Hem » Fönsterguiden

Att välja rätt fönster är inte helt lätt. Valet handlar om så väl kvalitet, funktionalitet, pris som utseende. Oavsett om du bygger nytt hus eller om du ska byta ut befintliga fönster på ditt hus så är det viktigt att göra ett noggrant och övervägt val.

För att du lättare skall kunna orientera dig bland facktermer, fönstermått, fönstertillbehör och annat relaterat till fönster och fönsterdörrar har vi här försökt samla material, guider och artiklar angående våra olika fönstermodeller som gör det lättare för dig att kunna fatta ditt beslut.

Om du finner materialet här otillräckligt eller om du vill ställa frågor direkt till våra kompetenta rådgivare är du alltid mer än välkommen att kontakta oss direkt via e-post eller telefon.

Fönsterväljaren

Att väja rätt fönster som passar till just ditt hus och den stil huset är byggt i är inte alltid självklart och det finns egentligen inga begränsningar och inget står skrivet i sten. Många vill dock ha fönster och dörrar som är stilenliga med övriga delar av huset.

Här försöker vi guida dig genom olika typer och stilar av hus och vilka fönster eller dörrar som passar till dem rent stilmässigt.

Bild på persienner

Tillbehör

Till våra fönster och dörrar finns det en mängd olika tillbehör och tillval som t.ex fönsterspröjs, persienner, mittpostar, stängningsbeslag och mycket annat. Hos oss är det som bekant du själv som designar dina fönster och här kan du läsa mer om våra fönstertillbehör och tillval.

Fakta om fönster

Våra fönster, dörrar, vikpartier och skjutpartier skiljer sig inte bara i stil och pris. Det kan även vara funktionen som skiljer sig åt mellan de olika modellerna och olika typer av fönster rent generellt. Vill du ha 2-glas- eller 3-glasfönster, karmens material och beklädnad, hur väl isolerar glaset, olika ytbehandlingar av glas och mycket annat. Här kan du läsa lite mer ingående om våra fönster och dess olika delar.

Jämför fönstermodeller

Ibland kanske inte utseende och stil är det avgörande för vilken fönstermodell du letar efter. Det avgörande i ditt fall kanske är den tekniska specifikationen. För att snabbt och enkelt kunna jämföra den tekniska datan för våra modeller har vi tagit fram tydliga tabeller som jämför olika värden som t.ex U-värde och material osv.

Kvinna mäter fönster

Så mäter du dina fönster

Innan du kan beställa eller begära offert på våra fönster eller dörrar behöver du veta vilka mått de skall ha. Det är långt ifrån självklart hur man mäter de mått man behöver för att sen kunna montera fönstret eller dörren. Vi har tagit fram en guide som hjälper dig mäta dina befintliga fönster så att dina nya fönster passar när de sen levereras.

Monteringsguider

Oavsett om du planerar att montera dina fönster eller dörrar själv eller väljer att en fackman skall hjälpa dig med detta så är det en bra idé att läsa igenom våra tydliga monteringsguider så att det inte blir fel när de monteras. Här hittar du alla våra monteringsguider och annan information som är relaterad till monteringen av dina fönster.

Stort glasparti

Energifönster

Våra fönster välisolerade och har generellt sätt ett väldigt bra energivärde. Vissa av dem har till och med ett positivt energivärde, det innebär att de släpper in mer ljus och värme under ett år än de släpper ut. Här kan du se på en film där vi pratar om energi och tekniken bakom detta i våra produkter.

Färg på dina fönster

Våra produkter är vita som standard men det är inga problem att få dem i nästan vilken färg du vill, oavsett om det är träfönster eller plastfönster. Vissa färgval kan du göra direkt i butiken när du handlar eller begär offert, andra kan du behöva kontakta oss för. Här hittar du mer information om våra produkter med andra färgval än standard.

Ordlista

Fönster och fönsterdörrar beskrivs ofta med termer som ibland kan anses ganska krångliga. Vad är t.ex ett 2-glasfönster och vad är skillnaden med ett 2-luftsfönster? Vad menas med bröstning och vad menas med råglas?

Här har vi tagit fram ett levande dokument med olika ord och termer som är vanligt förekommande när man talar om fönster.

Att tänka på vid köp av fönster eller dörrar

Vi är måna om att du är nöjd med de fönster eller dörrar du beställer av oss. Det är således lika viktigt för oss som för dig att du får rätt fönster i rätt antal enligt rätt mått och med de tillval du önskat. Därför har vi tagit fram en checklista du kan läsa och bocka av när du begär offert eller lägger en beställning i butiken.