Hem » Fönsterdörr Polaris – Sverigedörren

Fönsterdörr Polaris - Sverigedörren

Förmodligen Sveriges mest sålda PVC-dörr. Med en isolering under passivhusnivå, underhållsfri konstruktion med profiler i A-klass, driftsäker konstruktion och inbrottssäker design är det lätt att förstå Polaris popularitet. Det som är tillval hos många andra är dessutom standard hos Polaris och dessutom ingår lösningar som är unika för Kronfönster. Polaris är och fortsätter att vara – Sverigedörren.

Polaris fasta 58x188

Design och funktion

Polaris är en formbar produkt, du bestämmer själv mått design och utrustning. Typ av dörr som enkel- eller dubbeldörr, helglas eller bröstad. Funktion som inåt- eller utåtgående med spröjsar och postar eller utan. Beslag och glas lägg till efter dina behov och önskemål men mycket ingår redan som standard. Polaris har dubbla tätningslister (KTS-lister), isolerpaket samt 3-glas med dubbla lågemissionsglas.

Garanti och säkerhet

Det finns en anledning till varför vi lämnar marknadens bästa garantier när du väljer Polaris – 50 års garanti på färgbeständighet, 15 års glasgaranti och 10 års beslagsgaranti. För oss är kvalité och hållbarhet två viktiga frågor. När vi utvecklade Polaris var det därför vårt mål att ta fram en produkt som står sig på sikt. Materialet är väder- och åldersbeständigt när det gäller såväl PVC:n som tätlisterna, Kronfönster unika KTS-lister och den rostskyddsbehandlade stålprofilen. Gångjärn är rostskyddsbehandlade och förses med pulverlackerad kåpa. Materialet i dörren är återvinningsbart och vi använder PVC som är fri från tungmetaller, ftalater, mjukgörare och nanopartiklar.

Polarisprodukter är inbrottsförstärkta som standard, varje dörr har spanjolett med minst 5 låspunkter, brytsäkra gångjärn, dold glassäkring och handtag med förstärkt inbrottsskydd. Självklart kan du komplettera med godkänt cylinderlås och olika typer av glas med förhöjt inbrottsskydd.

På fönstermarknaden redovisas ofta felaktiga värden kring prestandan hos fönster och dörrar. Boverket gör kontroller kring detta men tyvärr är det långt ifrån alla fönsterföretag som får sina produkter kontrollerade. Polaris har genomgått denna kontroll där prestandan som redovisas överensstämde med myndighetens egna tester.

Varför välja fönsterdörr Polaris?

Extra förstärkning mot inbrott

Spanjoletten har upp till hela 5 låspunkter (beroende på fönsterstorleken) som tätar effektivt och skapar en säker konstruktion. Säkerhetsspärr: Lättmanövrerat vädringsbeslag, handtaget är inbrottshämmande, dold glassäkring

Miljövänligt

Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt

Generösa garantier

50 års färggaranti, 15 års glasgaranti mot kondens i glaskassetten, 10 års glasgaranti

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket

A-klassat gods i konstruktionen

A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthetoch prestanda.Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid.

KTS-list

EPDM-eller KronfönsterTightning System (KTS). Smarta tätningslister. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list

Enkel montering

Vill du montera med karmhylsa? Då förbereder vi för det i fabriken, annars skickar vi med monteringsbleck standard till dig, det utfrästa fönsterbleckspåret i nederkanten gör monteringen av fönsterblecket smidigt

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

MARKNADENS BÄSTA GARANTIER

50 års materialgaranti mot blekning, 15 års glasgaranti mot invändig kondensbildning och 10 års beslagsgaranti.

PASSIVHUSNIVÅ

Polaris har genom sin välisolerade profil, glaskassett med dubbla energisparglas och KTS-lister (Kronfönster Tightening System) en prestanda som är så pass låg att den ligger under passivhusnivå. Isolerpaket med varmkant är standard.

INBROTTSSÄKERT OCH FRAMTIDSSÄKERT

Känn dig trygg med att investera i ett modernt fönster med utmärkt prestanda där du kan sova tryggt om natten. Polaris har alltid beslag med upp till 6 låspunkter som standard, dold glassäkring, inbrottshämmande handtag, felbetjäningsspärr som skyddar användaren och ser till att bågen aldrig faller ut och mycket mera.

SMIDIG MONTERING

Gör det lätt för dig när dina Polaris ska monteras. Fönsterbleckspår på karmens framkant och monteringsbleck ingår alltid som standard. För ännu enklare montering erbjuder vi förmonterad karmhylsa till alla öppningsbara produkter.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Fri design

Polaris kan fås i valfri mått i millimeterprecision, spröjsar och postar kan väljas till för att ge fönstret den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller mer traditionellt fast mot glasen.

Material

Till Polaris används A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthet och prestanda. Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt. Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid. Gångjärnen tillverkas av elförzinkat stål och förses med inbrottsskyddad pulverlackerad kåpa till utåtgående fönsterdörrar.

Utföranden

Vår modell Polaris finns i följande utföranden:

  • Fast fönster
  • Sidohängt inåtgående fönster
  • Underhängt fönster
  • Fönsterdörr
  • Parfönsterdörr

Se filmen om vår fönsterdörr Polaris

Polaris - Galleri

Köp Sverigedörren Polaris direkt i vår butik

3-glas
0,79 W/m2K
Sverigefönstret
3-glas
0,79 W/m2K
Sverigefönstret
3-glas
0,79 W/m2K
Sverigefönstret