Hem » Allmogefönster Sekel – aluminiumbeklädnad i tidstypisk stil

Allmogefönster Sekel - aluminiumbeklädnad i gammaldags stil

Vårt allmogefönster Sekel är ett fönster i gammaldags stil med aluminiumbeklädnad. Sekel har samma stil som fönster hade förr i tiden men konstruktionen har bättre isolering. Allmogefönster eller kulturfönster som de också benämns är fönster i gammal stil där fokus ligger på detaljerna. Profilerna är tunna och fina som hos gamla fönster och spröjsarna har samma smäckra känsla som förr i tiden. Sekel är en populär modell oavsett tidsålder på huset, den lämpar sig väl för fastigheter med särskilda krav som K-märkning och Q-märkning.

Sekel med duplexspröjs

Design och funktion

Våra allmogefönster Sekel tillverkas på kundbegäran utefter dina önskemål. Hos oss är det du som är designer, ingen vet bättre än du vad som passar ditt hus och din smak. Vi bygger dina fönster som en förlängning av din och husets själ. Med tillverkning helt på kundorder har du i princip oändliga valmöjligheter vad gäller både storlek, färg, form och spröjs. Modellen finns som 2-glas eller 3-glas.

Kvalitet och hållbarhet

I alla processer under tillverkningen är du garanterad ett noga utfört hantverk och hög kvalitet. Kulturfönster ger ditt hus det tidstypiska utseendet fast med en modern isolering. Din uppvärmningskostnad kommer att sjunka samtidigt som ditt hus bibehåller eller kanske till och med förbättrar sitt utseende. Vår tillverkning genomsyras av lika delar kvalitets- som hållbart tänkande. Vi har en selektiv process vid val av virka för att minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi stället hårda krav på att materialkvalitén är av högsta klass så att våra produkter håller i generationer.

Varför välja allmogefönster Sekel aluminiumbeklädnad

Tillverkade av kvist- och knaggfri fingerskarvad furu

Det är mycket billigare att använda massivt trä när man tillverkar fönster men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Vilket leder till att kvistar och knaggar kommer att lysa igenom efter ett tag. Detta slipper du hos Kronfönster. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu.  Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder.

Otrolig vindstyvhet

Genom sina fingerskarvade karmar och bågar och stabila karmdjup har Sekel en fenomenal vridstyvhet.

Generösa garantier

Marknadens bästa rötskyddsgaranti på hela 30 år, 10 år beslagsgaranti, 10 års glasgaranti.

Underhållsfritt

Den aluminiumbeklädda ytan gör det klassiska fönstret i princip helt underhållsfritt. Modern konstruktion med traditionellt utseende.

Karaktäristiskt utseende

Med Sekel får du ett fönster i gammaldags stil som känns igen från fönster som dom såg ut förr. Profilerna på bågar, karmar, postar och spröjs är karaktäristiska med klassisk pärla. Sekel kännetecknas av tunna och fina profiler i vackert utförande.

Uppställningsbeslag monterat

Uppställningsbeslaget, den eleganta stormhaken sitter alltid monterat vid leverans.

Välisolerat

Lågemissionsglasen ihop med varmkantslisten och isolerpaketet ger maximal isolering av Sekel, allmogefönster. Med den monterade KTS-listen får du en produkt som alltid tätar väl oavsett väderlek och temperatur. Sekel har ett totalt U-värde på 0,99 på konstruktionen med energiglaskassett 3-glas och U = 1,2 med 2-glaskassett. 

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

ALLMOGEPROFIL

Vacker bearbetning av karm och båge som fönster var förr i tiden. Profilen är tunn och fin och ger mycket ljus.

FÖNSTERLÅS

Klassisk hasp och hake i silver är standard på sidohängda Sekel.

KLASSISK SPRÖJS

Tunn, fast spröjs på 25mm som tillval. Spröjsen ligger mot glasets insida, utsida och som distanslist mellan glasen, intrycket blir glasavdelande som på gamla fönster. Insida tillverkas den i trä och har bearbetad profil med klassisk pärla och utsida är tillverkad i aluminium i trapetsform.

STORMHAKE

Traditionellt vädringsbeslag, är både praktisk och har ett gammeldags utseende.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Design och färgval

Vi erbjuder fri design på fönster och dörrar, detaljer som spröjsar och poster går att få i olika utföranden i mönster efter önskemål och den stil som önskas. Detaljer som glastätning (tätlist mellan glas och profil) går få i färgerna svart, vit, ljusgrå eller transparent beroende på önskemål och hur tydligt markeringen mellan glaset och träprofilen ska vara, ljusare kulörer används oftare för att uppnå en mer gammaldags känsla. Svart tätlist är standard på Sekel, tätlist vid droppbleck är alltid svart. På öppningsbara fönster sitter alltid Kronfönster KTS-list (Kronfönster Tightening System) som ger längre hållbarhet än vanlig EPDM och är mindre känslig för temperaturomslag vilket gör att den inte fryser och går sönder lätt.

Sekel kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

Material

Sekel tillverkas av långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som lamellimmas enligt svensk standard SS818104. Vi använder endast fingerskarvad furu i våra träprodukter, aldrig massivträ. Materialet är alltid fritt från kvist vilket gör att du slipper synliga märken i profilerna som annars lyser igenom färgen och gulnar.

Sekel finns också med aluminiumbeklädd utsida för ännu längre hållbarhet. Vi lämnar hela 30 års rötskyddsgaranti på aluminiumbeklädda Sekel

Utföranden

Vår fönstermodell ”Sekel” finns i följande utföranden:

  • Fasta fönster
  • Sidohängt fönster
  • Vridfönster
  • Överhängt fönster
  • Fönsterdörrar
  • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Se filmen om våra allmogefönster Sekel

Sekel - Galleri

Köp allmogefönster i vår butik