Fönster

Hos Kronfönster får du mest fönster för pengarna

Fönster i högsta kvalitet och med korta leveranstider

Webbledande med fönster online sedan 2005

Webbledande sedan 2005

Fönster utan mellanhänder icon

Utan mellanhänder

marknadsledande garantier på fönster

Marknadsledande garantier

Möt våra nöjda kunder

Nöjd kund

Camilla Almqvist, Vätö

Jag har i mitt sommarhus, som är byggt på 70-talet, bytt ut samtliga fönster med fönster köpta från Kronfönster. De nya fönstren har förvandlat huset helt – från ett ganska trist, ordinärt fritidshus från 70-talet till ett hus som grannar och vänner ofta kommenterar att det blivit så fint. Det som varit suveränt med Kronfönster som leverantör är att jag fått fantastisk hjälp vid planeringen. Hos Kronfönster har jag också på millimetern kunnat måttbeställa fönstren utifrån befintliga karmmått. Det har gjort att jag kunnat hålla ner mina hantverkskostnader till ett minimum. De flesta fönster har jag bytt helt själv. Fönster är en dyr investering, men så här i efterhand känner jag att jag fick ett helt nytt hus för pengarna.

Camilla köpte träfönster av modellen Sekel i gammaldags stil. Camillas fönster är huvudsakligen öppningsbara 2-luftsfönster med fasta utanpåliggande spröjsar samt parfönsterdörr med samma typ av spröjsar och med bröstning (panel).

Vad innebär mest fönster för pengarna?

Hög kvalitet

Rätt dörr till ditt hus är en bra investering för både dig och vår miljö.

Kronfönster tillverkar dina produkter först efter din beställning och vill du diskutera hur du får mest fönster för pengarna, då kontaktar du oss och får hjälp av någon av våra erfarna fönsterrådgivare

Med vår långa erfarenhet inom fönster, ger vi dig rätt prestanda, säkerhet och hållbarhet utifrån dina önskemål. Detta ihop med marknadsledande garantier menar vi är ”mest fönster för pengarna”.

Flera material

Träfönster, träfönster med aluminiumbeklädd utsida, helaluminium eller pvc/komposit.

Kronfönster har materialet för dig oavsett hustyp eller önskemål. Om du bor på fjället och behöver riktigt välisolerade profiler, eller vid havet där det är mycket sol, vind och saltvatten utsatt, på landet där det ska harmonisera med den lantliga idyllen, eller om du kanske bor i stan och vill ha modernt stilrent utförande?

Kolla in vår e-handel

Flexibelt och måttanpassat

Självklart har vi standardfönster i modulmått – antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla utseendet – men du kan också skräddarsy dina fönster precis efter tycke och smak.

Du kan få dem i alla färger, alla former, alla storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Litet hus med moderna fönster

Valfri färg

Våra fönster är alltid vita i grundutförandet men vill du ha en annan färg på insidan, utsidan eller kanske bägge sidor, så tillhandahåller vi de flesta olika färgkulörer på marknaden.

Till butiken

Besök vårt showroom i växjö

Kronfönster Showroom

Vilket typ av fönster passar dig?

Träfönster - Kronfönster

Träfönster

Det är skillnad på träfönster och träfönster. Vilket material man använder och tillverkningsteknik man använder har stor inverkan på det slutgiltiga resultatet: hur länge fönstret håller, vilket energivärde det har och inte minst hur snyggt det är. Hos Kronfönster vet du att du får kvalitet. På Kronfönster vet vi vikten av att inte ta några genvägar i någon del av tillverkningen, och därför är resultatet ett vackert och effektivt träfönster. Vi tillverkar träfönster med stolt hantverkstradition till bra priser!

Karmdjup: Våra träfönster har det kraftigare svenska karmdjupet (114 mm för Sekel och Air) och (124 mm för aluminiumbeklädda Sekel och Air) som standard. Det gör att isoleringen blir bra och vridstyvheten blir högre..

Dina behov styr: Självklart har vi standardfönster i modulmått – antingen moderna fönster, med vridbeslag, eller som kulturfönster med det gamla utseendet – men du kan också skräddarsy dina träfönster precis efter tycke och smak. Du kan få dem i alla färger, alla former, all storlekar och med alla glas. Det är du som bestämmer vad vi ska tillverka.

Träfönster med aluminiumsida: För dig som vill ha äkta träfönster, men som vill slippa måla dem, har vi träfönster med aluminiumsida. De finns som utåtgående fönster, som vridfönster och även som dörrar, altandörrar och pardörrar.

Fingerskarvad fur: Vi använder bara fingerskarvad fur – vilket gör fönstren klart mer vridstyva och hållfasta.
Dessutom tillverkas de i kvistfritt virke vilket också höjer kvaliteten.
Klicka här för att läsa mer om fönster 3-glas.

Vi tillverkar träfönster med stolt hantverkstradition till rätt priser. Vi har blivit kända för vår teknik: serieproduktion med bibehållet hantverk och den mänskliga känslan för material, form och finish. För mer information om tillverkningsmetoder, teknisk fakta antal glas och vilka modeller du kan läs mer om våra träfönster genom att klicka på knappen nedan.

Aluminiumfönster - Kronfönster

Aluminiumfönster

Kronfönster erbjuder moderna vridfönster i trä- med aluminiumbeklädnad med ett mycket lågt u-värde. Fönstret Royal är Kronfönsters fönstersystem helt i aluminium. Det ger ett elegant uttryck åt fasaden, rena raka linjer och en mycket hög finish. För miljöer där slitaget är högt, nya hus med modern design och exklusiva byggnationer passar aluminiumfönster utmärkt.

Maximal glasyta: Med Royal har vi tagit fram ett fönster med smäcker, slimmad karm. Detta ger ett exklusivt utseende och maximerar de isolerande egenskaperna. Ju större glasyta du har, desto bättre är isoleringen.

Många olika glastyper: Till våra produkter kan du som kund välja mellan flera olika glastyper. Genom vårt speciella system ”Water Clean” kan du få alla delar av fönstret – karm, båge och glas – som självrengörande. Bland tillvalen finns även solskyddsglas och funktion för ökad ljudreduktion.

Bra isolering: Traditionellt sett isolerar aluminiumfönster sämre än trä- och PVC-fönster. Tack vare att våra aluminiumfönster har brutna köldbryggor är de fullt vinterisolerade.
Vill du veta mer om aluminium som fönstermateriel och ta en närmre titt på våra produkter, gå till vår sida om aluminiumfönster.

PVC-fönster - Kronfönster

PVC-fönster

Kronfönsters PVC-fönster är arkitektens val. Låt det bli ditt också! Vi har anpassat PVC-fönstret så det passar våra svenska krav och våra hus utseende. Maximalt ljusinsläpp, små smala karmar och bågar som möjligt. Kronfönsters PVC-fönster är kvalitetsfönster med bästa isolering. Dessutom kan du få PVC-fönster med Kronfönsters lågemissionsglas ”Superenergi Plus” med marknadens bästa glasgaranti, hela 15 år.

Fönstertillverkare: Vi vet vad Svensken vill ha. Snygga fönster med bra isolering som du slipper ägna en tanke åt på många många år.
Hoppa över mellanhänder, betala inte för mycket, välj Kronfönster.

Garantier: Vi ger mycket generösa garantier på våra produkter eftersom vi vet att de håller mycket hög kvalitet. Till exempel får du 15 års glasgaranti och 50 års materialgaranti mot blekning av PVC-materialet Polaris. Kronfönster har en rikstäckande serviceorganisation som hjälper dig om något blir fel.

Speciallösningar: Vi har många lösningar på våra PVC-fönster som vi utvecklat efter önskemål från våra kunder. Infällda fönsterbleck (spår) för enkel montering, extra isolerad glaskant, förstärkt inbrottsskydd, dörrbromsar.

Patenterad teknik: Som fönstertillverkare av pvc fönster kan Kronfönster erbjuda dig karmskruvsmontage genom karmhylsa. Vi har en egen patenterad teknik som möjliggör montering av av pvc fönster med vanlig karmhylsa.

KTS-lister: Kronfönster Tightening System – tätningslister med dubbelt så lång livslängd som EPDM och extruderade lister som ger riktigt täta fönster.

Smäcker design: Kronfönster har utvecklat egna profiler och design som ger dig maximalt ljusinsläpp. Det utbud som finns i Sverige via importörer från Polska och Tyska leverantörer av pvc-fönster innebär tjocka fula karmar och bågar med lite ljusinsläpp. Vem vill ha en skottglugg kvar i väggen?
Kronfönster är ett mycket populärt val hos arkitekter och därmed bland byggföretag. Vi har en design som eftersträvar smäckra (tunna) fönsterbågar för maximalt ljusinsläpp.

Bra isolering: Den tunna designen på våra pvc fönster gynnar kunden dubbelt, eftersom isoleringen på våra fönster blir bättre med större glasyta på fönstret.

Säkerhet som inte syns: Flera kombinerade funktioner som dold glassäkring, spanjolett med upp till hela 6 låspunkter som standard, inbrottshämmande handtag i borstad aluminium samt beslag med felbetjäningsspärr som ser till att fönstret inte faller ut på användaren på några av de tillbehör som är vår standard.

Goda vitsord: Nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Kronfönster rekommenderas vidare av 97 % av våra kunder.

Tryggheten: Tusentals kunder före dig har valt oss. Att vi ofta ligger i framkant med nya innovationer och tekniska lösningar. Om det skulle bli fel på dina fönster så har vi en rikstäckande service och felavhjälpning. När du köper Kronfönster gör du ett tryggt val.

Specialfönster - Kronfönster

Specialfönster

Om du är ute efter ett ovanligt fönster – ett specialfönster? Vi har genom åren gjort många komplicerade fönsterprojekt för att våra kunder ska få ett fönster de är helt ensamma om. Ett specialfönster har andra mått, annan form, och annat glas än vanliga rektangulära fönster. De tillverkas helt efter dina önskemål och går att få som halvrunda, tre-, fyra, fem-, sex-, sju eller åttkantiga fönster i fri form. Du kan kort sagt få ditt nya fönster precis som du vill.

Mer fönster för pengarna

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår butik kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.