Hem » Kulturfönster Småland – traditionell stil

Kulturfönster Småland - traditionell stil

Kulturfönster Småland har den klassiska karaktären man finner hos gamla fönster. Den stora skillnaden är att tillverkningsmaterialet hos karmar och bågar är PVC och inte trä, detta gör Småland till ett helt underhållsfritt fönster men i gammaldags stil. Mittpostar hos öppningsbara fönster bearbetas med detaljbearbetad profil och sidohänga fönster förses med haspar och hakar med stormhake som uppställningsbeslag.

Småland sidohängt 4-luft utsida (flaggfönster)

Design och funktion

Våra kulturfönster Småland ger din fastighet ett lägre energivärde och bättre ljudisolering. Det tack vare att vi tillverkar fönsterna med moderna energiglas som är bullerdämpande och varma. Småland är lika populärt som traditionella träfönster som till äldre hus med kulturstil.

Garanti och funktion

Du kanske bor nära hav eller sjö med mycket vind, regn och rusk, där träfönster slits mycket hårt. När du köper Kronfönster Småland, får du nu totalt underhållsfria fönster, anpassade för svenska förhållanden, med svensk standard. Du kommer aldrig ångra ditt val. Hos oss tillhandahåller du dessutom 50 års garanti mot blekning för vita Småland PVC-fönster, 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan samt 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge.

Varför välja kulturfönster Småland?

Totalt underhållsfria

Står emot vatten, vind och snabba väderomslag och slipper målas.

Miljövänligt

PVC-profilerna är helt fria från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och bromerade flamskyddsmedel. Material är emissionsfritt och tillverkningsprocessen snabb och energieffektiv.

Generösa garantier

50 års garanti mot blekning för vita Småland PVC-fönster, 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan samt 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge.

Välisolerat

Klassiskt utseende med en modern och energieffektiv konstruktion som bryter av kylan effektivt genom ett flerkammarsystem och glaskassetter med utmärkt värmeprestanda. Småland levereras med tilläggsisolerad varmkantslist som standard. Med 3-glaskassett har Småland ett totalt U-värde på 1,0 och med 2-glaskassett U = 1,2.

Maximalt ljusinsläpp

Smala fönsterkarmar och bågar för maximalt ljusinsläpp.

Sidohängt utåtgående

Enkel montering

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

MINIMALA PROFILER

Borgar för ett fönster med stor glasyta som släpper in mycket dagsljus.

FÖNSTERLÅS

Klassisk hasp och hake i silver som på hos gamla fönster.

STOMHAKE

Traditionellt vädringsbeslag, är både praktisk och har ett gammeldags utseende.

UNDERHÅLLSFRITT

Genom att profilerna tillverkas i PVC är ytan helt fri från underhåll, materialet energieffektivt och behåller värmen inne i huset.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Flexibilitet

Småland kan fås i valfri mått i millimeterprecision, spröjsar och postar kan väljas till för att ge fönstret den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller mer traditionellt fast mot glasen.

Material

Småland tillverkas av A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthet och prestanda. Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt. Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid. Gångjärnen tillverkas av elförzinkat stål och förses med inbrottsskyddad pulverlackerad kåpa till utåtgående fönsterdörrar.

Utföranden

Vår fönstermodell ”Småland” finns i följande utföranden:

  • Fast fönster
  • Sidohängt utåtgående fönster
  • Överhängt fönster
  • Fönsterdörr
  • Parfönsterdörr.

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Se filmen om våra kulturfönster Småland

Småland - Galleri

Köp kulturfönster Småland direkt i vår butik