Våra modeller av fönster- och altandörrar

Vi tillverkar altandörrar/fönsterdörrar efter dina önskemål. Du kan alltså skräddarsy din dörr så att den passar ditt hus och din smak perfekt. Hos Kronfönster är det du som är designer och bestämmer helt själv hur dina nya dörrar ska se ut. Nedan ser du våra olika modeller av altandörrar och fönsterdörrar. Klicka på den altandörr du är intresserad av för mer information.

Fönsterdörr Sekel

Allmogedörr Sekel är en fönsterdörr i gammal stil men med modern prestanda. Helglasad eller med bröstning och spröjs, du väljer designen såväl som färgsättning och mått.

”Fönsterdörr

Fönsterdörr Royal

En modern och elegant dörr i underhållsfritt aluminum. En välisolerad lösning med 3-glaskassett och bruten köldbrygga. Royal är vit som standard och kan lackas i alla RAL-kulörer.

”Fönsterdörr

Fönsterdörr Avans

Vår standarddörr (altandörr/fönsterdörr). Om du söker en fönsterdörr där det mesta ingår som standard med goda isolerade egenskaper är Avans ett klokt val. Dörren tillverkas i stålförstärkt PVC och är helt underhållsfri med marknadsledande garantier.

”Fönsterdörr

Fönsterdörr Polaris

Polaris – Sverigedörren. Kanske Sveriges mest sålda fönsterdörr i PVC. Sveriges längsta garantier. Dubbla KTS-lister är standard, 3-glas (Ug =0,5) och underhållsfria egenskaper. Kraftigt karmdjup för bästa stabilitet.

”Fönsterdörr

Fönsterdörr Småland

Det här är en modern, underhållsfri balkongdörr med gammaldags utseende. Med Småland balkongdörrar får du ett klassiskt utseende med sidohängda dörrar men med bästa tänkbara isolering. Du behöver aldrig mer tänka på att måla om dina dörrar. Helt enkelt ett mycket förnuftigt val.

”Fönsterdörr
balkondörr

Beräkna pris i vår webbshop

Fönsterdörrar Parfönsterdörrar

Färgval

Du kan få alla våra trä- och trä/aluminiumfönster i olika färger på insidan och utsidan. Sekel kulturfönster med trästomme och aluminiumbeklädnad går att få i alla NCS-kulörer på trädelen (insida) och i valfria RAL-färger på utsidan.Air erbjuder vi som standard i vitt men går att få med 14 olika kulörer utvändigt på aluminiumplåten. Royal, helaluminiumfönster går att lackera i alla RAL-kulörer invändigt och utvändigt.

Lågemissionsglas Superenergi Plus

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering till ditt aluminiumfönster och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskassett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya energifönster, 10 års garanti mot kondens mellan glasen.

Varför ska du välja dörrar från Kronfönster

Hos Kronfönster vill ta fram det som vi anser gått förlorat i och med massproduktionen av träfönster och dörrar. Ett fantastiskt material som trä vill vi göra vackra fönsterdörrar av. Vi vill få mer mänsklig kontakt med materialet och tillverka dörrar av riktigt hög kvalitet. Självklart har vi moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också stor del av mänskligt hantverk inbyggt i produktionen. För att göra en bra fönsterdörr anser vi att det krävs riktiga fönstersnickare.

Hos Kronfönster har du valfrihet. Oavsett om du är privatperson eller företag handlar du direkt av oss utan att vända dig till mellanhänder. Våra produkter finns inte någon annanstans.

Med Kronfönsters patenterade lösning kan vi erbjuda dig altandörrar som är förberedda för montering med karmhylsa. Detta ger dig ett alternativ till att montera med godskum. Karmhylsa är möjligt för dörrar i serierna Avans, Polaris Sekel och Air.

En fin altandörr är en smart lösning för att du får in mycket mer luft och även ljus. Det finns lite olika saker du behöver tänka på när du väljer en ny altandörr. Funktioner är viktiga, för säkerheten, för att släppa in luft och även för att bibehålla en bra isolering. Sedan är givetvis designen viktig att tänka på när du väljer altandörr. Altandörren är en viktig investering så ta dig tid att undersöka eller kontakta oss så får du bra råd när du ska köpa en altandörr.

Vi tummar aldrig på kvalitén eftersom vi vet hur viktigt det är när man monterar en altandörr att det blir rätt. Vår generella rekommendation är att du vänder dig till en professionell hantverkare när du ska montera in en altandörr. Givetvis är det billigaste alternativet att montera in altandörren själv men det är en hel del att tänka på och allt måste bli rätt. Om du har frågor så kontakta gärna oss så hjälper vi dig.