Uterum från Kronfönster, fullt vinterisolerade.

Ett vinterbonat och isolerat uterum, ger dig och ditt hus en helt ny dimension. Att kunna sitta bakom stora glaspartier när snön ligger decimeterdjup utanför, är något alldeles extra. Du får en helt ny kontakt med utemiljön, fast du är inne. Ett vinterisolerat uterum är helt enkelt ett fantastiskt möte mellan ditt hus och naturen.

På sommaren kan du öppna upp stora glaspartier och få en ny entre i huset, på vintern stänger du till och håller kylan ute. Kronfönster tillverkar alla glaspartier, skjutpartier och vikpartier som du behöver för att uppnå denna fantastiska känsla. Vi tillverkar i trä, aluminium eller pvc, i alla mått, alla färger, med alla glas, öppningar. Bygg helt fritt, ditt drömuterum tillsammans med Kronfönster.

Vad är ett isolerat uterum?
Ja, det finns väl egentligen grader av isolering. Vissa tillverkare säljer ”isolerade glaspartier och skjutpartier”, men viktigt att kontrollera är just hur isolerade de är. Detta gör vi med hjälp av u-värde. U-värde är ett mått på energigenomstrålning, eller egentligen hur mycket energi vi tappar genom glas/dörrpartiet. Ett englas fönsterparti har u-värde 5. Det tappar alltså 5 watt per m2 glas. Ett hyfsat 2 glas fönsterparti har u-värde på mellan 2 och 3.

Alla Kronfönsters fönster och dörrpartier har ett u-värde som är lika bra som våra fönster och altandörrar, dvs mellan 0,8 och upp till 1,5. Alla våra skjutdörrar, vikdörrar och glaspartier är alltså vinterisolerade. Det innebär att du kan använda dem att sätta i din yttervägg utan egentligt köldras. Alla våra produkter har riktiga superenergiglas med lågemissions skikt, argongas och isolerrutor. Inget glas vi tillverkar har sämre u-värde än 1,0 och som ni förstår nu så betyder bra, lägre. Dvs ju längre u-värde, desto bättre fönster / dörrpartier.

panoramafonster-panorama-fonster-1ny
uterum

Vill man bygga ett enkelt uterum, som förlänger sommarsäsongen så är Kronfönsters produkter för bra. Men, visst, väljer man Kronfönster Budget så kan man faktiskt få full isolering till ungefär samma pris som enklare altaninglasningar som du köper hos glasmästaren. Fördelen med Budget är att du får också bättre ljudisolering, än med enklare altaninglasningsfönster. Dessutom förlänger du säsongen som du kan sitta ute med minst 2 månader. Bor du kustnära med saltvatten, ska du dessutom fundera 2 gånger innan du väljer aluminium. Saltet gör att aluminiumet ärgar och får vitrost efter ett tag. Välj pvc om du bor kustnära. Så, du förlänger säsongen du kan sitta ute, du betalar lika mycket och får bättre kvalitet. Välj Kronfönster Budget för enklare altaninglasning.

Men egentligen, Kronfönster är för dig som ska bygga isolerat uterum. Bra isolerat eller helt vinterisolerat.

Wintergardens – Vinterisolerade uterum

Wintergarden är isolerade uterum där väggarna består av fasta glaspartier, skjutpartier eller vikpartier. Lika bra isolerat som övriga huset, helt vinterisolerat. Kronfönster tillverkar och monterar wintergardens.

LÄS MER

fönster uterum

Drömmer du om större ytor? Kanske vill du ha ett extra rum där du kan utöva din hobby eller skapa möjligheter för gäster att vistas och till och med sova över? Ett uterum är ett perfekt sätt att ta till vara på årets alla årstider. Med ett uterum kan du få utrymme till middagar, aktiviteter eller odling. Möjligheterna är oändliga och det är endast din fantasi som sätter gränserna. Det är viktigt att noga tänka igenom var man vill placera sitt uterum innan man påbörjar projektet. Kanske vill du ha ett uterum med utsikt? Tänk i så fall på att om du utsätter ditt uterum för ständig sol så kan det bli väldigt varmt. Att montera in någon form av solskydd som till exempel persienner kan vara ett sätt att lösa det. Tänk också på att det kan vara en god idé att montera skjutdörrar i ditt uterum, då kan du enkelt reglera värmen.

En annan sak som är viktig att tänka på är att marken som du bygger på ska vara lämplig, så att det går att montera en grund eller plintar där. Planera ditt bygge noggrant och i god tid så ökar du chanserna att det blir ett lyckat projekt. Uterum finns i massor av olika varianter och du hittar säkert något som passar just dina behov. Ett inglasat extrarum är en utmärkt investering som du knappast kommer att ångra.

En bra möjlighet med ett uterum är att man kan nyttja det som ett växthus för växter som kräver lite högre temperaturer. Några exempel är tomater, gurka och vinrankor. Att odla sina egna grönsaker kan vara en mycket trevlig hobby och dessutom skapar det trivsel att ha växter omkring sig.

När du har kommit fram till hur stort ditt uterum ska vara så är det dags att fundera på om du ska bygga det själv från grunden, köpa ett monteringsfärdigt rum eller om du ska anlita en hantverkare. Valet beror helt på hur händig du är, hur mycket tid och pengar du har och vad du är beredd att lägga din tid på. Med ett monteringsfärdigt rum får du en byggsats som är lätt att montera, det tar heller inte särskilt lång tid. En manual för hur man ska gå tillväga följer med på köpet. Om du istället väljer att anlita en hantverkare så kom ihåg att du har möjlighet att nyttja ROT-avdraget.

Kronfönster tillverkar bara isolerade uterum, så kallade wintergardens. Det är uterum du kan njuta av året runt. Det är viktigt att välja rätt glas till sitt inglasade uterum. Olika glas har olika grad av isoleringsförmåga, som mäts med ett U-värde. Ju lägre värdet är desto bättre isolerar glaset.

Hur värmer man då upp sitt uterum? Det finns många sätt att göra det på. Golvvärme kan vara ett bra alternativ om man ska använda uterummet året runt. Men det går även att använda andra värmekällor för att värma upp uterummet snabbt vid enskilda tillfällen. En bra variant är infravärme som värmer upp en specifik yta. En annan variant är en värmefläkt som höjer temperaturen i hela rummet. De flesta av Kronfönsters kunder väljer golvvärme, då får man hög komfort.

Om man ska göra en tillbyggnad som är större än 15 kvadratmeter på sitt hus så behöver man ha bygglov för det. Ett fristående uterum räknas däremot som komplementbyggnad och kräver inte bygglov om det inte är större än 25 kvadratmeter.

Kontakta oss

Kronfönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Illervägen 3, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster och dörrar?