Fönster

Välkommen till Kronfönster - snabbare, bättre, smartare.

Troligtvis Sveriges största utbud av fönster. Hitta dina nya fönster i PVC, trä eller aluminium hos Kronfönster. Fönster i högsta kvalitet och med korta leveranstider. Begär offert eller handla direkt genom vår webbutik idag.

Vår hantverkstradition och höga kvalitet på fönster och det faktum att vi är smålänningar har nog hjälpt till. Hos Kronfönster är det du som kund som är designer och bestämmer vilka fönster vi ska tillverka. Tack vare vår stora
variation är Kronfönster ett uppskattat val för arkitekter och projektledare för nybyggnationer – vi kan tillverka de flesta typer av fönster. Möjligheten att slippa mellanhänder och köpa direkt av tillverkaren, gör Kronfönster till ett uppskattat val bland villaägare och byggföretag. Vi tillverkar alla sorters fönster och hjälper dig mer än gärna i valet att hitta rätt!

Vilket hus är du?

Ska du sätta in fönster i ditt nybyggda hus eller byta ut de gamla i 70-talsvillan? Vi har fönster i en mängd olika material och utseende.

Träfönster Kronfönster Made by Småland

Träfönster

Det är skillnad på träfönster och träfönster. Vilket
material man använder och tillverkningsteknik man använder har stor inverkan på det slutgiltiga resultatet: hur länge fönstret håller, vilket energivärde det har och inte minst hur snyggt det är. Hos Kronfönster vet du att du får kvalitet. På Kronfönster vet vi vikten av att inte ta några genvägar i någon del av tillverkningen, och därför är resultatet ett vackert och effektivt träfönster. Vi tillverkar träfönster med stolt hantverkstradition till bra priser!

VISA VÅRA TRÄFÖNSTER

aluminiumfönster

Aluminiumfönster

Kronfönster erbjuder moderna vridfönster i trä-
med aluminiumbeklädnad med ett mycket lågt u-värde. Väljer du dessutom vårt fönster Kronan så får du ett av de bästa fönstret som du hittar på den svenska marknaden. Fönstret Royal är Kronfönsters fönstersystem helt i aluminium. Det ger ett elegant uttryck åt fasaden, rena raka linjer och en mycket hög finish. För miljöer där slitaget är högt, nya hus med modern design och exklusiva byggnationer passar aluminiumfönster utmärkt.

VISA VÅRA ALUMINIUMFÖNSTER

pvcfönster pvc-fönster

PVC-fönster

Kronfönsters PVC-fönster är arkitektens val. Låt det bli ditt också! Vi har anpassat PVC-fönstret så det passar våra svenska krav och våra hus utseende. Maximalt ljusinsläpp, små smala karmar och bågar som möjligt. Kronfönsters PVC-fönster är kvalitetsfönster med bästa isolering. Dessutom kan du få PVC-fönster med Kronfönsters lågemissionsglas ”Superenergi Plus” med marknadens bästa glasgaranti, hela 15 år.

VISA VÅRA PVC-FÖNSTER

special fönster

Specialfönster

Är du om du är ute efter ett ovanligt fönster – ett
specialfönster? Vi har genom åren gjort många komplicerade fönsterprojekt för att våra kunder ska få ett fönster de är helt ensamma om. Ett specialfönster har andra mått, annan form, och annat glas än vanliga rektangulära fönster. De tillverkas helt efter dina önskemål och går att få som halvrunda, tre-, fyra, fem-, sex-, sju eller åttkantiga fönster i fri form. Du kan kort sagt få ditt
nya fönster precis som du vill.

VISA VÅRA SPECIALFÖNSTER

Fönsterväljaren

Vi vill göra det enkelt för dig som kund hos oss och hjälper dig att hitta rätt fönster

Till Fönsterväljaren

Här nedan går vi kortfattat igenom våra olika fönstertyper. För mer information om exempelvis trä-eller aluminiumfönster, klicka dig vidare till fönstertypens huvudsida. Där får du en djupare beskrivning av tillverkningsmetoder, tekniska fakta och fördelarna med olika material.

Träfönster eller trä/aluminium

Moderna vridfönster eller kulturfönster med det tidstypiska utseendet? Kronfönster tillverkar båda.

Det är skillnad på träfönster och träfönster. Vilket material man använder och tillverkningsteknik man använder har stor inverkan på det slutgiltiga resultatet: hur länge fönstret håller, vilket energivärde det har och inte minst hur snyggt det är. Hos Kronfönster vet du att du får kvalitet. Vår träfönster har 30 års rötskyddsgaranti och våra trä/aluminium har 50 års rötskyddsgaranti. Kronfönsters fönster håller i generationer.

På Kronfönster vet vi vikten av att inte ta några genvägar i någon del av tillverkningen, och därför är resultatet ett vackert och effektivt träfönster. Låt oss nämna några fördelar med våra träfönster:

Karmdjup: Våra träfönster har det kraftigare Svenska karmdjupet (114 mm för Titan och Air) och (124 mm för aluminiumbeklädda Titan och Air) som standard. Det gör att isoleringen blir bra och vridstyvheten blir högre..

Dina behov styr: Självklart har vi standardfönster i modulmått – antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla utseendet – men du kan också skräddarsy dina träfönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, all storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Träfönster med aluminiumsida: För dig som vill ha äkta träfönster, men som vill slippa måla dem, har vi träfönster med aluminiumsida. De finns som utåtgående fönster, som vridfönster och även som dörrar, altandörrar och pardörrar.

Fingerskarvad fur: Vi använder bara fingerskarvad fur – vilket gör fönstren klart mer vridstyva och hållfasta.
Dessutom tillverkas de i knaggfritt virke vilket också höjer kvaliteten.
Klicka här för att läsa mer om vridfönster 3 glasfönster

Vi tillverkar träfönster med stolt hantverkstradition till bra priser. Vi har blivit kända för vår teknik: serieproduktion med bibehållet hantverk och den mänskliga känslan för material, form och finish. För mer information om tillverkningsmetoder, teknisk fakta antal glas och vilka modeller du kan välja mellan, läs mer om våra träfönster.

Träfönster

Aluminiumfönster

Kronan med aluminium. Vill du ha ett modernt vridfönster i trä, med aluminiumbeklädnad så ska du välja Kronan. Med ett mycket lågt u-värde (0,9 på hela konstruktionen) så ger Kronfönster dig ett av de bästa fönster du kan hitta
på den Svenska marknaden. Att vi sen gör det med kvalitet och omsorg som ger dig marknadens bästa garanti, 20 år rötskyddsgaranti för trä och 30 år för trä med aluminiumbeklädnad, ger dig den trygghet du behöver i en stor investering som fönster. Tack vare att vi tillverkar och säljer allt själva så kan vi dessutom ge dig högsta kvalitet till lägsta pris. Läs mer om Kronan aluminiumfönster här.

Royal är Kronfönsters fönstersystem helt i aluminium. Det ger ett elegant uttryck åt fasaden, rena raka linjer och en mycket hög finish. För miljöer där slitaget är högt, nya hus med modern design och exklusiva byggnationer passar
aluminiumfönster utmärkt. Här är några av fördelarna med aluminiumfönster från Kronfönster:

Maximal glasyta: Med Royal har Vi tagit fram ett fönster med smäcker, slimmad karm. Detta ger ett exklusivt utseende och maximerar de isolerande egenskaperna. Ju större glasyta du har, desto bättre är isoleringen.

Självrengörande: Vi kan erbjuda våra kunder självrengörande fönster. Genom vårt speciella system ”Water Clean” kan du få alla delar av fönstret – karm, båge och glas – som självrengörande.

Bra isolering: Traditionellt sett isolerar aluminiumfönster sämre än trä- och PVC-fönster. Tack vare att våra aluminiumfönster har brutna köldbryggor är de fullt vinterisolerade.
Vill du veta mer om aluminium som fönstermateriel och ta en närmre titt på våra produkter, gå till vår sida om aluminiumfönster.

Aluminiumfönster

PVC-fönster

Men varför är Kronfönsters PVC-fönster så populära? Här är några av förklaringarna till varför många kunder i Sverige väljer att köpa PVC-fönster från oss.

Fönster-Tillverkare: Vi vet vad Svensken vill ha. Snygga fönster med bra isolering som du slipper ägna en tanke åt på många många år.
Hoppa över mellanhänder, betala inte för mycket, välj Kronfönster.

Garantier: Vi ger mycket generösa garantier på våra produkter eftersom vi vet att de håller mycket hög kvalitet. Till exempel får du 15 års glasgaranti på Polaris. Kronfönster har en rikstäckande serviceorganisation som hjälper dig om något blir fel.

Speciallösningar: Vi har många lösningar på våra PVC-fönster som vi utvecklat efter önskemål från våra kunder. Infällda fönsterbleck (spår) för enkel montering, extra isolerad glaskant, förstärkt inbrottsskydd, dörrbromsar.

Patenterad teknik: Som fönstertillverkare av pvc fönster kan Kronfönster erbjuda dig karmskruvsmontage genom karmhylsa. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering av av pvc fönster med vanlig karmhylsa.

Smäcker design: Kronfönster har utvecklat egna profiler och design som ger dig maximalt ljusinsläpp. Det utbud som finns i Sverige via importörer från Polska och Tyska leverantörer av pvc-fönster innebär tjocka fula karmar och bågar med lite ljusinsläpp. Vem vill ha en skottglugg kvar i väggen?
Kronfönster är ett mycket populärt val hos arkitekter och därmed bland byggföretag. Vi har en design som eftersträvar smäckra (tunna) fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp.

Bra isolering: Den tunna designen på våra pvc fönster gynnar kunden dubbelt, eftersom isoleringen på våra fönster blir bättre med större glasyta på fönstret.

Goda vitsord: Nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Kronfönster rekommenderas vidare av 97 % av våra kunder.

Tryggheten: Tusentals kunder före dig har valt oss. Att vi ofta ligger i framkant med nya innovationer och tekniska lösningar. Om det skulle bli fel på dina fönster så har vi en rikstäckande service och felavhjälpning. När du köper Kronfönster gör du ett tryggt val.

Dessutom vet vi att av egen erfarenhet att våra fönster håller. Faktum är att bland Sveriges äldsta PVC-fönster sitter i vårt huvudkontor i Växjö – drygt 30 år gamla fönster som ser ut som nya helt utan underhåll. Vi brukar bjuda in byggare och arkitekter för att titta på dem. VI har faktiskt bytt ut 2 av 50 fönster och brukar be byggarna gissa vilka fönster som är bytta, än så länge har ingen gissat rätt. Det är svårt att se skillnad på våra gamla och nya
kvalitetsfönster i pvc. De 30 år gamla fönstren ser nya ut.

PVC-fönster

Specialfönster

Inga modeller och former är för svåra för oss. Vi kan tillverka nästan allt och är stolta att vi kan erbjuda fönster i fri form – på riktigt! Vill du ha? 3-, 4-, 5-, 6-, 7- eller 8-kantiga? Romb-flaggfönster med olika färg eller hängning? Något helt annat? VI löser det. Kontakta oss om du inte hittar vad du vill ha på vår sida.

Specialfönster

Fönsterväljaren

Vi vill göra det enkelt för dig som kund hos oss och hjälper dig att hitta rätt fönster

Till Fönsterväljaren

Kontakta oss

T Fönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Sandvägen 2, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lunchstängt 11.30-12.30

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster?

[purple_heart_rating]