Facebook
Kronfönster category header

Aluminiumfönster : Med bästa isolering som standard. Nu med nya lågemmissionsglaset Superenergi Plus, med 10% bättre isolering och marknadens bästa glasgaranti, hela 15 år.

I filmen används vredinställningen DREH-KIPP. Kronfönsters fönster använder sedan Q4 2014 KIPP-DREH.

Aluminiumfönster Royal – ett fönster helt i aluminium. Nu med lägre u-värde.

Royal ett fönster helt i aluminium som ger ett elegant uttryck åt fasaden, rena raka linjer och en mycket hög finish. Vi rekommenderar Royal till nya hus, exklusivare hus, offentlig miljö eller miljöer med högt slitage. Här kan du läsa om aluminiumfönster i allmänhet och titta närmre på Kronfönsters produkter.

aluminiumfönster

Aluminiumfönster

Vad är ett aluminiumfönster?

Ett aluminiumfönster är ett fönster där fönsterkarm och fönsterbåge är tillverkat helt av aluminium. Det kan låta som en självklarhet, men hos en del fönstertillverkare är så inte fallet. Lite slarvigt används termen aluminiumfönster ofta för träfönster med aluminiumbeklädnad.

Vi tillverkar också träfönster med aluminiumbeklädnad med det är fortfarande träfönster. Hos oss ska ett aluminiumfönsters ska helt enkelt leva upp till sitt namn.

I nybyggda hus med modern design passar det ofta bra med smäckra aluminiumfönster med knivskarpa linjer, och eftersom kravet på underhåll är i det närmaste obefintligt är aluminium ett materialval som blir mer och mer populärt.

aluminiumfönster från Kronfönster

Aluminiumfönster från Kronfönster. Finns både som träfönster med aluminiumbeklädnad, Titan, eller helt i Aluminium, Royal.

Varför ska du välja just aluminiumfönster från Kronfönster?

aluminiumfönster

Aluminiumfönster från Kronfönster AB

Vi har gjort en uppdatering av hela aluminiumsortimentet med en rad förbättringar. För Royal aluminiumfönster, vår mest populära produkt i kategorin, har tagit fram en mer slimmad karm och båge som ger maximal glasyta och maximalt ljusinsläpp.

Du kan nu även få ditt fönster i vilken färg du vill och få det anodiserat, naturanodiserat eller polerat för maximal finish.

Dessutom försöker vi alltid vara lyhörda och skapa fönster som passar ditt hus och dina behov. Hos Kronfönster är du designer. Du har unika möjligheter att designa dina nya fönster precis så som du vill ha dem.

Detta, i kombination med bra pris och snabba leveranser, har gjort oss till en populär leverantör av aluminiumfönster i Sverige.

Nu med Gasellkampanj ! Uppgradera till 3 glas U-0,6 UTAN KOSTNAD!

Aluminiumfönster Royal

Aluminium är ett kallt material och ofta därför isolerar de oftast sämre än träfönster med aluminiumbeklädnad (bättre isolering har fönster av PVC). Av den anledningen tillverkas helaluminiumfönster Royal med luftkammare och med brutna köldbryggor för att isoleringen ska bli god.

Vill du ha ett exklusivt fönster som tål högt slitage men fortfarande håller energikostnaderna nere är Royal kanske det klokaste valet. Royal finns även som vikdörrar, vikpartier, vikfönster samt skjutdörrar för isolerade uterum.

Gör en offertförfrågan på aluminiumfönster Royal, direkt i vår webbutik, utan köptvång. Du får pris direkt samt rabatt och specifikation mailat direkt till dig. Se pris på Helaluminiumfönster Royal

aluminiumfönster2

Aluminiumfönster

Tekniska fakta för aluminiumfönster Royal

Ritning på aluminiumfönster Royal.

Profilritning på aluminiumfönster Royal

 • Material: Lackerad aluminium
 • Profil: 3 kammare, fönsterbåge och karm
 • Karmdjup: 70 mm
 • Hängning: Sidohängt inåtgående (Dreh-kipp)
 • Färg: Vit är standard (RAL 9016), finns i alla RAL-färger.
 • U-värde hela konstruktionen: Med 2 glas: 1,0 = 1,45 för hela konstruktionen (Uppmätt DIN EN 10077 för fönster öppningsbart 1200*1480 mm)
 • U-värde hela konstruktionen: Med 3 glas: 0,6 = 1,0 för hela konstruktionen (Uppmätt DIN EN 10077 för fönster öppningsbart 1200*1480 mm)

Teknisk fakta för glaset aluminiumfönster Royal.

 • Modell: Superenergi dubbla isolerglas. (Eller som tillval med tre isolerglas 36 mm)
 • Kassettdjup: 24 mm (4/16/4). Eller tillval: 3 glas 36 mm (4/12/4/12/4)
 • Fyllning: Argo.
 • U-värde: 1,0. Eller tillval 0,6
 • U-värde hela konstruktionen: 1,45 W/m2. Eller tillval (1,1)

Nyhet: Nya lågemissionsglaset Superenergi plus.

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskasett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster.

superenergiglas plus marknadens bästa garanti fönster15 års garanti

Detaljbilder på ALuminiumfönster Royal. Obs fönstret på bilden är i anodiserad aluminuim (silverfärg) standardfärg är vit. Klicka på bilden för förstoring.

runda-halvrunda-aluminiumfönster

Garantier aluminiumfönster Royal

Halvrunt aluminiumfönster

 • 10 års färggaranti på vita fönster
 • 5 års garanti mot blekning för lackade fönster.
 • 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan.
 • 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge.

fönster aluminium

Fönster i aluminium, Royal från Kronfönster.PASSA PÅ: Beställ aluminiumfönster Royal nu och få 3 glas u-0,6, utan extra kostnad, värde 800 sek per fönster!

📞Ring oss dygnet runt