Hem » Vad kostar det att byta fönster?

Vad kostar det att byta fönster? - prisexempel

En av de stora och viktiga frågorna som dyker upp när det är dags att byta fönster är hur mycket det kostar. Detta är en avgörande fråga för många då kostnaden i många fall avgör vilken fönstermodell man väljer.

Tyvärr är det en ganska svår fråga att ge ett enkelt svar på då det är många faktorer som påverkar den slutliga kostnaden. Exempel på sådant som påverkar är vilket material man vill ha sina fönster i, skall det vara träfönster, PVC-fönster eller aluminiumfönster? En annan faktor som påverkar kostnaden är så klart storleken på dem. Andra faktorer kan vara huruvida det skall vara fasta fönster eller öppningsbara fönster, olika tillval man vill ha som t.ex olika glastyper.

Så. Utan att först veta exakt vad du vill ha för typ av fönster är det svårt att lämna en exakt kostnad för det. För att få ett exakt pris på just din konfiguration är du varmt välkommen att räkna fram ett pris direkt i får webbshop

Om du däremot vill få en fingervisning av totalkostnaden för byte av en vanlig uppsättning fönster har du kommit helt rätt då vi tagit fram två ganska typiska exempel åt dig här nedan.

Exempel 1 - Avans PVC/Komposit

Avans fast PVC-fönster 1-luft

Detta förslaget inkluderar följande produkter:

A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthet och prestanda. Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid.

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket.

EPDM-eller KronfönsterTightning System (KTS). Smarta tätningslister. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list.

Flera kombinerade funktioner som dold glassäkring, spanjolett med upp till hela 6 låspunkter som standard, inbrottshämmande handtag i borstad aluminium med spärrmekanik som förhindrar manipulering av fönsterbeslagen från utsidan samt beslag med felbetjäningsspärr som ser till att fönstret inte faller ut på användaren på några av de tillbehör som ingår som vår standard.

Marknadsledande generösa garantier. 50 års materialgaranti mot blekning, 10 års beslagsgaranti, 10 års glasgaranti mot invändig kondensbildning.

Utfräst fönsterbleckspår på karmen och monteringsbleck ingår alltid som standard. För ännu enklare montering erbjuder vi förmonterad karmhylsa till öppningsbara produkter.

Miljövänligt, profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt.

Kronfönster bygger produkterna från grunden direkt i fabriken, utan mellanhänder och transportera dem hem till dig.

Detaljerad specifikation med ritning.


  Ladda ned offert som PDF

  Total kostnad:

  29.595:- (Inkl. moms)

  Exempel 2 - Sekel Trä - Kulturfönster i gammeldags stil

  Fönster Sekel gammaldags känsla

  Detta förslaget inkluderar följande produkter:

  Vårt allmogefönster Sekel är tidstypiska fönster i trä. Stilen är framtagen ihop med byggnadsantikvarier för att passa äldre svenska hus men den vackra stilen är tidlös och passar lika bra till i nybyggda hus. Sekel är som fönster såg ut förr, fast har idag en mycket varmare konstruktion och högre vindstyvhet. Tillverkningen sker helt på kundorder och du har i princip oändliga valmöjligheter vad gäller storlek, färg, form, spröjs.

  Vi erbjuder fri design på fönster och dörrar, detaljer som spröjsar och poster går att få i olika utföranden i mönster efter önskemål och den stil som önskas. Detaljer som glastätning (tätlist mellan glas och profil) går få i färgerna svart, vit, ljusgrå eller transparent beroende på önskemål och hur tydligt markeringen mellan glaset och träprofilen ska vara, ljusare kulörer används oftare för att uppnå en mer gammaldags känsla. Svart tätlist är standard på Sekel, tätlist vid droppbleck är alltid svart.

  Sekel kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

  Lågemissionsglasen ihop med varmkantslisten och isolerpaketet ger maximal isolering av Sekel, allmogefönster. Med den monterade KTS-listen får du en produkt som alltid tätar väl oavsett väderlek och temperatur.

  Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket.

  Marknadens bästa rötskyddsgaranti på hela 20 år, 10 år beslagsgaranti, 10 års glasgaranti.

  Vacker bearbetning av karm och båge som fönster var förr i tiden. Profilen är tunn och fin och ger mycket ljus.

  Klassisk hasp och hake i silver är standard på sidohängda Sekel.

  Tunn, fast spröjs på 25mm som tillval. Spröjsen ligger mot glasets insida, utsida och som distanslist mellan glasen, intrycket blir glasavdelande som på gamla fönster. Spröjsen tillverkas i trä och har en bearbetad profil med klassisk pärla på insidan och utsida i trapetsform

  Detaljerad specifikation med ritning


   Ladda ned offert som PDF

   Total kostnad:

   54.250:- (Inkl. moms)