Hem » Fönsterdörr Småland – traditionell stil

Fönsterdörr Småland - en traditionell modell

Småland är en klassisk fönsterserie där produkterna har ett gammeldags utseende men tillverkas i modernt underhållsfritt material – PVC. Genom ett väl tilltaget karmdjup och integrerat fyrkantsstål i profilerna är det stabila produkter som kan designas som dörrar såg ut förr. Konstruktionen är välisolerad både för att ge ett varmt inomhusklimat och bra bullerskydd.

Design och funktion

Vår balkongdörr Småland ger din fastighet ett lägre energivärde och bättre ljudisolering. Det tack vare att vi tillverkar dörren med moderna energiglas som är bullerdämpande och varma. Småland är lika populärt som traditionell balkongdörrar som till äldre hus med kulturstil.

Garanti och funktion

Du kanske bor nära hav eller sjö med mycket vind, regn och rusk, där en trädörr slits mycket hårt. När du köper Kronfönster Småland, får du nu en totalt underhållsfri balkongdörr, anpassad för svenska förhållanden, med svensk standard. Du kommer aldrig ångra ditt val. Hos oss tillhandahåller du dessutom 30 års garanti mot blekning för vita Småland PVC-dörrar,10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan samt 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge.

Varför välja fönsterdörr Småland?

Totalt underhållfri

Slipper målas.

Miljövänligt

Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt

Generösa garantier

50 års garanti mot blekning för vit PVC, 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan samt 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge.

Bullerdämpande

Maximalt ljusinsläpp

Smala fönsterkarmar och bågar för maximalt ljusinsläpp.

Traditionell stil och vädringsbeslag

Enkel montering

Vill du montera med karmhylsa? Då förbereder vi för det i fabriken, annars skickar vi med monteringsbleck standard till dig, det utfrästa fönsterbleckspåret i nederkanten gör monteringen av fönsterblecket smidigt

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

MINIMALA PROFILER

Borgar för ett fönster med stor glasyta som släpper in mycket dagsljus.

FÖNSTERLÅS

Klassisk hasp och hake.

STOMHAKE

Traditionellt vädringsbeslag, är både praktisk och har ett gammeldags utseende.

UNDERHÅLLSFRITT

Genom att profilerna tillverkas i PVC är ytan helt fri från underhåll, materialet energieffektivt och behåller värmen inne i huset.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Flexibilitet

Småland kan fås i valfri mått i millimeterprecision, spröjsar och postar kan väljas till för att ge fönstret den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller mer traditionellt fast mot glasen.

Material

Småland tillverkas av A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthet och prestanda. Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt. Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid. Gångjärnen tillverkas av elförzinkat stål och förses med inbrottsskyddad pulverlackerad kåpa till utåtgående fönsterdörrar.

Utföranden

Vår fönstermodell ”Småland” finns i följande utföranden:

  • Fast fönster
  • Sidohängt utåtgående fönster
  • Överhängt fönster
  • Fönsterdörr
  • Parfönsterdörr.

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Se filmen om vår balkongdörr Småland

Småland - Galleri

Köp fönsterdörr Småland direkt i butiken