Fakta om fönster

Fönsterna kanske börjar bli utslitna eller så vill du sänka dina uppvärmningskostnader? Oavsett vilket så finns det en rad olika saker som du bör fundera igenom innan du gör ditt val av fönstermodell.

kulturfönster

Fönstren är en viktig del av utseendet på huset och de är också avgörande för i hur hög grad du kan ta del av omvärlden när du befinner dig inomhus i bostaden. Ljusinsläppet från fönstren har stor betydelse för boendemiljön och din livskvalitet. Det är därför mycket viktigt att välja rätt fönster.

Oavsett om det handlar om att köpa nya fönster till ett nybygge eller om det handlar om att ersätta utslitna fönster så gäller det att tänka till innan du gör ditt val. Vilka fönster du väljer påverkar ekonomi, utseende och funktion. Inköpspriset för olika fönster kan variera kraftigt och valet påverkar även fastighetens värde såväl som kostnad för uppvärmning av fastigheten. Kronfönster har fönster för alla typer av hus, även om våra träfönster är det som
attraherar flest kunder. Många tycker att gamla träfönster är charmiga och vackra men de släpper ofta ut betydlig mer värme än vad moderna fönster gör. Därför har Kronfönster tagit fram Titan, kulturfönster moderna fönster med ett gammaldags, lantligt utseende.

Fönstrens funktion

Fönstren bidrar med flera aspekter till din fastighet. Det handlar om såväl utseende, komfort som ekonomi. Det är avgörande för ljusinsläppet hur många och hur stora fönster du väljer. Fönstren påverkar också uppvärmningskostnaderna eftersom de släpper ut värme på vintern. Alla Kronfönsters fönster är fullt vinterisolerade och anpassade för det Svenska klimatet. Det är också värt att fundera igenom hur du vill öppna dina fönster, olika modeller öppnas på olika sätt och det är inte alltid självklart vad som blir den mest praktiska lösningen. Se våra olika
modeller eller kontakta oss för råd.

Val av fönstermodell

Fönstermodeller finns i massor av olika stilar, både modern stil och mer traditionell. Vilket du väljer beror ofta på smak och tycke men också hur huset ser ut och hur gammalt det är. Det är billigare att köpa nya fönster än att renovera de befintliga och du gör även en kraftig energibesparing. Genom Kronfönsters stora utbud och variation av design behöver du därför inte välja. Du får både snygga fönster med modern isolering, anpassade efter just ditt hus. Fönster påverkas mycket av väder och vind, inte minst i det nordiska klimatet. Om fönstren ska hålla så länge som möjligt så gäller det att ta hand om dem. Olika material kräver olika typer av underhåll. PVC-fönster kräver inte särskilt mycket underhåll och kan vara att föredra om du vet med dig att du inte vill lägga ner tid på att ta hand om fönstren, var noga när du väljer pvc-fönster, de är nästan alltid klumpiga och fula och har tjocka karmar och bågar med lite ljusinsläpp. Hos Kronfönster har vi därför anpassat detta sortiment till den skandinaviska stilen, vi i Sverige vill ha maximalt ljusinsläpp och Kronfönster tillverkar pvc-fönter anpassat efter detta krav.

kulturfönster allmogefönster Kronfönster omdömme kund erfarenhet nöjd kunder

Träfönster

stora fasta fönster

Aluminiumfönster

special fönster

PVC-fönster

sommarstuga fönster

Specialfönster

Installation av fönster

Installationen av nya fönster ska ske på ett professionellt sätt.Kronfönsters fönster är enkla att installera vilket gör att de flesta som är lite händiga kan klara av det på egen hand. Det gäller dock att ha de rätta verktygen och att vara noggrann, samt ha kunskapen. Om fönstren installeras på ett felaktigt sätt så kan det förkorta fönstrens livslängd. Känner du dig osäker så bör du anlita en snickare eller annan specialist inom installation av fönster. Installeras fönstren på rätt sätt och dessutom underhålls på ett korrekt sätt så håller Kronfönsters fönstrer i många generationer.