vädringsbeslag) och till andra levereras fönstren endast med haspen och haken.

Handtag till aluminiumfönsterdörrar

Nedan visas vårt standardhandtag samt ett urval av handtag man kan välja till. Standardkulör är borstad aluminium. Som option finns svart, vit, brons och borstat stål.

Standard

Handtag borstad aluminium Kronfönster Royal

Modell Classic

Handtag borstad aluminium utan låsskylt Kronfönster Royal

Handtag till fönsterdörrar i PVC

Nedan visas vårt standardhandtag samt ett urval av handtag man kan välja till. Standardkulör är borstad aluminium. Som option finns svart, vit, brons och borstat stål.

Standard

Handtag borstad aluminium med separat låsskylt Kronfönster PVC

Modell RN

Handtag borstad aluminium Kronfönster PVC

Standard till fönsterdörrar i PVC är handtag insida men vi erbjuder också handtag utsida och cylinderlås. 

Handtag till fönsterdörrar i trä

Nedan visas vårt standardhandtag för våra träprodukter samt alternativa modeller.

Standard

Modell I

Modell II

Modell III

Modell IV

Om handtag och beslag till fönster och dörrar

Alla våra fönster och dörrar levereras kompletta med handtagsbeslag alternativt hasp och hake ibland kallat fönsterlås. 

Handtag tillverkas i regel i stål, aluminium eller mässing beroende på typ. Flera modeller och färger finns att tillgå ett urval presenteras på denna sida vi kan också erbjuda andra varianter efter kundönskemål. Haspar, hakar och stormhaspar är standard hos våra kulurfönster och ger en gammaldags traditionell känsla. Välj mellan förnicklade alternativ och mässing.

Handtag PVC-produkter Kronfönster

Handtag i borstad aluminium är standard hos våra PVC-produkter. Handtag i fönster har inbyggd säkerhetsspärr som försvårar inbrottsförsök och manipulering av handtaget. Som options finns låsbara handtag med nyckel och barnspärr. Det finns flera olika typer av designförslag och kulörer att välja mellan, ta en kontakt med oss så berättar vi mer!

Till aluminiumdörrar är steglösa trycken standard. Dessa ger en lyxig känsla och gör dörren är lättmanövrerad. Pulverlackerade handtag finns som option och matchar i detta fall dörrens svarta kulör på ett elegant sätt. Andra kulörer och utföranden finns att få.

Steglöst handtag i svart kulör Kronfönster Royal

Gör en förfrågan kring våra produkter

    Önskar offert på

    FönsterFönsterdörrSkjutdörrvikdörr