PVC-fönster Polaris

Sverigefönstret. Polaris är och fortsätter att vara kanske Sveriges mest sålda fönster i PVC. Ett fönster som har det mesta en fönsterköpare söker, utmärkt isolering, hög kvalité och det mesta som efterfrågas som standard. Polaris har Sveriges längsta garanti – 50 år på materialbeständighet mot färgpåverkan, 15 års glasgaranti och 10 år på beslag.

”PVC-fönster

PVC-fönster Avans

Ett utomordentligt standardfönster för de flesta hem. Välisolerat, underhållsfritt, okomplicerat. Generösa garantier på 30 år på materialbeständighet mot färgpåverkan, 15 års glasgaranti och 10 års beslagsgaranti.

”PVC-fönster

PVC-fönster Småland

Småland är traditionsfönstret för det klassiska hemmet. Ett underhållsfritt fönster med modern prestanda i gammal stil med haspar och hakar och vacker detaljbearbetning på karmposter.

”PVC-fönster
PVC-fönster Avans från Kronfönster
PVC-fönster Småland från Kronfönster

Underhållsfria PVC-fönster

PVC-fönster från Kronfönster innebär kvalité och mervärde. Produkterna är välisolerade och underhållsfria och vi har som standard tillbehör och egenskaper som du oftast betalar extra för hos andra. Vissa av våra tillbehör är unika för Kronfönster och dessa hittar du inte hos andra leverantörer på marknaden, till exempel egenskaper som ger längre livslängd och förenklar monteringen av produkten.

Valfrihet

Oavsett om du söker ett funktionellt och gediget fönster för det moderna hemmet eller ett klassiskt allmogefönster så har vi lösningen för dig. Alla våra produkter kan måttanpassas utan extra kostnad och du väljer själv till design på fönster och dörrar och lägger till spröjsar och postar efter eget tycke.

Framtidssäkerhet och hållbart

Med våra PVC-fönster investerar du i en framtidssäker produkt. Materialet är anpassat till det nordiska klimatet och står emot fukt, salta vindar, solbestrålning och kyla utan att påverkas negativt. Alla modeller är välisolerade såväl profiler som glas och vi använder endast profiler med klass A och fyrkantstål med maximal godstjocklek. Allt PVC-material är återvinningsbart och fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och helt emissionsfritt.

Beräkna pris i vår webbshop

PVC-fönster Polaris PVC-fönster Avans PVC-fönster Småland
PVC-fönster Småland på rött trähus

50 års garanti

Det är med stolthet vi lämnar Sveriges längsta garanti för färgbeständighet – hela 50 år på standardvita PVC-fönster och Sveriges längsta garanti på energiglas – 15 år mot invändig kondensbildning. Vårt kvalitetstänkande genomsyrar vårt produktsortiment, när du väljer PVC-fönster hos oss får du alltid vår egenutvecklade KTS-list och varma distanslist samt isolerpaketet som standard för optimal prestanda och lång hållbarhet.

Lågemissionsglas Superenergi Plus

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering till ditt aluminiumfönster och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskassett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya energifönster, 10 års garanti mot kondens mellan glasen.

Fönsterblecksspåret: För många som köper importerade fönster utan bleckspår blir installation av fönsterbleck dyrt, resultatet fult och fönstret håller inte tätt. När plåtslagaren kommer för att sätta blecken finns inte plats och han måste lägga många timmar på att lösa problemet. Med våra fönster slipper du detta. Fönsterbleck monteras på fem minuter och det blir en snygg finish på dina nya fönster direkt. Alla pvc-fönster utom  Norden och Småland har infällda fönsterblecksspår

Felbetjäningsspärren: På ”våra dubbelöppnade”-fönster – alltså fönster som är både bottenhängda och sidohängda – är det mycket lätt att få i båda lägena samtidigt så fönstret blir både botten- och sidohängt på samma gång. Särskilt barn och människor som inte är vana vid fönstertypen gör detta, med följden att man mycket lätt förstör mekaniken och skadar smygar och målning runt om fönstret.

Ditt nya fönster blir förstört. Därför är fönstermodellerna Avans, Polaris, Premium, Aura och Passivhus som standard utrustad med felbetjäningsspärr som gör det omöjligt att öppna båda lägena samtidigt. Utan denna funktion kommer fönstren förr eller senare öppnas fel – då går de sönder. Med Kronfönsters felbetjäningsspärr förlänger du fönstrets livstid avsevärt.

Isolerpaketet: Sedan 2008 tilläggsisolerar vi aluminiumlisten/glaslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket.

Kondens mellan glasen är mycket ovanligt med Kronfönsters Isolerpaket. Återigen, dina nya fönster kommer att hålla längre och spara energi och uppvärmningskostnader.

Låspunkterna: Kronfönster lägger alltid in minst en extra låspunkt i dina fönster för att göra det ännu svårare för tjuven. Låspunkterna sitter i karmen och är beslag som hakar i fönsterkarmen från fönsterbågen när du vrider handtaget.

På träfönster har du normalt två låspunkter. På Kronfönsters PVC-fönster har du som standard tre-fyra låspunkter, om du vill ända upp till sju.

KTS: Kronfönster Tightning System, Smarta tätningslister som ger dina pvcfönster upp till dubbla livslängden, ett tätare varmare tystare fönster. Dessutom slipper du byta hela fönstret den dag det är dags att byta gummilister på dina pvc-fönster.

Montering med karmskruv: Som enda tillverkare av pvc fönster kan Kronfönster erbjuda dig montering med karmskruv. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering med vanlig karmskruv. Fönstren Avans, Premium och Passivhus finns med denna teknik. Glöm kladdande, svällande fogskum. Montera dina pvc fönster med karmskruv.

Det här är små men viktiga detaljer som uppskattas av såväl proffs som privatpersoner. De har med all säkerhet bidragit till att Kronfönster blivit en populär tillverkare av PVC-fönster. Det är skillnad på fönster och fönster!

Kronfönster värnar om miljön och vi gjort en egen miljökonsekvensutredning.

Pvc fönster, vi kan tillverka i alla mått, färger och utföranden. Pvc fönster för alla smaker.

PVC betyder polyvinylklorid och är en blandning av mineralolja och koksalt. Materialet har många användningsområden och är ett av de vanligaste byggnadsmaterialen. Till exempel är nästan alla rör som läggs ner i marken tillverkade av PVC. Materialet påverkas inte av något: inte fukt, inte luft, inte röta, inte rost – ingenting.

PVC är ett icke levande material som inte rör sig (att jämföra med trä som expanderar och krymper beroende av vädret). Dessutom är det återvinningsbart och därmed ett miljövänligt val. Man maler lätt ner det och gör nya produkter av resterna. Nästan alla rör som grävs ner i marken, är gjorda av nermald PVC, det är ett bra material som håller mot röta, rost och nedbrytning i jorden.

PVC-fönster är idag ett allt mer vanligt alternativ till träfönster, och för varje år som går inser fler och fler de stora fördelarna med materialet.

Men varför är Kronfönsters PVC-fönster så populära?  Här är några av förklaringarna till varför många kunder i Sverige väljer att köpa PVC-fönster från oss.

Garantier: Vi ger mycket generösa garantier på våra produkter eftersom vi vet att de håller mycket hög kvalitet. Till exempel får du 30 års färggaranti på vita PVC-fönster Polaris och Premium.

Unika lösningar: Vi har många lösningar på våra PVC-fönster som andra tillverkare inte har. Infällda fönsterbleck (spår) för enkel montering, extra isolerad glaskant, förstärkt inbrottsskydd, dörrbromsar.

Patenterad teknik: Som enda fönstertillverkare av pvc fönster kan Kronfönster erbjuda dig karmskruvsmontage. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering av av pvc fönster med vanlig karmskruv.

Smäcker design: Kronfönster är ett mycket populärt val hos arkitekter och därmed bland byggföretag. Vi har en design som eftersträvar smäckra (tunna) fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp.

Bra isolering: Den tunna designen på våra pvc fönster gynnar kunden dubbelt, eftersom isoleringen på våra fönster och blir bättre med större glasyta fönstret på fönstret.

Goda vitsord: Nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Kronfönster rekommenderas vidare av 97 % av våra kunder.

Tryggheten: När du köper Kronfönster gör du ett tryggt val.

Se film om vårt pvc-fönster Polaris


Läs mer om våra produkter

NYHETER FÖNSTER DÖRRAR SKJUTDÖRRAR VIKDÖRRAR INSPIRATION