Facebook

PVC-fönster

Kronfönster category header

Pvc-fönster, måste de vara fula? Nej, inte hos Kronfönster. Kronfönsters pvc-fönster är arkitektens val, låt det bli ditt också. Kronfönster har Svenskanpassat pvc-fönstren så de passar våra krav och våra hus utseende. Maximalt ljusinsläpp, så smala karmar och bågar som möjligt. Välj kvalitetsfönster med bästa isolering. Nu kan du få pvc-fönster med Kronfönsters lågemmissionsglas ”Superenergi Plus” med marknadens bästa glasgaranti, hela 15 år.

Nästan alla pvc-fönster har tjocka klumpiga karmar och bågar, jämfört mot träfönster så blir det mycket mindre glas kvar till ljusinsläpp, men inte hos Kronfönster. Att pvc-fönster ser ut så beror på att de kommer från Tyskland/Polen där man har mycket större hål i väggarna för fönster än vi har i Sverige, så där spelar det mindre roll att det inte blir så stort ljusinsläpp. Därför har Kronfönster tagit fram egna pvc-fönter-profiler som är smäckrare och tunnare och som ger dig maximalt ljusinsläpp. Hos Kronfönster hittar du Pvc-fönster som passar till Svenska hus. Kronfönster: Pvc-fönster, Made by Småland.

Det finns bara 5 tillverkare av pvc-fönster i Sverige, Bara Kronfönster tillverkar och säljer allt själva, utan mellanhänder.

Nästan alla företag som säljer pvc-fönster kallar sig tillverkare, när de i själva verket importerar sina fönster. Dessa företag har inte det övertaget att som Kronfönster köpa in råmaterial, tillverka och sälja allt själv. Det är detta som har gjort Kronfönster till ett av Sveriges snabbast växande företag. Våra kunder blir inte glada av mellanhänder. De vet att med ett lågt pris följer låg kvalitet, om man inte kan skära bort mellanhänder så som Kronfönster har gjort. Med Kronfönster får du både kvalitet och lågt pris.

Kronfönster har 2 egna fabriker där vi tillverkar pvc-fönster. VI tillverkar och säljer allt själva, utan mellanhänder. Mycket av det som är standard på ett pvc-fönster från Kronfönster kan man inte ens få från importörerna eller så kostar det extra. Så som infällda fönsterblecksspår som sparar dig tusenlappar i plåtslagerikostnader när du ska montera fönstret, säkerhetshandtag, isolerpaketet som ger isolerglaset upp till 10 års längre livslängd och karmskruvsinfästningen som Kronfönster har patent på. Köp riktiga pvc-fönster med hög kvalitet direkt av tillverkaren, välj Kronfönster.

Våra innovativa lösningar och generösa garantier har uppskattats av 50 000 nöjda kunder. Vill du t.e.x slippa att byta hela fönstret bara för att tätningslisterna har torkat, (det blir troligen så om du köper en billig kopia)  ja då ska du köpa Kronfönster.

Köp kvalitet, det är inte smart att alltid välja det billigaste. Välj EPDM tätningslister som Kronfönster har så slipper du byta hela fönstret om 10 år.

Läs här om Kronfönsters unika tätningslister i EPDM, du slipper byta hela fönstret när dina tätningslister behöver bytas.

Kronfönster gjorde pvc-fönster känt för den breda allmänheten i Sverige och vi jobbar hela tiden med produktutveckling för att möta marknadens behov. Dessutom har vi PVC-fönster installerade från 80-talet i vårt huvudkontor, över 35 år gamla-fortfarande lika vita! Nu kan du även köpa pvc fönster som går att montera med vanlig karmskruv. Glöm kladdigt fogskum. Köp originalet, välj Kronfönster.

Nyhet: Nya lågemissionsglaset Superenergi plus.

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskasett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster. Superenergi Plus finns endast att få på Polaris och Avans.

superenergiglas plus marknadens bästa garanti fönster15 års garanti

PVC-fönster från Kronfönster AB®

Här berättar vi för dig, fördelarna med PVC som material och vi presenterar oss, vår tillverkning och våra produkter.

Pvc fönster

pvc fönster

Pvc fönster Polaris

Pvc-fönster

pvc-fönster

Fönster i pvc

Fördelarna med PVC fönster?

PVC betyder polyvinylklorid och är en blandning av mineralolja och koksalt. Materialet har många användningsområden och är ett av de vanligaste byggnadsmaterialen. Till exempel är nästan alla rör som läggs ner i marken tillverkade av PVC. Materialet påverkas inte av något: inte fukt, inte luft, inte röta, inte rost – ingenting.

PVC är ett icke levande material som inte rör sig (att jämföra med trä som expanderar och krymper beroende av vädret). Dessutom är det återvinningsbart och därmed ett miljövänligt val. Man maler lätt ner det och gör nya produkter av resterna. Nästan alla rör som grävs ner i marken, är gjorda av nermald PVC, det är ett bra material som håller mot röta, rost och nedbrytning i jorden.

Pvc-fönster hus

pvc-fönster

Pvc fönster från Kronfönster

PVC är i sig ett färgtåligt material, men vi har tagit det ett steg längre. Våra fönster behandlas så att de också blir resistenta mot solens långvågiga ultravioletta strålar som bryter ner och bleker nästan allt i vår omgivning. Vi vet att våra fönster håller i längden, PVC-fönster från 80-talet sitter nämligen i Kronfönsters lokaler, och därför vågar vi lämna 30 års färggaranti.

PVC-fönster från 80-talet är monterade på vårt huvudkontor. Vi har bytt ut endast glasen!

pvc fönster kronfönster

pvc fönster kronfönster

 Pvc fönster sitter monterade på Kronfönsters huvudkontor i Växjö. De är över 30 år gamla

På Kronfönsters huvudkontor och fabriksförsäljning i Växjö sitter PVC-fönster  installerade runtom hela fasaden – över 50 fönster i alla väderstreck. De sattes in 1982 och är fortfarande lika vita och fina som när de installerades.

Det är imponerande att dryga 30 år gamla fönster fortfarande ser ut som nya ut nästan helt utan underhåll. De är avtorkade med en disktrasa en gång om året för att hålla smutsen borta. Det är allt.

PVC-fönstren som sitter i våra lokaler är av samma typ som de vi tillverkar idag: Kronfönster Avans.

Fönster PVC, finns hos Kronfönster i alla mått, färger, former och glas. Välj ett fönster i PVC från Kronfönster.

pvc fönster

pvc fönster

Kronfönster AB,  som kan visa upp hög och långsiktig kvalitet. Vi har över 30 år gamla fönster i vårt huvudkontor, som nya än i dag.

Vi bjuder ofta in byggföretag och bostadsrättsföreningar på visning och skeptiker blir i regel övertygade.

Ofta får vi höra från kunder att de är rädda att fönstren gulnar, bleks och blir fula med åren. Det kan vi med det bestämdaste dementera. Kronfönsters PVC-fönster är lika fina efter 30 år som när de tillverkades. De fönster som sitter i vårt huvudkontor har aldrig skrapats, kittats eller målats utan bara suttit där – utan minsta omtanke – och sparat oss en massa energi och uppvärmningskostnader. Dessutom stänger fönstren väldigt effektivt ute ljud från omgivande trafik.

Så ska ett riktigt bra fönster vara – kvalitet in i minsta detalj. Har du vägarna förbi Växjö är du välkommen förbi för att titta på våra lokaler.

pvcfönster

pvcfönster

sovrum

Ett pvc-fönster är ett pvc-fönster, eller?

Det är en mycket vanlig missuppfattning att det inte är någon skillnad på pvc-fönster. När kunden köper en bil, så förstår man att det är skillnad mellan märken, det är såklart samma sak vad gäller pvc-fönster.

Självklart spelar det mindre roll vilken som tillverkar profilerna till ett pvc-fönster, det finns många leverantörer, Veka, Aluplast, Brugman, Rehau, Schucco, Gealan, Inoutic och många många fler. Två olika fönstertillverkare, som ska sätta ihop fönster av tex Gealan-profiler kan göra det med helt olika precision, noggranhet och med olika finesser i fönstret. Det är hur man monterar fönstret, vilka tilläggsprodukter och funktioner man ger det, som avgör kvaliteten på färdig fönster.

Vad skiljer våra PVC-fönster från konkurrenternas?

Förutom att vi kan bevisa att Kronfönsters fönster håller över tiden så har fönstren många unika finesser. Låt oss gå igenom några:

karmskruv-pvc-fönster

karmskruv pvc-fönster

Karmskruvsmontage av PVC-fönster.

Fönsterblecksspåret: För många som köper importerade fönster utan bleckspår blir installation av fönsterbleck dyrt, resultatet fult och fönstret håller inte tätt. När plåtslagaren kommer för att sätta blecken finns inte plats och han måste lägga många timmar på att lösa problemet. Med våra fönster slipper du detta. Fönsterbleck monteras på fem minuter och det blir en snygg finish på dina nya fönster direkt. Alla våra pvc-fönster utom  Budget har infällda fönsterblecksspår.

Felbetjäningsspärren: På ”våra dubbelöppnade”-fönster – alltså fönster som är både bottenhängda och sidohängda – är det mycket lätt att få i båda lägena samtidigt så fönstret blir både botten- och sidohängt på samma gång. Särskilt barn och människor som inte är vana vid fönstertypen gör detta, med följden att man mycket lätt förstör mekaniken och skadar smygar och målning runt om fönstret.

Ditt nya fönster blir förstört. Därför är fönstermodellerna Polaris och Avans som standard utrustade med felbetjäningsspärr som gör det omöjligt att öppna båda lägena samtidigt. Utan denna funktion kommer fönstren förr eller senare öppnas fel – då går de sönder. Med Kronfönsters felbetjäningsspärr förlänger du fönstrets livstid avsevärt.

Isolerpaketet: Sedan 2008 tilläggsisolerar vi aluminiumlisten/glaslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket.

Kondens mellan glasen är mycket ovanligt med Kronfönsters Isolerpaket. Återigen, dina nya fönster kommer att hålla längre och spara energi och uppvärmningskostnader.

Låspunkterna: Kronfönster lägger alltid in minst en extra låspunkt i dina fönster för att göra det ännu svårare för tjuven. Låspunkterna sitter i karmen och är beslag som hakar i fönsterkarmen från fönsterbågen när du vrider handtaget.

träfönster har du normalt två låspunkter. På Kronfönsters PVC-fönster har du som standard tre-fyra låspunkter, om du vill ända upp till sju.

KTS: Kronfönster Tightning System, Smarta tätningslister som ger dina pvcfönster upp till dubbla livslängden, ett tätare varmare tystare fönster. Dessutom slipper du byta hela fönstret den dag det är dags att byta gummilister på dina pvc-fönster. Läs mer om EPDM smarta tätningslister här.

epdm tätning pvc fönster

epdm tätning pvc-fönster

Montering med karmskruv:

Till Polaris, Avans och Småland  kan Kronfönster erbjuda dig montering med karmskruv. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering med vanlig karmskruv för pvcfönster. Glöm kladdande, svällande fogskum. Montera dina pvc fönster med karmskruv.

Det här är små men viktiga detaljer som uppskattas av såväl proffs som privatpersoner. De har med all säkerhet bidragit till att Kronfönster framgångssaga. Det är skillnad på fönster och fönster!

Kronfönster värnar om miljön och har därför gjort en egen miljökonsekvensutredning, läs den gärna här, pvc fönster – bra eller dåligt?

Pvc fönster, vi kan tillverka i alla mått, färger och utföranden. Pvc fönster för alla smaker.

pvc fönster

pvc fönster

Kronfönster 

Varför är Kronfönsters PVC-fönster så populära? Här är några av förklaringarna till varför så många kunder i Sverige väljer just Kronfönster AB.

pvc-fönster6

pvc fönster

Långa garantier: Vi ger mycket generösa garantier på våra produkter eftersom vi vet att fönstren håller hög kvalitet år efter år – exempelvis 30 års färggaranti på vita PVC-fönster (modell Polaris). Vi har också en egen serviceavdelning som följer upp alla garantiärenden. Vi utför till och med reparationer åt kunder som köpt av andra fönstertillverkare eller själva importerat ”billiga” pvc-fönster från Europa men blivit stående utan hjälp när de inte fungerar längre. Vi har egna servicebilar och har Rikstäckande service. Tänk på att dina fönster ska hålla i generationer och vem kan hjälpa dig om något problem uppstår? Trygghet är en av anledningarna till varför många väljer pvc-fönster från Kronfönster AB.

Innovativa lösningar: Vi har många lösningar på våra PVC-fönster. Infällda fönsterbleck (spår) för enkel montering, felbetjäningsspärr, extra isolerad glaskant, förstärkt inbrottsskydd och dörrbromsar är några av de detaljer som förbättrar vår produkt.

Attraktiv design: Tack vare fönstrens design är Kronfönster är ett populärt val hos arkitekter och byggföretag. Vi eftersträvar tunna, smäckra fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp. Detta gynnar kunden dubbelt: fönstren blir snyggare och ju större glasytan är desto bättre blir issoleringen.

Nöjda kunder: Nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Kronfönster rekommenderas vidare av 97 % av våra kunder, vilket är starkt bidragande till att vi är ett ständigt växande företag.  Kronfönster är pristagare i Dagens Industris Gaselltävling tre år på rad som ett av Sveriges snabbast växande företag.

Pvc fönster från Kronfönster, för en tystare, varmare och skönare vardag.

pvc-fönster7

fönster i pvc

Fönster i pvc

Nordiska fönster pvc

Kronfönster Småland har 120 mm karm  större karmdjup, som ger dig enklare och billigare montage.

pvc-fönster8

Nordiska fönster 120 mm pvc-fönster

Pvc-fönster Norden

Nordiska fönster som vi har i Sverige har mellan 105-120 mm karmdjup. En av nackdelarna med pvc-fönster är just detta, att karmdjupet är mindre, ofta mellan 70-85 mm vilket leder till extraarbete när man ska installera, man behöver bygga smygar, salningar och omfattningar för att täcka skillnaden i karmdjup. Hos Kronfönster kan du få olika karmdjup, vi har större karmdjup och populärt är just 120 mm, finns både som inåtgående och utåtgående och du sparar tid och pengar på installationen. Prata med din Kronfönstersäljare om detta om du vill ha ett enklare montage.

Våra PVC-fönster – Snabb presentation

Om du är intresserad av att välja PVC-fönster har vi några olika varianter i olika prisklasser.

Billiga fönster Budget: 2:a sorteringsfönster, riktigt, riktigt billigt.

Plastfönster Avans: Lågt pris på standardfönster. För dig som vill ha ett bra plastfönster, till lågt pris, men vill köpa av Kronfönster AB och den trygghet det innebär.

PVC-fönster Polaris: Kronfönsters mest sålda pvc fönster. 10 års garanti på karm, båge och glas, 30 år på vit färg.

Småland: Det traditionsrika kulturfönstret Småland, för äldre hus. För dig som vill ha gammalt utseende, men med bra isolering.

Norden: Utgått ur sortimentet. Ersatt med Kronfönster Småland

Premium: Utgått ur sortimentet. Ersatt med Kronfönster Polaris

Aura: Utgått ur sortimentet. Ersatt med Kronfönster Avans med tillbehöret ‘Extra tunn fönsterbåge’

Vilket fönster isolerar bäst? Pvc-fönster, träfönster eller aluminiumfönster?

Vad tycker du om

vår nya site?

twitter-kronfonster

Villainbrotten ökar, skydda dig från inbrott med fönster och dörrar från Kronfönster :Läs mer

📞Ring oss dygnet runt