Hem » Skjutdörr Queen – helaluminium – lyft/glid

Skjutdörr Queen - helaluminium - lyft/glid

Modern, stilren design och en känsla av rymd. Skjutdörr Queen sammanbinder inomhus och utomhus på ett naturligt och elegant sätt med generösa glasytor och rejäl öppning. Ett parti som ger en lyxig känsla. Den robusta konstruktionen är tillverkad helt i aluminium, med ett glidsystem som gör dörren ytterst lättmanövrerad och stabil. Det stilrena utseendet gör modellen tidlös och lättplacerad i de flesta miljöer. Konstruktionen är välisolerad, anpassad för åretruntbruk och kan monteras direkt i husfasaden eller det isolerade uterummet.

Kronfönster Queen

Energieffektiv design

Med en välutvecklad konstruktion där fullisolerade profilerna möter glaskassetter med topprestanda blir resultatet ett banbrytande stort ljusinsläpp och en låg energiförlust (Ug = 0,5/U = 0,99). Lyft/glidkonstruktionen med egenutvecklade KTS-lister bidrar till en tät konstruktion som håller kylan ute.

Skjutdörr Queen - framtidens skjutdörr

 

Genom välplanerad design förenas minimala profilerna i en vridstyv konstruktion. Stommen av aluminium förenar stabilitet och lätthet vilket möjliggör att riktigt stora partier kan tillverkas utan att påverka den fjäderlätta rörelsen när du öppnar och stänger partiet.

Detta är skjutdörr Queen

Elegant skjutdörrssystem med minimala profiler.

 • Energieffektivt: U-värde = 1,0 (3-glas Ug = 0,5)
 • Positivt energivärde (släpper in mer värme än det släpper ut)
 • Underhållsfri konstruktion
 • Vindtätt
 • Inbrottssäkert
 • Personsäkerhetsglas som standard följer Boverkets regelsamling, BBR
 • Fria mått, fri design
 • Låg tröskel, försänkbar
 • Monteringsbeslag ingår, karmhylsa som tillval
Queen

Queen har Kronfönster egenutvecklade KTS-lister med dubbelt så lång livslängd som vanliga tätningslister. Superenergiglas med 10 % bättre isolering och Isolerpaketet med varmkanter.

Över 100.000 nöjda kunder

Med energieffektiv och underhållsfri konstruktion som följer Kronfönster filosofi – Mest fönster för pengarna, är det mesta du behöver redan inkluderat som standard. Gör som många andra, välj skjutdörr Queen från Kronfönster och få framtidsäker skjutdörr.

Queen

Lång livslängd

Genom välprövad lyft/glidteknik med hög komponentkvalité och få rörliga delar kan Queen användas dagligen samtidigt som slitaget hålls på en absolut miniminivå. Dörrbladet rör sig fjäderlätt vid öppning och stängning och ger en känsla av robust och gediget hantverk.

Garanti och säkerhet

Med aluminiumstomme som pulverlackeras, slitstarka beslag och toppmodernt glas är Queen en produkt som byggs för daglig användning under lång tid. Standard för modellen är Kronfönsters egenutvecklade KTS-list, Isolerpaketet, dubbla energisparglas och varma distanslister som ger låg energiförlust. Queen utrustas med brytsäkert låspunktssystem, dold glassäkring och personsäkerhetsglas som standard.

MJUKSTÄNGNING

Som option till Queen skjutdörr finns mjukstängning. Detta tillval bromsar och stänger till dörrbladet i anslutning mot karmen med lätt touch utan att dörrbladet behöver ledas till karmsidan.

Queen tröskel

LÅG TRÖSKEL

Queen förses med en låg tröskel som standard så att skillnaden mellan inomhus- och utomhusmiljö vävs samman. Tröskeln kan dessutom försänkas så att det blir en helt jämn passage.

Queen

STORT LJUSINSLÄPP

Med en mittpost på drygt 4cm och dörrblad på 10cm erbjuder Queen generöst med värme och ljusgenomströmning. Aldrig har skillnaderna mellan fasta fönster och skjutdörrar varit mindre.

Queen
Queen skjutdörr

Gör en förfrågan

  Varför välja skjutdörr Queen?

  Extra isolerad

  Queen tilläggsisoleras med extra varm distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket. Vi erbjuder alltid dubbla energisparglas som standard.

  Extra förstärkning mot inbrott

  Inbrottshämmande spanjolett med låspunkter i stål, dolda glassäkringar, personsäkerhetsglas och ett motståndskraftigt skal som står emot brytförsök är standard till Queen.

  Hållbarhet och miljö

  Allt material i skjutdörr Queen kan återanvändas. Profilmaterial, beslag och glas kan smältas ner och återgå i bruk till nya produkter. Under produktion används mycket ett energieffektiv produktionstänkande med toppmoderna maskiner som håller energiförbrukning och spill på miniminivåer.

  Generösa garantier

  10 års färggaranti, 15 års glasgaranti mot kondens i glaskassetten, 10 års beslagsgaranti

  Underhållsfri aluminiumstomme

  Profiler i underhållsfritt material insida och utsida lackerade med hållfast och slitstark pulverlack garanterar ett lättskött material.

  KTS-list

  Kronfönster Tightning System (KTS). Smarta tätningslister unikt för Kronfönster. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list

  Enkel montering

  Vill du montera med karmhylsa? Då förbereder partiet med detta i samband med produktion av ditt Queen-parti. Som standard medföljer annars monteringsbleck kostnadsfritt.

  Fria mått

  Queen erbjuds i fria mått ner på millimeternivå. Alla skjutpartier tillverkas på kundorder och inget produceras förrän order är lagd så att du kan få ett helt unikt parti.

  Tillval

  Vi erbjuder flera olika tillval till Queen. Nedan följer några exempel.

  Solskydd och mörkläggning:

  • Solskyddsglas (ofärgade eller färgade)
  • Lamellgardiner
  • Persienner
  • Plisségardiner

  Säkerhet:

  • Personsäkerhetsglas (standard)
  • Extra inbrottshämmande glas
  • Låscylinder

  Bekvämlighet:

  • Infällt draghandtag (standard)
  • Utvändigt handtag
  • Mjukstängning

  Insektsskydd:

  • Myggnät

  Övriga typer av glas:

  • Självrengörande /aktiva glas
  • Insynsskyddade råglas (mönstrade) och frostade glas
  • Ljudreducerande glas /bullerdämpande glas

  Har du frågor och funderingar?

  Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

  Beräkna pris och köp i butiken!

  I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

  Låspunkt Queen
  Fria färger
  Queen

  Hög säkerhet

  Queen förses med en välutvecklad spanjolettlösning som både är driftsäker och inbrottsskyddad. De kraftiga låspunkterna i stål styr upp och fixerar dörrbladet när handtaget på partiet fälls. Partiet är inte bara svårforcerat, det skapar också genom sin spanjolett och systemet med KTS-lister en tät konstruktion.

  Som tillval till Queen finns godkänd låscylinder. Cylindern kan monteras så att låsning sker endast från insidan eller både från insidan och utsidan. Cylindern är godkänd enligt standard från svenska försäkringsbolag.

  Material

  Med en stomme hos karmar och dörrblad tillverkade i aluminium får Queen en underhållsfri och lättskött yta. Materialet är slitstarkt och partiet målas i pulverlack för att få maximal livslängd. Inbyggd i profilerna sitter brutna köldbryggor som bryter av kylan utifrån effektivt. Tack vare god teknisk design tillverkas Queen i väl tilltagna dimensioner med 2 eller 4 dörrblad. Alla partier kan lackeras enligt RAL-standard med valfri kulör insida och utsida.

  Mått och utföranden

  Queen, skjutdörr erbjuds i fria mått utan standardmåttsättning. Skjutdörren går att få i följande utföranden:

  • 2-delad, 1 rörlig/1fast sektion
  • 2-delad, båda dörrbladen rörliga
  • 4-delad, 2 rörliga dörrblad placerade i centrum, skjutbara mot sidorna
  • 4-delad, 2 rörliga dörrblad placerade på flankerna, skjutbara mot centrum
  • 4-delad, 4 rörliga dörrblad

  Du kan läsa mer om Queen och Kronfönsters övriga produkter, beräkna pris och köpa direkt i vår butik. Du kan också kontakta oss på info@kronfonster.se så hjälper vi dig med offert.

  Se filmen om skjutdörr Queen

  Queen - Galleri