Facebook

Skjutdörrar

Kronfönster category header

Skjutdörrar från Kronfönster, skjutdörr i aluminium, trä eller PVC. Nya King, med 20 års garanti, samt nya lågemmissionsglaset ”Superenergi Plus” med marknadens bästa glasgaranti, hela 15 år.

skjutdörrar

Skjutdörrar

Skjutdörrar från Kronfönster AB

skjutdörrar i trä pvc eller aluminium

Skjutdörrar i trä pvc eller aluminium

Skjutdörrar i trä, pvc eller aluminium.

Kronfönster tillverkar skjutpartier i alla material. Vi tillverkar skjutdörrar av trä, trä och aluminium, aluminium och i PVC.  Vi kan tillverka de flesta storlekar, de flesta utföranden, de flesta färger och med olika typer av glas. Hos Kronfönster är det du som själv designar din nya skjutdörr.

NYHET: Nya Kronfönster King skjutdörr. Nu med 20 års garanti!

Läs mer om våra olika skjutpartier nedan.

Tilt och skjutdörr

Princess

Vår instegsmodell av skjutdörr, tillverkad i PVC. En fullisolerad skjutdörr med många olika tillval och tillbehör. Så bra isolerad att du kan sätta den i din yttervägg, lika bra som våra altandörrar. Läs mer om skjutdörrar Princess

Inspirationsbilder, klicka på bilderna för förstoring.

Skjutdörr Budget

Kronfönsters skjutdörr Budget 2:a sortering. Tillverkas av PVC och är fullt vinterisolerad. Budget kan ha små skav, repor och mindre prickar på glaset. Läs mer om billiga skjutdörrar Budget här

skjutdörrar tilt och skjut

Skjutdörrar tilt och skjut

Skjutdörrar Princess, tilt och skjut

Kronfönster Princess. En underhållsfri billig skjutdörr i PVC. Princess har dubbelöppning, sidled samt vädring i ovankant. Princess har den högre tröskeln. Princess är vinterisolerad.

Lyft och skjutdörr

Skjutparti King – Nu med 20 års garanti!

Kronfönster King, är vår instegsmodell i lyft-skjut segmentet, men ändå den som är isolerar bäst jämfört mot våra andra skjutpartier. Nu har vi ytterligare förbättrat vår storsäljare King, och ger dig nu 20 års garanti på beslagen. Vi vet att kvaliteten på King är så bra att vi alltså vågar lova dig 20 års garanti.  King är tillverkad av PVC med stålförstärkta kammare. Den har blivit en riktig storsäljare, populär för sin minimala tröskel, sin fina tysta gång och sin isolering. JUST NU: 3 glas u-0,5 och säkerhetsglas laminerad insida och härdad utsida, UTAN extra kostnad! 

skjutparti King

skjutparti King

Skjutdörrar King från Kronfönster.

skjutdörrar-glas

skjutdörrar Glas

Skjutdörrar med helglas, Queen. Vår skjutdörr i helaluminium.

skjutdörr

skjutdörr

Skjutparti King. Lyft och skjut, tillverkad i komposit.

Nyhet på Kronfönster KING. Extra isolerad tröskel nu som standard.

Skjutdörrar i aluminium Queen

Vår exklusivaste skjutdörr, tillverkad helt i aluminium. Vit är standard, men den kan fås i alla färger. JUST NU: 3 glas u-0,5 och säkerhetsglas laminerad insida och härdad utsida, UTAN extra kostnad!Läs mer om skjutdörrar i aluminium Queen

skjutdörrar aluminium

Skjutdörrar aluminium

skjutdörrar Queen i aluminium


Skjutdörr Monark – högsta kvalitet med marknadens bästa rötskyddsgaranti, 30 år.

Skjutdörr Monark, nu med rekordhög isolering u-värde 0,8. Skjutdörr Monark är Kronfönsters skjutparti i Trä eller i trä med aluminiumutsida.  Monark har som standard 3 glas energi med personsäkerhetsglas som standard. Du kan få Monark i alla mått, ner på millimetern. Alla färger, och andra tillval. Du designar själv din nya Monark skjutdörr. Monark har hela 30 års rötskyddsgaranti för trä och Trä med aluminumbeklädnad Läs mer om Monark här.

skjutparti handtag

skjutparti

skjutdörrar 30 års garanti

Skjutparti Monark Handtag.

Nyhet: Nya lågemissionsglaset Superenergi plus.

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskasett. Vi ger dig marknadens bästa glasgaranti på din nya skjutdörr, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad, gäller Monark, Princess, Queen och King.

superenergiglas plus marknadens bästa garanti fönster15 års garanti

Gör en offertförfrågan på skjutdörrar direkt i vår webbutik, utan köptvång, eller bara kolla priser lite snabbt.

Du får Pris direkt, du får även priset, rabatt och specifikation mailat direkt till dig. Enkelt och snabbt!

Priser på skjutdörrar

Skjutdörrar ute i glas

Skjutdörrar från Kronfönster. Skjutdörr Princess är en vinterisolerad skjutdörr, Kronfönster mest sålda skjutdörr i PVC. Se filmen om skjutdörrar i Princess-serien

Vad tycker du om

vår nya site?

twitter-kronfönster

Villainbrotten ökar, skydda dig från inbrott med fönster och dörrar från Kronfönster :Läs mer

Skjutdörrar

Att tänka på när du köper skjutdörrar
På de flesta platser i hemmet går det bra att ersätta traditionella dörrar med skjutdörrar. Skjutdörrar kan användas såväl i sovrum, i vardagsrum som i ett uterum. En stor fördel med denna typ av dörr är att man sparar på golvytorna. En annan fördel är att skjutdörrar är snygga och praktiska och att man undviker problem med svårmöblerade hörn. Skjutdörrar är både eleganta och praktiska. Kom ihåg att mäta utrymmet ordentligt innan du beställer. Överväg gärna att ta hjälp av en hantverkare eller snickare för att installera skjutväggen. Alla Kronfönsters skjutdörrar är fullt vinterisolerade så oavsett vad du väljer så får du riktigt bra skjutdörrar.

Att installera skjutdörrar
Att installera skjutdörrar själv brukar inte vara några större problem. Men man behöver en del verktyg och en eller flera skenor. Skenorna fungerar som en räls för dörren och gör att den kan glida fram och tillbaka på ett bra sätt. Vill du göra en dold montering kan det vara bra att ta hjälp av en professionell montör.

Några viktiga frågor
Det finns ett antal frågor som du bör ställa dig själv innan du väljer att köpa skjutdörrar. Nedan går vi igenom dessa frågor och försöker svara på dem så gott som möjligt.

Är skjutdörrar ljudisolerande?
De allra flesta skjutdörrar är lika ljudisolerande som traditionella dörrar. Men olika skjutdörrar har olika hög förmåga att isolera ljud så läs gärna på ordentligt innan du gör ditt val så att du får en tillräckligt isolerande dörr. Hur viktigt det är med ljudisoleringen beror så klart helt på vad man ska använda dörren till. För barnfamiljer kan det vara extra viktigt att ha skjutdörrar som isolerar ljud i hög grad. Dagens skjutdörrar är ofta uppbyggd kring en ljudisolerande kärna som hjälper till att reducera ljudet utanför dörren avsevärt.

Var passar det att montera skjutdörrar?
Skjutdörrar passar på de allra flesta ställen där du önskar ha en dörrskiva. Skjutdörrar passar både i uterum och som ersättning för altandörr och fönster, där man behöver spara in på ytorna för att saker och ting ska rymmas. Att använda skjutdörrar som innerdörrar går alldeles utmärkt, det finns modeller gjorda i kompakt trä och andra modeller med inbyggda glasrutor. En dörr som isolerar ljud och samtidigt går att se igenom är ett utmärkt sätt att knyta samman olika rum i ett hem. Skjutdörrar med fönster passar med andra ord bäst i vardagsrum eller andra utrymmen där mycket folk rör sig.

Vilka fördelar finns med skjutdörrar?
En skjutdörr är framför allt bra eftersom du sparar på ytorna. Men det finns också andra fördelar. Med ett stort skjutpari kan du öppna upp ett uterum och göra det väldigt flexibelt. Att bygga stora garderober med hjälp av skjutdörrar är en utmärkt idé. Använd gärna skjutdörrar med speglar så har du dessutom en bra spegellösning för hallen på köpet.

Går det att ha en skjutdörr som ytterdörr?
Ja, alla Kronfönsters skjutdörrar går att sätta i yttervägg eftersom de är fullt vinterisolerade. Det går alldeles utmärkt att använda en skjutdörr som ytterdörr. Du behöver en slitstark dörr som kan hålla kvar värmen inomhus och du vill förmodligen också ha en låsanordning som är pålitlig och säker. Om du monterar en skjutdörr som ytterdörr så tänk på att utseendet på dörren bör passa ihop med huset i stort. Har du en altan så är skjutdörrar ett bra alternativ, det ger extra rymd till uterummet och du slipper riskera att en dörr står och slår i vinden. Glöm inte låsningen. Hur vill du att skjutdörrarna ska öppnas, inifrån bara eller också utifrån. Ska du ha handtag på utsidan måste du ha låscylinder.

📞Ring oss dygnet runt