Glaskassett 3-glas

Glaskassetter levereras med 2- eller 3-glas beroende på dina önskemål. Dessa moderna glaskassetter förses alltid med lågemissionsbeläggning som tar tillvara på solens värme och släpper ut så lite energi som möjligt. 3-glaskassetter förses med 3st glasskivor och 2 lågemissionsbeläggningar. Kassetten är hermetiskt sluten och mellan glasen appliceras argongas för att effektivt minska köldvandningen genom konstruktionen. Allt för att ge en så varm lösning som möjligt. 3-glas väljs i de fall då maximal värmeprestanda efterfrågas.

Glaskassett 2-glas

Som option till 3-glas finns också 2-glaskassett. Dessa består av 2st glas som tillsammans bildar en enhet, kassett. I den lufttäta konstruktionen appliceras ädelgasen argon och mot ett av glasens ytor placeras en lågemissionsbeläggning. 2-glas väljs när man söker en energieffektiv lösning som får ha ett lite högre Ug-värde än 3-glas.

Beräkna pris i vår webbshop

Glaskassetter 3-glas Glaskassetter 2-glas

Lågemissionsglas Superenergi Plus

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering till ditt aluminiumfönster och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskassett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya energifönster, 10 års garanti mot kondens mellan glasen.

Vad är en glaskassett?

En glaskassett är en samling eller ett paket av glasskivor som tillsammans med en sammanbindande kantlist bildar en enhet, en kassett. De är 2 eller 3 glasskivor i de flesta kassetter och de har olika värden och egenskaper beroende på konstruktionen. Våra glaskassetter är så kallade energiglaskassetter och har en hermetisk sluten konstruktion med ädelgas och lågemissionsbeläggningar för att ge ett så lågt Ug-värde som möjligt, dvs. energiförlusten ska vara minimal. Glaskassetterna har givna djupmått men kan designas i bredd och höjd efter kundönskemål.

Varför ska du välja glaskassett från Kronfönster?

Om du inte har behov att byta hela fönstret, om karmar och bågar är i gott skick finns alltid möjligheten att behålla dessa och endast byta glaskassetten. Vi vill bidra till möjligheten att återbruka befintliga fönster genom att gammalt glas med dålig prestanda byts ut och ersätts. Med våra glaskassetter kan du behålla merparten av befintliga fönster och endast byta ut glaset vilket sparar pengar och energi.