Skjutdörrar

Ljus och rymd i rummet

Med vackra skjutdörrar binder du samman inomhus med utomhus på ett naturligt sätt. Skjutdörrar har generösa glaspartier som skapar rymd och ljus i rummet och när du öppnar dörren får du en stor öppning ut till utomhusmiljön. Rummet kommer på så sätt att kännas större och du kommer på ett smidigt sätt att röra dig mellan inne och ute. En skjutdörr kan även förlänga sommaren. Du öppnar helt enkelt upp dörren och kan njuta av den sista sommarvärmen. En skjutdörr är helt enkelt ett härligt sätt att hälsa naturen och utsikten välkommen in.

Tar inte upp onödigt utrymme

Skjutdörrar finns i flera olika modeller och storlekar och du kan välja färgsättning och eventuella spröjs efter tycke och smak. En av skjutdörrens stora fördel är att den inte tar upp onödigt utrymme. Istället för att öppna dörren skjuter du dörren åt sidan och förutom att detta ger dig ett härligt panoramaperspektiv sparar det även plats vid dörröppningen och detta underlättar när du ska möblera rummet. Moderna skjutdörrar är enkla att öppna och stänga. De glider smidigt åt sidan och du kan självklart öppna dörren bara en liten bit, exakt så mycket som du önskar, om du till exempel vill njuta av vårens första varma solstrålar eller vill vädra ur rummet.

Flexibelt utförande och måttanpassat

Skjutdörrar består av både fasta och rörliga delar och bredden på öppningen bestämmer hur många dörrblad du behöver i skjutpartiet. På Kronfönster finns en enkel guide hur du bäst mäter öppningen. Du kan välja om du vill skjuta den rörliga delen åt vänster eller höger. För att skjutdörrarna ska fungera felfritt finns ett högsta mått på dörrbladen och ett minsta mått. Glaset i skjutdörrarna är välisolerade med laminerat glas på den sida som vetter inåt och härdat glas på utsidan för att minska risken för skador om glaset går sönder och försvåra för inbrottstjuven, allt enligt Boverkets lagkrav.

Skjutdörrar i olika material

Precis som på vanliga fönster kommer skjutdörrar med olika material i profilerna och bågarna och precis som med vanliga fönster påverkar materialet både utseendet och hur mycket underhåll som krävs. Det finns skjutdörrar tillverkade av trä. Dessa skjutdörrar ger ett genuint och klassiskt intryck. Har du träskjutdörrar är det bra om du någon gång per år kontrollerar dem och håller efter dem så att inte röta och fukt tränger in i träet. Med jämna mellanrum måste du också måla om dem. Det finns skjutdörrar i trä med aluminiumprofiler på utsidan för ett mer effektivt skydd. Du kan också välja skjutdörrar helt i aluminium eller i PVC. Dessa ger ett modernt och stilrent uttryck. Skjutdörrar i aluminium och PVC är hållbara, slitstarka och i princip helt underhållsfria. Tvätta bara av dem ungefär en gång om året så kommer de att hålla under en lång tid framöver. Låt husets karaktär styra ditt val av skjutdörr. På ett sekelskifteshus passar en skjutdörr i trä bättre och på ett modernt och nybyggt hus kan absolut skjutdörrar i aluminium eller PVC vara ett mycket bra val. Var du bor kan också styra valet. Ligger huset där det utsätts för till exempel mycket vind och havsluft kommer skjutdörrar i aluminium eller PVC klara sig bättre.

Välj färgen själv

Standardkulörer på skjutdörrar är vitt men självklart kan du välja en annan färg på både utsidan och även på insidan om du önskar. Skjutdörrar i trä kan enkelt målas i önskad kulör, skjutdörrar i aluminium pulverlackeras i den färgkod du vill och väljer du en PVC-skjutdörr kan den folieras i flera olika nyanser. Med hjälp av materialet och färgen kan du alltså anpassa skjutdörren och matcha den med husets karaktär och stil. Du har också möjlighet att lägga till bland annat handtag, spröjs, persienner, rull- och lamellgardiner.

Praktiskt och stilrent

Skjutdörren är, som vi har sett, en smart designlösning. Med sin praktiska funktion sparar den plats och bidrar till ett snyggt och stilrent intryck i rummet. Med en skjutdörr suddar du ut gränsen mellan ute och inne. Du får en härlig utsikt och ett fantastiskt ljusinsläpp som ger luft och rymd i rummet samtidigt som rummet kommer att kännas större och du kan rör dig fritt mellan ute och inne. På hösten och vintern när det är kallt och blåsigt håller den välisolerade skjutdörren tätt och håller kylan ute.

Läs mer om våra skjutdörrar Köp skjutdörrar i butiken
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this