Information

På denna sida finner du svar på de vanligaste frågorna om Kronfönsters sortiment:

Betalning av leveransen

Betalning av leveransen från Kronfönster sker i normalfallet mot faktura efter leverans, kreditvillkor 10 dagar netto.

Kreditgivning hos Kronfönster:

Kreditgräns, Maximalt 100 000 sek inkl moms per beställning. Större order än så måste delas upp på 2 gånger, varvid den första ordern måste vara betald innan ny kredit medges.

Vem kan få fakturakredit?

Fysisk person (du som privatperson eller enskilda firmor).

Formkrav: Du själv måste göra beställningen, ingen kan beställa i ditt namn.

Kreditvillkor:

  •     Leverans måste ske till folkbokföringsadressen, du får inte ha någon betalningsanmärkning.

Juridisk person (AB, HB, KB, Stiftelser, Föreningar)

Formkrav: Beställning måste ske av den/de firmatecknare som finns registrerade hos Bolagsverket för den aktuella firman.

Kreditvillkor:

  •     Leverans måste ske till den adress som finns registrerad hos Bolagsverket.
  • Företaget måste ha rapporterat in minst ett årsbokslut till Bolagsverket
  • Företaget får inte ha någon betalningsanmärkning.

Uppfyller man inte formkrav eller kreditvillkor skickar Kronfönster en förskottsfaktura som betalas innan orderläggning. Kronfönster kan tyvärr inte göra några undantag från dessa regler, då vi gör allt vi kan för att skydda dig som kund och oss som kreditgivare mot bedrägerier och kreditförluster, tack för din förståelse för detta.

Hur beställer man er produkter?

Antingen genom vår webbshop, eller genom direktkontakt på mail eller telefon med oss. Vår fönsterbutik har alltid öppet. Där kan du beställa fönster efter dina mått, eller köpa direkt i vår onlineshop, där du kan se aktuellt lagersaldo av just den produkt du vill ha.

Vi behöver karmyttermåtten. Bredd * höjd. Skicka ett mail med mått och antal, samt dina kontaktuppgifter. Vi kontaktar dig då för en sista kontroll att allt stämmer.

Vad är det för öppning på fönstren?

Vi har olika typer av öppningar, beroende på vilka fönster du vill ha…

1. Kontinentalöppning (kallas också europaöppning, eller hotellfönster) Denna öppning har vi på underhållsfria fönster Avans, Polaris, Även helaluminium Royal har denna öppning. Detta fönster har 2-3 öppningsmöjligheter.

Vädringsläge: Dra handtaget rakt upp ”Klockan 12″, fönstret tiltas då in i rummet. Fönstret är nu bottenhängt. Öppning för putsning: Vrid handtaget horisontalt ”klockan 9″. Fönstret blir då sidohängt och öppnas inåt. Microventilation: Våra mest kostnadseffektiva fönster (PVC) har dessutom ett tredje öppningsläge: MICROVENTILATION. Dra hantaget ”klockan 10″. Fönsterbågen lösgörs då några millimeter, så att huset kan andas. Luftgenomströmning.

2. Vridöppning Vridbeslag, fönstret öppnas utåt och glider i en skena i karmen på insidan. Hela fönstret går utåt. Denna öppning har vi på träfönster (Titan) och underhållsfria fönster (Norden).

3. Sidohängt, utåtöppnat. Sidohängda fönster, antingen med gammeldags fönsterhakar (krokar) eller med vridhandtag, finns också i vår serie av träfönster, Titan. Med eller utan aluminiumutsida. Även Norden (PVC) har denna öppning.

4. Sidohängt utågående

Denna öppning har vi på underhållsfria-fönster (Norden) och på våra träfönster (Titan). 5. Lyft och skjut samt glidöppning Våra skjutdörrar och vikpartier öppnas som glidhängt eller som lyft och skjut.

Pluskund, för dig som vill ha hjälp med allt !

Fönster, uppmätta, installerade, de gamla fönster bortforslade. Kronfönster är fönstertillverkare, vi utför ej montage av fönster. Men genom samarbete med installatörer/snickare runt om i landet kan vi erbjuda dig den servicen. Vanligen så beställer kunder fönster direkt från vår webb, eller genom att besöka vår fabriksförsäljning, då får man ”gör det själv-rabatt”. Priserna är då cirka 30 % lägre än för ordinarie prislista. Men för dig som inte kan, vill eller inte har tid så erbjuder vi dig alternativet ”Pluskund”.

Genom Kronfönster avtal med installatörer får du ett fast timpris som installatören meddelar dig. Vi har också ett takpris för installationen som ligger på 5000 sek per ”hål i väggen” för fönster och altandörrar. Det kan alltså inte kosta mer än 5000 sek. Går det snabbare så betalar du enligt timtaxa. I priset ingår uppmätning, komplett installation med smyg, foder och fönsterbleck, samt bortforsling av de gamla fönstren. Fakturan på både fönster och installation får du av vår montör. Priset på fönstren är enligt vår ordinarie prislista utan rabatt. Timpenningen anger installatören när ni kontaktar honom. Om det behövs ställningar eller maskiner/skylift för att kunna montera så extradebiteras detta. Pluskundstjänsten kan vi inte erbjuda i hela Sverige.

Vill du bli Pluskund ? – kontakta Kronfönster AB.

Kan man få installation?

Ja, om du blir Pluskund. Då hjälper våra samarbetspartners dig med allt. Uppmätning, installation och bortforsling. Men denna tjänst kan vi endast erbjuda i vissa delar av Sverige. ( Mälardalsområdet, Småland, Blekinge) Stora objekt (över 100 enheter kan vi alltid erbjuda installation på). Pluskunder betalar enligt vår ordinarie prislista och kan inte få den 30 %-iga ”gör det själv-rabatten” i vår webbshop. Pluskunder kan heller inte köpa fönster i vår fabriksförsäljning och sedan kräva installation av vår partner.

Våra fönster är mycket lättinstallerade och alla snickare klarar detta. Kontakta din lokale snickare. Snickaren kan då samtidigt som han ger dig en offert på jobbet, också mäta upp dina fönster exakt.

Hur mäter jag mina fönster själv?

Ta en tumstock och mät karminnermåtten i fönsterkarmen. Längsta bredd och längsta höjd. Lägg sedan till 10 cm på bredden och 10 cm på höjden. Nu har du cirka mått. Gå in på våra prislistor och räkna själv ut pris på dina nya fönster. Har du speciella önskemål eller avancerade fönster skicka då in måtten (gärna med en ritning på hur du har tänkt dig) till oss.  Pris får du inom några dagar.

Innan du beställer dina fönster ska du be den snickare som ska installera dina fönster att han mäter upp åt dig. Alternativt om du tar hjälp av Kronfönster, så ordnar vi så att hantverkare kommer ut och mäter, innan slutgiltig orderläggning.

Kronfönsters mätguide för fönster hittar du här.

Kan ni komma och mäta våra fönster och ge offert?

Generellt, nej. Kronfönster gör inte som många andra fönsterleverantörer, vi åker inte ut och mäter och ger offert på plats. Om vi skulle ha personal som kom ut och mätte och gav offert, skulle detta bara ge högre pris till våra kunder. Därför kan vi inte erbjuda denna tjänst. Om du däremot beställer fönster med installation, då blir du så kallad Pluskund. Så mäter vi upp fönstren innan slutgiltig order. Att blil Pluskund innebär att vi hjälper dig hela vägen, från uppmätning till installation, planering med mera. Att bli Pluskund kostar inget, men om man blir Pluskund och väljer att inte beställa efter utfört jobb med uppmätning, så tar vår avtalspartner ut en startkostnad på 1500 sek.

Har Kronfönster återförsäljare

Nej, Kronfönster tillverkar och säljer allt själva. Det är just detta som är Kronfönsters idé. Att inte ha fördyrande mellanhänder, inga återförsäljare, eller byggvaruhandlare som lägger på 30 % på vårt pris. Att hålla nere kostnaderna, för att kunna ge dig som kund, bästa pris. Ju mer butiker/återförsäljare vi har desto dyrare skulle våra produkter bli. Genom att köpa i Kronfönsters fabriksförsäljning, eller genom att beställa direkt i vår webbshop får du automatistk 30 % rabatt på vår ordinarie prislista

Hela ditt beslutsunderlag finns på vår hemsida. Bilder finns på alla våra produkter. Saknar du någon bild ? Kontakta oss så ska ni få det. Naturligtvis har vi ännu mer att välja på. Här finns tillbehör till fönster.

Du tar aldrig någon risk när du köper fönster av Kronfönster. Vi säljer mot fakturakredit. Du betalar när du får din leverans och ser att allt stämmer.

Var finns återförsäljare? Var kan man se era produkter?

Kronfönster har inga återförsäljare, vi har tagit bort alla mellanhänder för att kunna hålla lägsta pris till dig. Vi har har vår visning och fabriksförsäljning i Växjö samt i Stockholm på Elektravägen 64 i Hägersten.

Vi säljer till hela Skandinavien. Leverans hem till dig.

Garantier?

Läs mer om våra garantier här: Kronfönsters garantier.

Har ni Aluminiumfönster?

Enerigifönster och kondensbildning

Alla Kronfönsters fönster och dörrar är energifönster. Alla fönster och dörrar har moderna superenergiglas med lågemmissions-skikt och argongas mellan glasen. Våra 2 glas fönster har som sämst u-värde 1,1 på glaset, våra 3 glas fönster har som sämst 0,9 på glasen och vi har till och med 4 glas med 0,3 i u-värde på glasen. Med så bra energiglas som Kronfönster har i sina produkter finns alltid risk för kondensbildning på utsidan av glaset under vissa årstider. Framförallt vintertid, när det är väldigt kallt ute. Men det kan även förekomma vår och höst, när det är snabba väderomslag mellan kallt och varmt. Risken ökar också om du saknar takutsprång där fönstret sitter. Då kan kall luft vandra ner längs med huskroppen obehindrat och kyla glaset. Med ett takutsprång får du inte kall luft direkt mot glaset vilket kan lindra problem med kondensbildning/is. Bor du i fuktig miljö som nära vatten eller en myr är också chansen större till kondens/is. Samma sak så är problem med kondens alltid störst mot norrsidan på huset, då det aldrig får solljus på sig.

Våra energifönster fungerar som sköld mot köld utifrån och man kan enkelt uttryckt säga att vi hindrar varm luft inifrån ditt hus att läcka ut genom glasen. Detta innebär då också att ditt ytterglas inte alltid får den värme som behövs för att hålla ytterglaset imfritt. Man kan jämföra det med när du kör bil på vintern, du måste då ha varmluftsfläkten påslagen för att hålla imman på rutan borta. Vad Kronfönsters energifönster gör, är att vi stänger av denna varmluftsfläkt från ditt hus, värmeläckaget som blir med vanliga fönster utan lågemissionsglas. Resultatet blir att det finns risk för imma, kondesbildning eller när det är minusgrader ute så blir det is på utsidan av glaset.

Läs Sveriges Tekniska Forskningsinstituts skrift om kondensbildning på glas.

Detta är inget farligt, det är inget fel på fönstret, det är bara ett kvitto på att du har köpt RIKTIGT bra fönster som isolerar väldigt väl och som sparar dig stora pengar i uppvärmingskostnader. Imma på utsidan av glaset betyder riktigt bra fönster. Imma på insidan av glaset är mer alarmerande, då det betyder att ventilationen inomhus är för dålig eller att du inte har någon värmekälla som kan hålla glaset imfritt inifrån. Kondens mellan glasen betyder att glaskasetten är punkterad och måste bytas. Se våra garantier.

Vad kan du då göra för att minimera risken för kondensbildning? Genom att välja till vårt tillbehör självrengörande glas, så gör du chansen till kondensbildning minimal. De självrengörande ytan på ytterglaset håller dels fönstret rent (förutsatt att det kan regna på det) och dels så hjälper ytan glaset att hålla glaset kondensfritt under den tid på året när man annars får kondens. Se tillbehör under respektive produkt.

PVC? Det ser väl plastigt ut?

Nej, det gör det inte. En lekman har väldigt svårt att se skillnad på ett aluminiumfönster och ett underhållsfritt fönster i pvc.  Våra underhållsfria fönster (plastfönster) ser helt enkelt ut som våra aluminiumfönster.Enter answer here

PVC? Det bleknar väl?

Våra pvcfönster är helt underhållsfria. De är gjorda av armerad komposit så kallade kompositfönster. Det är alltså plast med en stålkärna inuti. Plasten är UV-resistent. Det innebär att den inte bleks av solens strålar. Att den är UV-resistent innebär också att den inte påverkas av väder och vind. Den sväller inte av fukt. Krymper inte av torka. Den spricker inte av kyla och blir inte porös av värme. De har 10 års garanti, men håller en livslängd, dessutom ger Kronfönster 30 års garanti på färgen för vita fönster.

De förändrar sig inte heller i form eller passningsförmåga beroende på väder (av tex fukt som träfönster gör). Observera att Kronfönster även har ett mycket stort sortiment av träfönster. Läs mer om våra träfönster.

Spröjs, hängning och mått?

Kronfönster kan tillverka fönster ner på millimeterprecision utan någon extra kostnad för dig, du ska alltså ange de EXAKTA måtten du vill ha. Om du vill beställa är det de exakta måtten i som du angett till oss, som kommer att få på dina fönster och dörrar. Det är alltså viktigt att du kontrollerar måtten. Det är du som kund, som är ansvarig för att måtten stämmer. Det är exaktmåtten som står på din skriftliga offert som vi tillverkar efter.

Spröjsen i din offer är mellanliggande i aluminium, mellan glasen, om ej annat anges specifikt i din offert. Vi har även utanpåliggande spröjs.Alla fönster/dörrar ses inifrån, tänk på det när du väljer hängning, både i webbshopen och om du fått en offert av oss.När du väl skickar in din beställning, kan ändringar ej göras. Efter lagd order går det heller inte att häva/annulera ordern, var därför noggran med att kontrollera att allt stämmer i din beställning innan du godkänner.

Vad kostar frakten?

Vid köp över 10 000 sek, FRAKTFRITT !*

Under 10 000 offert direkt i vår webbshop, knappa in ditt postnummer

*Gäller söder om Gävle, samt ej utlandet.

*Gäller ej öar utan fast vägförbindelse

*På gods över 230 cm krävs truckavlastning.Kronfönster debiterar en fast

tilläggskostnad för detta. Ev. kan truckavlastning ej ordnas på alla orter! Om du har egen avlastningsmöjlighet från vår lastbil, debiteras ej tilläggskostnad.

Hur lång är leveranstiden?

Vid måttbeställning av underhållsfria (fyrkantiga fönster, med vanligt energiglas) har vi mellan 4-6 veckors leveranstid.

aluminiumfönster cirka 8 veckor.

träfönster cirka 9 veckor

specialfönster, cirka 8 veckor.

Fönster i fri form cirka 8 veckor.

runda fönster och halvrunda fönster fönster, vita, i jämna modulmått har vi alltid i lager, för omgående leverans.

Kontakta oss

Traditionsfönster AB (VPR se 1947 AB under namnbyte)

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Sandvägen 2, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster och dörrar?