På denna sida finner du svar på de vanligaste frågorna om Kronfönsters sortiment:

Betalning av leveransen

Betalning av leveransen från Kronfönster sker i normalfallet mot faktura efter leverans, kreditvillkor 10 dagar netto.

Kreditgivning hos Kronfönster:

Kreditgräns, Maximalt 100 000 sek inkl moms per beställning. Större order än så måste delas upp på 2 gånger, varvid den första ordern måste vara betald innan ny kredit medges.

Vem kan få fakturakredit?

Fysisk person (du som privatperson eller enskilda firmor).

Formkrav: Du själv måste göra beställningen, ingen kan beställa i ditt namn.

Kreditvillkor:

  •     Leverans måste ske till folkbokföringsadressen, du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Juridisk person (AB, HB, KB, Stiftelser, Föreningar)

Formkrav: Beställning måste ske av den/de firmatecknare som finns registrerade hos Bolagsverket för den aktuella firman.

Kreditvillkor:

  •     Leverans måste ske till den adress som finns registrerad hos Bolagsverket.
  • Företaget måste ha rapporterat in minst ett årsbokslut till Bolagsverket
  • Företaget får inte ha någon betalningsanmärkning.

Uppfyller man inte formkrav eller kreditvillkor skickar Kronfönster en förskottsfaktura som betalas innan orderläggning. Kronfönster kan tyvärr inte göra några undantag från dessa regler, då vi gör allt vi kan för att skydda dig som kund och oss som kreditgivare mot bedrägerier och kreditförluster, tack för din förståelse för detta.

Hur beställer man er produkter?

Antingen genom vår webbshop, eller genom direktkontakt på mail eller telefon med oss. Vår fönsterbutik har alltid öppet. Där kan du beställa fönster efter dina mått, eller köpa direkt i vår onlineshop, där du kan se aktuellt lagersaldo av just den produkt du vill ha.

Vi behöver karmyttermåtten. Bredd * höjd. Skicka ett mail med mått och antal, samt dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig då för en sista kontroll att allt stämmer.

Vad är det för öppning på fönstren?

Vi har olika typer av öppningar, beroende på vilka fönster du vill ha…

1. Kontinentalöppning (kallas också europaöppning, eller hotellfönster) Denna öppning har vi på underhållsfria fönster Avans, Polaris, Även helaluminium Royal har denna öppning. Detta fönster har 2-3 öppningsmöjligheter.

Vädringsläge: Dra handtaget rakt upp ”Klockan 12″, fönstret tiltas då in i rummet. Fönstret är nu bottenhängt. Öppning för putsning: Vrid handtaget horisontalt ”klockan 9″. Fönstret blir då sidohängt och öppnas inåt. Microventilation: Våra mest kostnadseffektiva fönster (PVC) har dessutom ett tredje öppningsläge: MICROVENTILATION. Dra hantaget ”klockan 10″. Fönsterbågen lösgörs då några millimeter, så att huset kan andas. Luftgenomströmning.

2. Vridöppning Vridbeslag, fönstret öppnas utåt och glider i en skena i karmen på insidan. Hela fönstret går utåt. Denna öppning har vi på träfönster (Titan) och underhållsfria fönster (Norden).

3. Sidohängt, utåtöppnat. Sidohängda fönster, antingen med gammeldags fönsterhakar (krokar) eller med vridhandtag, finns också i vår serie av träfönster, Titan. Med eller utan aluminiumutsida. Även Norden (PVC) har denna öppning.

4. Sidohängt utågående

Denna öppning har vi på underhållsfria-fönster (Norden) och på våra träfönster (Titan). 5. Lyft och skjut samt glidöppning Våra skjutdörrar och vikpartier öppnas som glidhängt eller som lyft och skjut.

Totalentreprenad, för dig som vill ha en nyckelfärdig lösning!

Fönster, uppmätta, installerade, de gamla fönster bortforslade. T Fönster är fönstertillverkare, vi utför ej montage av fönster. Men genom samarbete med installatörer/snickare runt om i landet kan vi erbjuda dig den servicen. Vanligen så beställer kunder fönster direkt från vår webb, eller genom att besöka vårt försäljningskontor, då får man ”gör det själv-rabatt”. Men för dig som inte kan, vill eller inte har tid så erbjuder vi också möjlighet att få montering.

Genom avtal med installatörer lämnar denna en offert efter hembesök där du får pris för produkterna med montering. Fakturan på både fönster och installation får du sedan av vår partner.

Kan man få installation?

Ja, genom våra samarbetspartners. Efter kontakt med oss matchar vi er mot någon av våra ungefär 100 partnerföretag i landet. De hjälper er då med allt, uppmätning, installation och bortforsling.

Våra fönster är mycket lättinstallerade och alla duktiga snickare klarar detta. Kontakta din lokale snickare. Snickaren kan då samtidigt som han ger dig en offert på jobbet, också mäta upp dina fönster exakt.

Hur mäter jag mina fönster själv?

Ta en tumstock och mät karminnermåtten i fönsterkarmen. Längsta bredd och längsta höjd. Lägg sedan till 10 cm på bredden och 10 cm på höjden. Nu har du cirka mått. Gå in på våra prislistor och räkna själv ut pris på dina nya fönster. Har du speciella önskemål eller avancerade fönster skicka då in måtten (gärna med en ritning på hur du har tänkt dig) till oss.  Pris får du inom några dagar.

Innan du beställer dina fönster ska du be den snickare som ska installera dina fönster att han mäter upp åt dig. Alternativt om du tar hjälp av Kronfönster, så ordnar vi så att hantverkare kommer ut och mäter, innan slutgiltig orderläggning.

Kronfönsters mätguide för fönster hittar du här.

Kan ni komma och mäta våra fönster och ge offert?

Generellt, nej. Kronfönster gör inte som många andra fönsterleverantörer, vi åker inte ut och mäter och ger offert på plats. Om vi skulle ha personal som kom ut och mätte och gav offert, skulle detta bara ge högre pris till våra kunder. Därför kan vi inte erbjuda denna tjänst. Om du däremot önskar fönster med installation kontaktar vi någon av våra partners i landet.

Har Kronfönster återförsäljare

Nej, Kronfönster tillverkar och säljer allt själva. Det är just detta som är Kronfönsters idé. Att inte ha fördyrande mellanhänder, inga återförsäljare, eller byggvaruhandlare som lägger på 30 % på vårt pris. Att hålla nere kostnaderna, för att kunna ge dig som kund, bästa pris. Ju mer butiker/återförsäljare vi har desto dyrare skulle våra produkter bli. Genom att köpa i Kronfönsters fabriksförsäljning, eller genom att beställa direkt i vår webbshop får du automatistk 30 % rabatt på vår ordinarie prislista

Hela ditt beslutsunderlag finns på vår hemsida. Bilder finns på alla våra produkter. Saknar du någon bild ? Kontakta oss så ska ni få det. Naturligtvis har vi ännu mer att välja på. Här finns tillbehör till fönster.

Du tar aldrig någon risk när du köper fönster av Kronfönster. Vi säljer mot fakturakredit. Du betalar när du får din leverans och ser att allt stämmer.

Var finns återförsäljare? Var kan man se era produkter?

Kronfönster har inga återförsäljare, vi har tagit bort alla mellanhänder för att kunna hålla lägsta pris till dig. Vi har har vår visning och försäljningskontor i Växjö.

Vi säljer till hela Skandinavien. Leverans hem till dig.

Garantier?

Läs mer om våra garantier här: Kronfönsters garantier.

Har ni Aluminiumfönster?

Enerigifönster och kondensbildning

Alla Kronfönsters fönster och dörrar är energifönster. Alla fönster och dörrar har moderna superenergiglas med lågemmissionsskikt och argongas mellan glasen. Våra 2 glas fönster har som sämst u-värde 1,1 på glaset, våra 3 glas fönster har som sämst 0,9 på glasen och vi har till och med 4 glas med 0,3 i u-värde på glasen. Energiglas kan uppfattas lite annorlunda i tonen än glas utan lågemissionsbelägging. Med så bra energiglas som Kronfönster har i sina produkter finns alltid risk för kondensbildning på utsidan av glaset under vissa årstider. Framförallt vintertid, när det är väldigt kallt ute. Men det kan även förekomma vår och höst, när det är snabba väderomslag mellan kallt och varmt. Risken ökar också om du saknar takutsprång där fönstret sitter. Då kan kall luft vandra ner längs med huskroppen obehindrat och kyla glaset. Med ett takutsprång får du inte kall luft direkt mot glaset vilket kan lindra problem med kondensbildning/is. Bor du i fuktig miljö som nära vatten eller en myr är också chansen större till kondens/is. Samma sak så är problem med kondens alltid störst mot norrsidan på huset, då det aldrig får solljus på sig.

Våra energifönster fungerar som sköld mot köld utifrån och man kan enkelt uttryckt säga att vi hindrar varm luft inifrån ditt hus att läcka ut genom glasen. Detta innebär då också att ditt ytterglas inte alltid får den värme som behövs för att hålla ytterglaset imfritt. Man kan jämföra det med när du kör bil på vintern, du måste då ha varmluftsfläkten påslagen för att hålla imman på rutan borta. Vad Kronfönsters energifönster gör, är att vi stänger av denna varmluftsfläkt från ditt hus, värmeläckaget som blir med vanliga fönster utan lågemissionsglas. Resultatet blir att det finns risk för imma, kondesbildning eller när det är minusgrader ute så blir det is på utsidan av glaset.

Läs Sveriges Tekniska Forskningsinstituts skrift om kondensbildning på glas.

Detta är inget farligt, det är inget fel på fönstret, det är bara ett kvitto på att du har köpt RIKTIGT bra fönster som isolerar väldigt väl och som sparar dig stora pengar i uppvärmingskostnader. Imma på utsidan av glaset betyder riktigt bra fönster. Imma på insidan av glaset är mer alarmerande, då det betyder att ventilationen inomhus är för dålig eller att du inte har någon värmekälla som kan hålla glaset imfritt inifrån. Kondens mellan glasen betyder att glaskasetten är punkterad och måste bytas. Se våra garantier.

Vad kan du då göra för att minimera risken för kondensbildning? Genom att välja till vårt tillbehör självrengörande glas, så gör du chansen till kondensbildning minimal. De självrengörande ytan på ytterglaset håller dels fönstret rent (förutsatt att det kan regna på det) och dels så hjälper ytan glaset att hålla glaset kondensfritt under den tid på året när man annars får kondens. Se tillbehör under respektive produkt.

PVC? Det ser väl plastigt ut?

Nej. Moderna PVC-fönster är ytterst svåra att skilja från fönster i andra material. Våra underhållsfria fönster (plastfönster) ser helt enkelt ut som våra aluminiumfönster.

PVC? Det bleknar väl?

Det finns många myter om PVC-fönster. Våra PVC-fönster är helt underhållsfria. De är tillverkade av armerad komposit så kallade kompositfönster, det är alltså plast med en rostskyddsbehandlad stålkärna inuti. Plasten är UV-resistent, det innebär att den inte bleks av solens strålar. Materialet påverkas inte heller av väder och vind, det sväller inte av fukt och krymper inte av torka. Den spricker inte av kyla och blir inte porös av värme. Materialgarantin ligger för de flesta PVC-produkter på hela 30 år mot färgförändring av standardvita produkter.

Våra modeller i PVC har många fördelar och förändrar sig inte heller i form eller passningsförmåga beroende på väder (av tex fukt som träfönster gör). Observera att Kronfönster även har ett mycket stort sortiment av träfönster. Läs mer om våra träfönster.

Spröjs, hängning och mått?

Kronfönster kan tillverka fönster ner på millimeterprecision utan någon extra kostnad för dig, du ska alltså ange de EXAKTA måtten du vill ha. Om du vill beställa är det de exakta måtten i som du angett till oss, som kommer att få på dina fönster och dörrar. Det är alltså viktigt att du kontrollerar måtten. Det är du som kund, som är ansvarig för att måtten stämmer. Det är exaktmåtten som står på din skriftliga offert som vi tillverkar efter.

Spröjsen i din offer är mellanliggande i aluminium, mellan glasen, om ej annat anges specifikt i din offert. Vi har även utanpåliggande spröjs.Alla fönster/dörrar ses inifrån, tänk på det när du väljer hängning, både i webbshopen och om du fått en offert av oss.När du väl skickar in din beställning, kan ändringar ej göras. Efter lagd order går det heller inte att häva/annulera ordern, var därför noggran med att kontrollera att allt stämmer i din beställning innan du godkänner.

Vad kostar frakten?

Frakten beror på hur mycket du handlar för samt var i landet du befinner dig.

För fraktkostnad begär in offert direkt i vår webbshop, knappa in ditt postnummer

*På gods över 230 cm krävs truckavlastning.Kronfönster debiterar en fast tilläggskostnad för detta. Ev. kan truckavlastning ej ordnas på alla orter! Om du har egen avlastningsmöjlighet från vår lastbil, debiteras ej tilläggskostnad.

Hur lång är leveranstiden?

Vid måttbeställning av underhållsfria (fyrkantiga fönster, med vanligt energiglas) har vi mellan 4-6 veckors leveranstid.

aluminiumfönster cirka 8 veckor.

träfönster cirka 9 veckor

specialfönster, cirka 8 veckor.

Fönster i fri form cirka 8 veckor.