Inbrott i villor sker oftast genom altandörrar. Skydda dig och din egendom med Kronfönsters inbrottsskyddade dörrar.

En vanlig nyhet om villa inbrott ser ut så här. Just detta är saxat från Barometern.

——————————————————————————————————————

Plockade bort fönster – stal pengar

När lägenhetsägaren kom hem var fönsterrutan bortplockad.

Kontanter ska ha stulits.

Inbrottet i lägenheten i Emmaboda upptäcktes vid 23-tiden på fredagskvällen.

– Ägaren har varit borta under några dagar, kommer hem och ser att altandörrens glasruta är borta. Någon okänd person har varit inne och letat igenom lägenheten, säger Eva Jirhall, inre befäl vid polisen i Kalmar.

Det ska ha stulits kontanter. Oklart hur mycket.

———————————————————————————————————————

Tjuven plockade helt enkelt bort hela glaset på altandörren, och gick in i lägenheten. På 90% av alla altandörrar på den Svenska marknaden kan tjuven göra så här. Det är enkelt, tar tjuven 1 minut och är särskilt populärt bland det långfingrade släktet eftersom en altandörr oftast går ut mot baksidan/trädgården på huset, där det ofta är skyddat mot insyn och tjuven kan operera ostört.

Hur kan det vara så här enkelt? Jo, det beror på att glaslisten på altandörren sitter på utsidan, tjuven kan alltså med en skruvmejsel eller annat verktyg mycket enkelt ta bort glaslisten, sen lyfter man bara ut glaset.

 

 

Hade denna kunden haft en inbrottsskyddad dörr från Kronfönster hade tjuven aldrig kommit in.

Kronfönster har också dörrar med glaslisten på utsidan, men vi limmar glaset så att tjuven inte ska kunna plocka ut glaset. Kronfönster har också altandörrar med glaslisten på insidan, alltså in i huset, med dessa dörrar från Kronfönster hade detta inbrott varit omöjligt. För trygghet mot inbrott, välj Kronfönsters altandörrar. Ring oss idag. 0470-795050 info@kronfonster.se

 

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this