Våra ytterdörrar

Vi erbjuder specialanpassade ytterdörrar för att du ska få en unik och vacker entré till ditt hus. Alla dörrar tillverkas utifrån dina önskemål, vi erbjuder fri måttanpassning och design på paneler, spröjs, glas och fri färgsättning. Enkeldörrar och pardörrar med eller utan sidoljus och överljus. Nedan hittar du ett axplock av olika modeller som du kan får hos Kronfönster men kom ihåg – det är du som är designer och bestämmer hur din nya Kronfönsterdörr ska se ut.

Webbledande med fönster online sedan 2005

Webbledande sedan 2005

Fönster utan mellanhänder icon

Utan mellanhänder

marknadsledande garantier på fönster

Marknadsledande garantier

Lavendel

Lavendel

Konfigurera
Orkidé

Orkidé

Konfigurera
Midsommarblomster

Midsommarblomster

Konfigurera
Murgröna

Murgröna

Konfigurera
Azalea

Azalea

Konfigurera
Scilla

Scilla

Konfigurera
Stjärnöga

Stjärnöga

Konfigurera
Blåklint

Blåklint

Konfigurera
Pärlhyacint

Pärlhyacint

Konfigurera
Liljekonvalj

Liljekonvalj

Konfigurera
Kalatea

Kalatea

Konfigurera
Påsklilja

Påsklilja

Konfigurera
Pion

Pion

Konfigurera

PVC

Läs mer
Kungsljus

Kungsljus

Konfigurera
Molly Sanderson

Molly Sanderson

Konfigurera
Silverkalla

Silverkalla

Konfigurera
Lilja

Lilja

Konfigurera
Alokasia

Alokasia

Konfigurera
Dahlia

Dahlia

Konfigurera

PVC

Läs mer

Visualiseringar av andra ytterdörrsmodeller

Fönsterbloggen

Det gamla säteriet Stjärnebergs får åter en vacker pardörr

I ett gammalt brandförsäkringsdokument från 1833 kunde vi läsa att det gamla säteriet en gång i tiden haft en vacker pardörr i entrén. Och efter lite efterforskningar hittades också ett...

Det gamla säteriet håller värmen med hjälp av Kronfönsters energisnåla fönster

Har ni som många andra tänkt att ta tag i det där efterlängtade uterummet? Under semester och sensommaren är det många som passar på att förverkliga de projekt som man...

Möt våra nöjda kunder

Camilla köpte träfönster av modellen Sekel i gammaldags stil. Camillas fönster är huvudsakligen öppningsbara 2-luftsfönster med fasta utanpåliggande spröjsar samt parfönsterdörr med samma typ av spröjsar och med bröstning (panel).

Jag har i mitt sommarhus, som är byggt på 70-talet, bytt ut samtliga fönster med fönster köpta från Kronfönster. De nya fönstren har förvandlat huset helt – från ett ganska trist, ordinärt fritidshus från 70-talet till ett hus som grannar och vänner ofta kommenterar att det blivit så fint. Det som varit suveränt med Kronfönster som leverantör är att jag fått fantastisk hjälp vid planeringen. Hos Kronfönster har jag också på millimetern kunnat måttbeställa fönstren utifrån befintliga karmmått. Det har gjort att jag kunnat hålla ner mina hantverkskostnader till ett minimum. De flesta fönster har jag bytt helt själv. Fönster är en dyr investering, men så här i efterhand känner jag att jag fick ett helt nytt hus för pengarna.

Vad innebär mest ytterdörr för pengarna?

Hög kvalitet

En ytterdörr till hus är en bra investering för både dig och vår miljö.

Med vår långa erfarenhet inom fönster och ytterdörrar, ger vi dig rätt prestanda, säkerhet och hållbarhet utifrån dina önskemål. Detta ihop med mark- nadsledande garantier menar vi är ”mest dörrar för pengarna”.

Flera material

Vi levererar ytterdörrar i Trä och i PVC.

Bor du på fjället och behöver riktigt välisolerade profiler, eller vid havet där det är mycket sol, vind och saltvatten utsatt, på landet där det ska harmonisera med den lantliga idyllen, eller om du kanske bor i stan och vill ha modernt stilrent utförande?

Valfri färg

Våra ytterdörrar täcklaseras i valfri färg enligt NCS- eller RAL-kulör. Du kan få dörren lackeras i en homogen färg eller olika färger på insidan och utsidan. Det är också möjligt att lackera karmen i en specifik färg och dörrbladet i en annan. Som option finns också trälasyrer som alternativ.

Till butiken

Flexibelt & måttanpassat

Våra ytterdörrar är kundunika och med det menar vi att du kan välja bredden och höjden själv på millimeternivå utan extra kostnad, öppnas åt höger eller vänster? Vi bygger efter dina önskemål och vad som passar bäst hemma hos dig. Personsäkerhetsglas har vi som standard på dessa produkter (lagkrav med personsäkerhetsglas).

Valfri färg

Våra fönster är alltid vita i grundutförandet men vill du ha en annan färg på insidan, utsidan eller kanske bägge sidor, så tillhan- dahåller vi de flesta olika färgkulörer på marknaden.

Till butiken

Flexibelt & måttanpassat

Självklart har vi standardfönster i modulmått. Antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla ut- seendet. Men du kan också skräddarsy dina fönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, alla storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Vilken ytterdörr passar dig?

Ytterdörr Kronfönster

Ytterdörr i trä

En ytterdörr behöver tåla tuffa påfrestningar. För kunna erbjuda en vacker och hållbar ytterdörr slipar vi alla våra ytterdörrar för hand innan de impregneras. Dörren lackeras sedan 3 gånger för att ge ett förstärkt yttre skikt och en vacker finish. Ytterdörrar förses alltid med en typ av dörrbroms så kallad friktionsbroms som standard, denna bromsar per automatik dörrens rörelse när dörrbladet öppnas/stängs.

Finns i flertalet olika varianter. Det vanligaste utförandet i ytterdörrar är stående och liggande spröjsar. Spröjs är oftast tillverkade i furu och placerade fast mot glasens insidor och utsidor, i utrymmet mellan glasen placeras en mellanliggande distanslist för att ge ett glasavdelande intryck. Vid komplicerade spröjsformer förekommer ibland inte distanslisten. Som option till träspröjs finns också spröjs i aluminium som placeras mellan glasen. Spröjs bygger vanligtvis 25mm.

Poster. Som alternativ eller i kombination med spröjs finns poster. Poster ger en kraftigare delning av produkten och bygger vanligtvis 60mm eller 45mm. Poster kan placeras stående eller liggande eller i kombination. Poster är alltid glasavdelande.

Läs mer om spröjs och poster här: Välj mellan flera utföranden på spröjsar och poster

En ytterdörr behöver tåla tuffa påfrestningar. För kunna erbjuda en vacker och hållbar ytterdörr slipar vi alla våra ytterdörrar för hand innan de impregneras. Dörren lackeras sedan 3 gånger för att ge ett förstärkt yttre skikt och en vacker finish. Som kund kan du också vara med och bestämma hur högt glanstalet på dörren ska vara. Innan montering av dörren är det alltid viktigt att se till att dörren står skyddad under tak med god ventilation.

Karm och dörrblad tillverkas i lamellimmad, långsamvuxen furu fritt från kvist. Karmen är alltid preparerad med karmhylsa vid leverans för enkel montering. Tröskeln tillverkas i hårdträ som är mycket beständigt med fönsterbleckspår. Trösklarna är behandlade med olja innan de monterats i dörren.

Finns i många olika utföranden. 2- eller 3-glaskassett beroende på isolerkrav. Glaset kan vara i utförande klarglas, råglas (ornamenterat/mönstrat glas) eller frostat glas (mjölaktig ton). Dörrar där bröstningspanel understiger 60cm bör förses med personsäkerhetsglas för att skydda mot skärskada (krav från Boverket). Du kan som tillval också få säkerhetsglas i dörrar med högre bröstningspanel.

Till våra ytterdörrar ingår alltid handtag, låskista och låscylinder som standard. Handtaget är i förnicklat utförande som standard men går att få i olika utföranden mot tillägg. Låskista och cylinder som installeras är godkända enligt gällande krav från försäkringsbolag med nyckellåsning från både dörrens in- och utsida. Som option utan extra kostnad kan vi erbjuda vred från dörrens insida istället för nyckel. För att låsa ytterdörrar trycks handtaget alltid först uppåt och släpps sedan tillbaka till ursprungsläget innan nyckeln kan vridas om.

Bröstning går att få i valfritt höjdmått. Spegelpanel i sammanhängande stycke eller delade spegelpaneler. Som option går det att få råspont i stående eller liggande utförande.

Ytterdörr i PVC

I vår ytterdörr i pvc får du det mesta du behöver som standard. Den är välisolerad och har en underhållsfri profil vilket gör det lämpligt att installera oavsett hur dina förutsättningar ser ut och var i landet du bor. Helglasad eller med bröstning, valfria mått och design bland spröjsar och postar gör Ytterdörr pvc till en mångsidig produkt. Låg tröskel i aluminium ( endast 2 cm ) är standard.

Kronfönster showroom
Kronfönster showroom
Kronfönsters showroom
Kronfönsters showroom
Kronfönsters showroom

Måttanpassad

Vi tillverkar helt efter dina behov

E-handel

Handla tryggt och delbetala räntefritt

Garantier

Vi ger marknadsledande garantier

Showroom

Besök vår utställning i Växjö och träffa oss