Våra fönster

Hos Kronfönster får du mest fönster för pengarna. Våra fönster är i högsta kvalitet och med korta leveranstider. Hos oss är du designern och det är du som bestämmer stil, material och olika tillval. Självklart är allt helt måttanpassat för att passa just din fastighet. Vi har ett stort sortiment med olika utseenden, tillverkningsmaterial och stilar och har fönster som passar varje hem och fastighet.

Webbledande med fönster online sedan 2005

Webbledande sedan 2005

Fönster utan mellanhänder icon

Utan mellanhänder

marknadsledande garantier på fönster

Marknadsledande garantier

Träfönster

Det är skillnad på träfönster och träfönster. Vilket material man använder och tillverkningsteknik man använder har stor inverkan på det slutgiltiga resultatet: hur länge fönstret håller, vilket energivärde det har och inte minst hur snyggt det är. Hos oss får du kvalitet och vi vet vikten av att inte ta några genvägar i någon del av tillverkningen. Därför blir resultatet ett vackert och effektivt träfönster.

Karmdjup: Våra träfönster har det kraftigare svenska karmdjupet (114 mm för Sekel och Air) och (124 mm för aluminiumbeklädda Sekel och Air) som standard. Det gör att isoleringen blir bra och vridstyvheten blir högre..

Dina behov styr: Självklart har vi standardfönster i modulmått – antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla utseendet – men du kan också skräddarsy dina träfönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, all storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Träfönster med aluminiumsida: För dig som vill ha äkta träfönster, men som vill slippa måla dem, har vi träfönster med aluminiumsida. De finns som utåtgående fönster, som vridfönster och även som dörrar, altandörrar och pardörrar.

Fingerskarvad fur: Vi använder bara fingerskarvad fur – vilket gör fönstren klart mer vridstyva och hållfasta.
Dessutom tillverkas de i kvistfritt virke vilket också höjer kvaliteten.
Klicka här för att läsa mer om fönster 3-glas.

Vi tillverkar träfönster med stolt hantverkstradition till rätt priser. Vi har blivit kända för vår teknik: serieproduktion med bibehållet hantverk och den mänskliga känslan för material, form och finish. För mer information om tillverkningsmetoder, teknisk fakta antal glas och vilka modeller du kan läs mer om våra träfönster genom att klicka på knappen nedan.

Aluminiumfönster

Kronfönster erbjuder moderna vridfönster i trä- med aluminiumbekläd- nad med ett mycket lågt u-värde. Fönstret Royal är Kronfönsters fön- stersystem helt i aluminium. Det ger ett elegant uttryck åt fasaden, rena raka linjer och en mycket hög finish. För miljöer där slitaget är högt, nya hus med modern design och exklusiva byggnationer passar aluminium- fönster utmärkt.

Maximal glasyta: Med Royal har vi tagit fram ett fönster med smäcker, slimmad karm. Detta ger ett exklusivt utseende och maximerar de isolerande egenskaperna. Ju större glasyta du har, desto bättre är isoleringen.

Många olika glastyper: Till våra produkter kan du som kund välja mellan flera olika glastyper. Genom vårt speciella system ”Water Clean” kan du få alla delar av fönstret – karm, båge och glas – som självrengörande. Bland tillvalen finns även solskyddsglas och funktion för ökad ljudreduktion.

Bra isolering: Traditionellt sett isolerar aluminiumfönster sämre än trä- och PVC-fönster. Tack vare att våra aluminiumfönster har brutna köldbryggor är de fullt vinterisolerade.
Vill du veta mer om aluminium som fönstermateriel och ta en närmre titt på våra produkter, gå till vår sida om aluminiumfönster.

PVC-fönster

Kronfönsters PVC-fönster är arkitektens val. Låt det bli ditt också! Vi har anpassat PVC-fönstret så det passar våra svenska krav och våra hus utseende. Maximalt ljusinsläpp, små smala karmar och bågar som möjligt. Kronfönsters PVC-fönster är kvalitetsfönster med bästa isolering. Dessutom kan du få PVC-fönster med Kronfönsters lågemissionsglas ”Superenergi Plus” med marknadens bästa glasgaranti, hela 15 år.

Fönstertillverkare: Vi vet vad Svensken vill ha. Snygga fönster med bra isolering som du slipper ägna en tanke åt på många många år.
Hoppa över mellanhänder, betala inte för mycket, välj Kronfönster.

Garantier: Vi ger mycket generösa garantier på våra produkter eftersom vi vet att de håller mycket hög kvalitet. Till exempel får du 15 års glasgaranti och 50 års materialgaranti mot blekning av PVC-materialet Polaris. Kronfönster har en rikstäckande serviceorganisation som hjälper dig om något blir fel.

Speciallösningar: Vi har många lösningar på våra PVC-fönster som vi utvecklat efter önskemål från våra kunder. Infällda fönsterbleck (spår) för enkel montering, extra isolerad glaskant, förstärkt inbrottsskydd, dörrbromsar.

Patenterad teknik: Som fönstertillverkare av pvc fönster kan Kronfönster erbjuda dig karmskruvsmontage genom karmhylsa. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering av av pvc fönster med vanlig karmhylsa.

KTS-lister: Kronfönster Tightening System – tätningslister med dubbelt så lång livslängd som EPDM och extruderade lister som ger riktigt täta fönster.

Smäcker design: Kronfönster har utvecklat egna profiler och design som ger dig maximalt ljusinsläpp. Det utbud som finns i Sverige via importörer från Polska och Tyska leverantörer av pvc-fönster innebär tjocka fula karmar och bågar med lite ljusinsläpp. Vem vill ha en skottglugg kvar i väggen?
Kronfönster är ett mycket populärt val hos arkitekter och därmed bland byggföretag. Vi har en design som eftersträvar smäckra (tunna) fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp.

Bra isolering: Den tunna designen på våra pvc fönster gynnar kunden dubbelt, eftersom isoleringen på våra fönster blir bättre med större glasyta på fönstret.

Säkerhet som inte syns: Flera kombinerade funktioner som dold glassäkring, spanjolett med upp till hela 6 låspunkter som standard, inbrottshämmande handtag i borstad aluminium samt beslag med felbetjäningsspärr som ser till att fönstret inte faller ut på användaren på några av de tillbehör som är vår standard.

Goda vitsord: Nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Kronfönster rekommenderas vidare av 97 % av våra kunder.

Tryggheten: Tusentals kunder före dig har valt oss. Att vi ofta ligger i framkant med nya innovationer och tekniska lösningar. Om det skulle bli fel på dina fönster så har vi en rikstäckande service och felavhjälpning. När du köper Kronfönster gör du ett tryggt val.

Specialfönster

Om du är ute efter ett ovanligt fönster – ett specialfönster? Vi har genom åren gjort många komplicerade fönsterprojekt för att våra kunder ska få ett fönster de är helt ensamma om. Ett specialfönster har andra mått, annan form, och annat glas än vanliga rektangulära fönster. De tillverkas helt efter dina önskemål och går att få som halvrunda, tre-, fyra, fem-, sex-, sju eller åttkantiga fönster i fri form. Du kan kort sagt få ditt nya fönster precis som du vill.

Fönsterbloggen

Det gamla säteriet håller värmen med hjälp av Kronfönsters energisnåla fönster

Har ni som många andra tänkt att ta tag i det där efterlängtade uterummet? Under semester och sensommaren är det många som passar på att förverkliga de projekt som man...

Dags för fönsterbyte på det gamla säteriet Stjärneberga gård

När vi var på visning av den gamla gården kunde vi knappt ana vilken historia den bär på. Huset hade blivit förklätt nyare tveksamma renoveringar och inga originaldetaljer fanns att...

Möt våra nöjda kunder

Camilla köpte träfönster av modellen Sekel i gammaldags stil. Camillas fönster är huvudsakligen öppningsbara 2-luftsfönster med fasta utanpåliggande spröjsar samt parfönsterdörr med samma typ av spröjsar och med bröstning (panel).

Jag har i mitt sommarhus, som är byggt på 70-talet, bytt ut samtliga fönster med fönster köpta från Kronfönster. De nya fönstren har förvandlat huset helt – från ett ganska trist, ordinärt fritidshus från 70-talet till ett hus som grannar och vänner ofta kommenterar att det blivit så fint. Det som varit suveränt med Kronfönster som leverantör är att jag fått fantastisk hjälp vid planeringen. Hos Kronfönster har jag också på millimetern kunnat måttbeställa fönstren utifrån befintliga karmmått. Det har gjort att jag kunnat hålla ner mina hantverkskostnader till ett minimum. De flesta fönster har jag bytt helt själv. Fönster är en dyr investering, men så här i efterhand känner jag att jag fick ett helt nytt hus för pengarna.

Vad innebär mest fönster för pengarna?

Hög kvalitet

Rätt fönster till ditt hus är en bra investering för både dig och miljön. VI tillverkar dina pro- dukter först efter din beställning.

Med vår långa erfarenhet inom fönster, ger vi dig rätt prestanda, säkerhet och hållbarhet utifrån dina önskemål. Detta ihop med mark- nadsledande garantier menar vi är ”mest fönster för pengarna”.

Flera material

Träfönster med / utan aluminiumbeklädd utsida, helaluminium eller pvc/komposit.

Kronfönster har materialet för dig oavsett hustyp eller önskemål. Bor du på fjället och behöver riktigt välisolerade profiler, eller vid havet där det är mycket sol, vind och salt- vatten utsatt, på landet där det ska harmo- nisera med den lantliga idyllen, eller om du kanske bor i stan och vill ha modernt stilrent utförande?

Valfri färg

Våra fönster är alltid vita i grundutförandet men vill du ha en annan färg på insidan, utsidan eller kanske bägge sidor, så tillhan- dahåller vi de flesta olika färgkulörer på marknaden.

Till butiken

Flexibelt & måttanpassat

Självklart har vi standardfönster i modulmått. Antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla ut- seendet. Men du kan också skräddarsy dina fönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, alla storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Valfri färg

Våra fönster är alltid vita i grundutförandet men vill du ha en annan färg på insidan, utsidan eller kanske bägge sidor, så tillhan- dahåller vi de flesta olika färgkulörer på marknaden.

Till butiken

Flexibelt & måttanpassat

Självklart har vi standardfönster i modulmått. Antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla ut- seendet. Men du kan också skräddarsy dina fönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, alla storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Kronfönster showroom
Kronfönster showroom
Kronfönsters showroom
Kronfönsters showroom
Kronfönsters showroom

Måttanpassad

Vi tillverkar helt efter dina behov

E-handel

Handla tryggt och delbetala räntefritt

Garantier

Vi ger marknadsledande garantier

Showroom

Besök vår utställning i Växjö och träffa oss