Facebook

Fönster

Kronfönster category header

Fönster – Made by Småland, Kronfönster. Marknadens bästa garantier för träfönster och aluminiumfönster.

Kronfönsters höga kvalitet på har gjort oss till en av de största fönstertillverkarna det senaste deceniet. Vår hantverkstradition och höga kvalitet på träfönster och det faktum att vi är Smålänningar har nog hjälpt till. Kronfönster tillverkar alla typer av fönster och dörrar. Hos Kronfönster är det kunden som är designer och bestämmer vilka fönster vi ska tillverka. Tack vare vår stora variation är Kronfönster ett uppskattat val för arkitekter och projektledare för nybyggnationer – vi kan tillverka de flesta typer av fönster, dörrar och skjutpartier. Möjligheten att slippa mellanhänder och köpa direkt av tillverkaren, gör Kronfönster till ett minst lika uppskattat val bland villaägare.

Marknadens bästa rötskyddsgaranti, 50 år.

Vi väljer material med omsorg och vår teknik för impregnering av träfönster gör att vi kan ge dig marknadens bästa garantier för rötskydd. 30 år för träfönster och 50 år för träfönster med aluminiumbeklädnad. Kronfönster tillverkar och säljer utan mellanhänder, vilket gör att du får högsta kvalitet till bästa pris. Räkna pris i vår webshop eller kontakta oss.

Vridfönster 3 glas Kronan läs mer

fönster

fönster

Här går vi kortfattat igenom våra olika fönstertyper. För mer information om exempelvis trä-eller aluminiumfönster, klicka dig vidare till fönstertypens huvudsida. Där får du en djupare beskrivning av tillverkningsmetoder, tekniska fakta och fördelarna med olika material.

Nyhet: Nya lågemissionsglaset Superenergi plus.

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskasett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster.

superenergiglas plus marknadens bästa garanti fönster15 års garanti

fönster

fönster

fönster pvc

fönster pvc

Men varför är Kronfönsters PVC-fönster så populära? Här är några av förklaringarna till varför många kunder i Sverige väljer att köpa PVC-fönster från oss.

 • Fönster-Tillverkare: Vi vet vad Svensken vill ha. Snygga fönster med bra isolering som du slipper ägna en tanke åt på många många år.
 • I Sverige finns bara 5 tillverkare av pvc-fönster, Kronfönster är en av dem. Men bara Kronfönster säljer direkt till privatperson via E-handel. Hoppa över mellanhänder, betala inte för mycket, välj Kronfönster.
 • Garantier: Vi ger mycket generösa garantier på våra produkter eftersom vi vet att de håller mycket hög kvalitet. Till exempel får du 15 års glasgaranti på Polaris. Kronfönster har en rikstäckande serviceorganisation som hjälper dig om något blir fel.
 • Speciallösningar: Vi har många lösningar på våra PVC-fönster som vi utvecklat efter önskemål från våra kunder. Infällda fönsterbleck (spår) för enkel montering, extra isolerad glaskant, förstärkt inbrottsskydd, dörrbromsar.
 • Patenterad teknik: Som fönstertillverkare av pvc fönster kan Kronfönster erbjuda dig karmskruvsmontage. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering av av pvc fönster med vanlig karmskruv.
fönster karmskruv

fönster kamskruv

 • Smäcker design: Kronfönster har utvecklat egna profiler och design som ger dig maximalt ljusinsläpp.
 • Det utbud som finns i Sverige via importörer från Polska och Tyska leverantörer av pvc-fönster innebär tjocka fula karmar och bågar med lite ljusinsläpp. Vem vill ha en skottglugg kvar i väggen?
 • Kronfönster är ett mycket populärt val hos arkitekter och därmed bland byggföretag. Vi har en design som eftersträvar smäckra (tunna) fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp.
 • Bra isolering: Den tunna designen på våra pvc fönster gynnar kunden dubbelt, eftersom isoleringen på våra fönster  blir bättre med större glasyta på fönstret.
 • Goda vitsord: Nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Kronfönster rekommenderas vidare av 97 % av våra kunder.
 • Tryggheten: Tusentals kunder före dig har valt oss. Att vi ofta ligger i framkant med nya innovationer och tekniska lösningar. Om det skulle bli fel på dina fönster så har vi en Rikstäckande service och felavhjälpning. När du köper Kronfönster gör du ett tryggt val.

Dessutom vet vi att av egen erfarenhet att våra fönster håller. Faktum är att bland Sveriges äldsta PVC-fönster sitter i vårt huvudkontor i Växjö – drygt 30 år gamla fönster som ser ut som nya helt utan underhåll. Vi brukar bjuda in byggare och arkitekter för att titta på dem. VI har faktiskt bytt ut 2 av 50 fönster och brukar be byggarna gissa vilka fönster som är bytta, än så länge har ingen gissat rätt. Det är svårt att se skillnad på våra gamla och nya kvalitetsfönster i pvc. De 30 år gamla fönstren ser nya ut.

fönster fasta

fönster fasta

Fasta fönster

fönster i trä

fönster i trä

Träfönster

Träfönster från Kronfönster, vackra kulturfönster med hantverkstradition

Moderna vridfönster eller kulturfönster med det tidstypiska utseendet? Kronfönster tillverkar båda.

Det är skillnad på träfönster och träfönster. Vilket material man använder och tillverkningsteknik man använder har stor inverkan på det slutgiltiga resultatet: hur länge fönstret håller, vilket energivärde det har och inte minst hur snyggt det är. Hos Kronfönster vet du att du får kvalitet. Vår träfönster har 30 års rötskyddsgaranti och våra trä/aluminium har 50 års rötskyddsgaranti. Kronfönsters fönster håller i generationer.

På Kronfönster vet vi vikten av att inte ta några genvägar i någon del av tillverkningen, och därför är resultatet ett vackert och effektivt träfönster. Låt oss nämna några fördelar med våra träfönster:

Läs om våra vridfönster i trä, överlägsen kvalitet med bra pris tack vare att du köper direkt av tillverkaren.

 • Karmdjup: Våra träfönster har det kraftigare Svenska karmdjupet (114 mm) som standard. Det gör att isoleringen blir bra och vridstyvheten blir högre..
 • Dina behov styr: Självklart har vi standardfönster i modulmått – antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla utseendet – men du kan också skräddarsy dina träfönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, all storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.
 • Träfönster med aluminiumsida: För dig som vill ha äkta träfönster, men som vill slippa måla dem, har vi träfönster med aluminiumsida. De finns som utåtgående fönster, som vridfönster och även som dörrar, altandörrar och pardörrar.
 • Fingerskarvad fur: Vi använder bara fingerskarvad fur – vilket gör fönstren klart mer vridstyva och hållfasta. Dessutom tillverkas de i knaggfritt virke vilket också höjer kvaliteten.

Klicka här för att läsa mer om vridfönster 3 glasfönster

Vi tillverkar träfönster med stolt hantverkstradition till bra priser. Vi har blivit kända för vår teknik: serieproduktion med bibehållet hantverk och den mänskliga känslan för material, form och finish.För mer information om tillverkningsmetoder, teknisk fakta antal glas och vilka modeller du kan välja mellan, läs mer om våra träfönster.

Här hittar du våra olika Träfönster

fönster aluminium

fönster aluminium

Aluminiumfönster från Kronfönster AB

Kronan med aluminium. Vill du ha ett modernt vridfönster i trä, med  aluminiumbeklädnad så ska du välja Kronan. Med ett mycket lågt u-värde (0,9 på hela konstruktionen) så ger Kronfönster dig ett av de bästa fönster du kan hitta på den Svenska marknaden. Att vi sen gör det med kvalitet och omsorg som ger dig marknadens bästa garanti, 30 år rötskyddsgaranti för trä och 50 år för trä med aluminiumbeklädnad, ger dig den trygghet du behöver i en stor investering som fönster. Tack vare att vi tillverkar och säljer allt själva så kan vi dessutom ge dig högsta kvalitet till lägsta pris. Läs mer om Kronan aluminiumfönster här.

Royal är Kronfönsters fönstersystem helt i aluminium. Det ger ett elegant uttryck åt fasaden, rena raka linjer och en mycket hög finish. För miljöer där slitaget är högt, nya hus med modern design och exklusiva byggnationer passar aluminiumfönster utmärkt. Här är några av fördelarna med aluminiumfönster från Kronfönster:

 • Maximal glasyta: Med Royal har Vi tagit fram ett fönster med smäcker, slimmad karm. Detta ger ett exklusivt utseende och maximerar de isolerande egenskaperna. Ju större glasyta du har, desto bättre är isoleringen.
 • Självrengörande: Vi kan erbjuda våra kunder självrengörande fönster. Genom vårt speciella system ”Water Clean” kan du få alla delar av fönstret – karm, båge och glas – som självrengörande.
 • Bra isolering: Traditionellt sett isolerar aluminiumfönster sämre än trä- och PVC-fönster. Tack vare att våra aluminiumfönster har brutna köldbryggor är de fullt vinterisolerade.

Vill du veta mer om aluminium som fönstermateriel och ta en närmre titt på våra produkter, gå till vår sida om aluminiumfönster.

Vill du ställa de olika produkterna direkt mot varandra och jämföra hårda, tekniska fakta. ^Titta på Fönsterväljaren – fönster för fönster.

fönster fri form

fönster fri form

Vi tillverkar alla typer av specialfönster.

Inga modeller och former är för svåra för oss. Vi kan tillverka nästan allt och är stolta att vi kan erbjuda fönster i fri form – på riktigt! Vill du ha? 3-, 4-, 5-, 6-, 7- eller 8-kantiga? Romb-flaggfönster med olika färg eller hängning? Något helt annat? VI löser det. Kontakta oss om du inte hittar vad du vill ha på vår sida.

Fönster ett viktigt val

Är du på väg att bygga ett nytt hus och ska välja vilka fönster som ska installeras i fastigheten? Eller funderar du på att byta ut dina befintliga fönster? De kanske börjar bli utslitna eller så vill du sänka dina uppvärmningskostnader. Oavsett vilket så finns det en rad olika saker som du bör fundera igenom innan du gör ditt val av fönstermodell.

Fönstren är en viktig del av utseendet på huset och de är också avgörande för i hur hög grad du kan ta del av omvärlden när du befinner dig inomhus i bostaden. Ljusinsläppet från fönstren har stor betydelse för boendemiljön och din livskvalitet. Det är därför mycket viktigt att välja rätt fönster. Oavsett om det handlar om att köpa nya fönster till ett nybygge eller om det handlar om att ersätta utslitna fönster så gäller det att tänka till innan du gör ditt val. Vilka fönster du väljer påverkar ekonomi, utseende och funktion. Inköpspriset för olika fönster kan variera kraftigt och valet påverkar även fastighetens värde såväl som kostnad för uppvärmning av fastigheten. Kronfönster har fönster för alla typer av hus, även om våra träfönster är det som attraherar flest kunder. Många tycker att gamla träfönster är charmiga och vackra men de släpper ofta ut betydlig mer värme än vad moderna fönster gör. Därför har Kronfönster tagit fram Titan, kulturfönster moderna fönster med ett gammaldags, lantligt utseende.

Fönstrens funktion

Fönstren bidrar med flera aspekter till din fastighet. Det handlar om såväl utseende, komfort som ekonomi. Det är avgörande för ljusinsläppet hur många och hur stora fönster du väljer. Fönstren påverkar också uppvärmningskostnaderna eftersom de släpper ut värme på vintern. Alla Kronfönsters fönster är fullt vinterisolerade och anpassade för det Svenska klimatet. Det är också värt att fundera igenom hur du vill öppna dina fönster, olika modeller öppnas på olika sätt och det är inte alltid självklart vad som blir den mest praktiska lösningen. Se våra olika modeller eller kontakta oss för råd.

Val av fönstermodell

Fönstermodeller finns i massor av olika stilar, både modern stil och mer traditionell. Vilket du väljer beror ofta på smak och tycke men också hur huset ser ut och hur gammalt det är. Det är billigare att köpa nya fönster än att renovera de befintliga och du gör även en kraftig energibesparing. Genom Kronfönsters stora utbud och variation av design behöver du därför inte välja. Du får både snygga fönster med modern isolering, anpassade efter just ditt hus. Fönster påverkas mycket av väder och vind, inte minst i det nordiska klimatet. Om fönstren ska hålla så länge som möjligt så gäller det att ta hand om dem. Olika material kräver olika typer av underhåll. PVC-fönster kräver inte särskilt mycket underhåll och kan vara att föredra om du vet med dig att du inte vill lägga ner tid på att ta hand om fönstren, var noga när du väljer pvc-fönster, de är nästan alltid klumpiga och fula och har tjocka karmar och bågar med lite ljusinsläpp. Hos Kronfönster har vi därför anpassat detta sortiment till den skandinaviska stilen, vi i Sverige vill ha maximalt ljusinsläpp och Kronfönster tillverkar pvc-fönter anpassat efter detta krav.

Träfönster kräver ett ytskikt som kan skydda fönstret mot fukt, vanligast är att använda sig av någon form av fönsterfärg. Färgen behöver bättras på då och då för att fukt inte ska tränga in i träet. Kronfönster målar fönstren 4 gånger samt impregnerar dem noggrant, det är därför vi kan ge upp till 50 års rötskyddsgarani, bäst på marknaden.

De allra flesta väljer att köpa alla sina fönster ur samma serie. Det ger ett snyggt och enhetligt intryck. Det är dock vanligt att hus har utrymmen där fönster i standardmodell inte passar och då gäller det att titta på specialfönster. Ett par exempel på specialfönster är takfönster och källarfönster. Sättet du öppnar dessa fönster på skiljer sig ofta från andra fönster. En annan typ av specialfönster är fönster för dörrar och sidoljus.

Installation av fönster

Installationen av nya fönster ska ske på ett professionellt sätt.Kronfönsters fönster är  enkla att installera vilket gör att de flesta som är lite händiga kan klara av det på egen hand. Det gäller dock att ha de rätta verktygen och att vara noggrann, samt ha kunskapen. Om fönstren installeras på ett felaktigt sätt så kan det förkorta fönstrens livslängd. Känner du dig osäker så bör du anlita en snickare eller annan specialist inom installation av fönster. Installeras fönstren på rätt sätt och dessutom underhålls på ett korrekt sätt så håller Kronfönsters fönstrer i många generationer.

Runda fönster

Självklart kan du beställa fönster som inte finns i lager. Du kan själv designa ett fönster som passar ditt hus – precis som du vill ha det.

Kronfönster tillverkar även runda och halvrunda fönster i trä, aluminium eller PVC. Alla standardmått, jämna dm mått från 58 cm finns lagerförda i pvc och i trä. Vi kan tillverka i alla mått, spröjsningar, färger och glas.

Vad tycker du om

vår nya site?

📞Ring oss dygnet runt