Facebook

Träfönster

Kronfönster category header

Träfönster som gammaldags kulturfönster (Titan) eller som moderna vridfönster (Kronan). Högsta kvalitet med marknadens bästa rötskyddssgaranti, 30 år.

träfönster

Träfönster Titan från Kronfönster

Med våra träfönster följer hantverk och hög kvalitet. Vi har både serieproduktion och har helt kundunika lösningar. Vi använder bara fingerskarvad furu, vi använder främst kärnvirke. Kronfönster har en egen teknik för impregnering, vilket gör att vi vågar lämna marknadens bästa rötskydssgaranti och vi följer ett motto: Människor tillverkar fönster, inte maskiner.

Tekniken för att tillverka träfönster det skiljer sig mycket mellan olika producenter. De största aktörerna på marknaden massproducerar fönstren i stora produktionslinjer med maskiner där allt går med automatik. Den mänskliga känslan för detta härliga naturmaterial – träet – har gått förlorat. Dessutom används ofta den billigaste typen av virke, massiv trä, alltså längssågade träbitar i hela stycken. Så gör inte vi. Vi vill bygga fönster för generationer, som håller och där träkänslan kommer fram.

Träfönster eller aluminiumfönster Kronan. Energifönster från Kronfönster med RIKTIGT bra isolering U-värde 0,9 och marknadens bästa rötskyddsgaranti, 30 år för trä och 50 år för aluminiumbeklätt.

vridfönster aluminium kronfönster

Vridfönster aluminium eller trä.

 

Vita träfönster och träfönster med aluminium i standardmått samt även dörrar och altandörrar till konkurrenskraftiga priser. Hos Kronfönster köper du direkt av fabriken och slipper “återförsäljare och mellanhänder”. Vi tillverkar och säljer allt själva, vilket ger dig hög kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser.

Kulören på fönster och dörrar är NCS-s 0502-Y. Vridbeslagen, dropplisten och aluminiumbeklädnaden är pulverlackerade i kulören RAL 9010.
Förbättrad inbrottssäkerhet.
Mycket kraftiga beslag som tål 150 kg belastning.
Alla fönster och dörrar har ett U-värde på 0.93 som standard vilket borgar för en energisnål produkt.

Kronfönster Vridfönster Guld
Slutbleck

ÖPPNINGSBARA FÖNSTER
Kronfönster Kronan är öppningsbara fönster som
tillverkas i storlekar från M5 till M18 i
bredd och M5 till M16 i höjd. Alla fönster
kan förses med spröjs.
(Alla modulmått är i decimeter).

SLUTBLECK
Slutbleck av elförzinkat stål
med rullager och grå
tätningslist ger ett energisnålt
fönster.

TOPPBESLAG
Toppbeslag med bakkantssäkring ger ett gediget
skydd mot inbrott.

VRIDBESLAG
Egentillverkade vridbeslag som tål hela 150 kg belastning med säkerhets-
spärr borgar för ett problemfritt fönster. Våra starka beslag medger att vi kan tillverka fönster i stora storlekar.

Toppbeslag
Vridbeslag
Handtag

HANDTAG
Handtag i rostfri look (aluminium) ger den rätta känslan och ett tidlöst utseende.

FAKTA VRIDFÖNSTER
Virke: Lamellimmad furu enligt svensk standard SS818104.
Glas: 3-glas energiglas u-0,7 med dubbla lågemissionsglas och argonfyllning samt isolerpaketet.
Glasningslist: Droppbleck av vitlackerad aluminium. Glaslister i vitt kompositmaterial.
Tätningslist: Q-lon.
Gångjärn: Beslag av kromaterat elförzinkat stål, vitlackerade.
Spanjolett: Spanjolett med sidokolvar som tätar effektivt och stänger mjukt.
Handtag: Handtag i aluminium, rostfri, polerad nyans.
Säkerhetsspärr: Lättmanövrerat vädringsbeslag.
Karmskruv: Förborrat 14 mm.
Karmdjup: Trä 105 mm. Trä-aluminium 115mm.
U-värde på hela konstruktionen: U-värde 0.93W/m2 K.

FAKTA FASTA FÖNSTER
Virke: Lamellimmad furu enligt svensk standard SS818104.
Glas: 3-glas energiglas med dubbla lågemissionsglas och argonfyllning samt isolerpaketet.
Glasningslist: Droppbleck av vitlackerad aluminium.
Glaslister i vitt kompositmaterial.
Karmskruv: Förborrat 14 mm.
Karmdjup: Trä 105 mm. Trä-aluminium 115mm.
U-värde på hela konstruktionen: U-värde 0.93W/m2 K.

FAKTA DÖRRAR
Virke: Lamellimmad furu enligt svensk standard SS818104.
Glas: 3-glas energiglas med dubbla lågemissionsglas och argonfyllning samt isolerpaketet.
Glasningslist: Droppbleck av vitlackerad aluminium. Glaslister i vitt kompositmaterial.
Tätningslist: Q-Ion
Gångjärn: ASSA beslag av elförzinkat stål
Spanjolett: Spanjolett med två hakkolvar och två kilkolvar för att öka inbrottssäkerheten.
Handtag: Handtag i aluminium, rostfri nyans med möjlighet att montera ett cylinderlås.
Karmskruv: Förborrat 14mm
Karmdjup: Trä 105mm Trä-aluminium 115mm
U-värde på hela konstruktionen: 0.9 W/m2K

Nu kan du få Kronan träfönster i alla NCS färger och RAL färger på både utsida och insida. Väljer du aluminiumbeklädda träfönster kan du få insidan i alla NCS och RAL färger och utsidan i alla RAL färger.

ral färg färger

Ral färg fönster dörrar

Nyhet: Nya lågemissionsglaset Superenergi plus.

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskasett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster.

superenergiglas plus marknadens bästa garanti fönster15 års garanti

Kronfönster Kronan” Finns som fasta fönster, Vridfönster och altandörrar. Tillverkas i standardmått, jämna dm (modulmått). Finns som vita träfönster samt träfönster med utvändig aluminium till konkurrenskraftiga priser. U-värde glas 0,7, hela konstruktionen 0,9.

Läs mer om nya fönstret Kronan här.

Räkna priset på nya fönstret Kronan här.

Problemet med massivt trä är flera. För det första så innehåller det knaggar och kvistar. Dessa lackas såklart över, men de finns där under färgen och de kommer att blomma upp så småningom. Nästa problem är vidstyvheten. Trä är ett levande material som förändras av värme och kyla, fukt och torka. Vi säger att de ”slår sig”. Tillverkar man fönster eller dörrar av massivträ som är för stort så kommer de slå sig med tiden.

Så vårt förslag, när du ska köpa träfönster, kontrollera om fönstret tillverkas av massiv furu, eller som på Kronfönster Titan av fingerskarvad furu. 

Inspireras av träfönster i olika miljöer inför ditt fönsterval.

Produktfilm Titan. Se produktpresentation om vårt vackra Kulturfönster Titan.

Varför ska du välja träfönster från Kronfönster?

träfönster

Hos Kronfönster vill ta fram det som vi anser gått förlorat i och med massproduktionen av träfönster. Ett fantastiskt material som trä vill vi göra vackra fönster av. Vi vill få mer mänsklig kontakt med materialet och tillverka träfönster av riktigt hög kvalitet.

Självklart har vi moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också stor del av mänskligt hantverk inbyggt i produktionen. För att göra ett bra fönster anser vi att det krävs riktiga fönstersnickare.

Aldrig massivt trä

Det är mycket billigare att använda massivträ när man tillverkar fönster, men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Sen kommer kvistar och knaggar att lysa igenom efter ett tag. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu. Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder. Vi uppnår två stora fördelar med detta:

 • Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år.
 • Du får en otrolig vridstyvhet i dina nya fönster.

Visst, det är dyrare att tillverka av fingerskarvat trä och använda hög andel kärnvirke som vi gör, men vi sätter kvalitén först. Vi vill att dina nya fönster ska hålla och vara fina länge! Därför kan vi ge dig marknadens bästa rötskydds-garanti 30 år.

Så tillverkas våra träfönster

träfönster2

Träfönster med aluminiumbeklädnad, finns även som kultur med aluminium beklädnad.

Vi tillverkar fönster i alla storlekar och former. Du kan beställa utåtöppnade fönster, vridfönster eller traditionella kulturfönster med gångjärn (sidohängda). Vi tillverkar fönstren i alla färger – vit är standard – och du kan till och med få dem med lasyr eller bets.

Aluminiumbeklädnad är tillval och finns till såväl fönster som dörrar.

Steg i fönstertillverkningen

”Hemma hos Kronfönster”.
Häng med på en unik visning i Titan-fabriken, där vi visar hur tillverkning av riktig vackra kulturfönster med högsta kvalitet, går till.

Material: För att tillverka våra träfönster använder vi främst kärnvirke. Kärnviket är mittstycket av trädet där virket är som hårdast och bäst impregnerat. Vi använder vi fingerskarvat trä, detta för att fönstret ska behålla sin vridstyvhet och stabilitet.

Hyvling, slipning och lackning: Sedan hyvlas och putsas träet innan trästommen/fönsterkarmarna dränks i impregneringsbad. Fönstret (karmarna) lackas tre gånger – två gånger med grundfärg i samma kulör som fönstret och en gång med ytfinish. Mellan varje lager lack så putsar/slipar vi ner lacken för att den ska bli jämn och blank.

Beslag: Alla beslag, gångjärn och glas monteras manuellt och testas av fönstersnickaren.

Kvalitetskontroll: Slutligen kontrolleras fönstret visuellt och funktionstestas av kvalitetsansvarig. Inte fören det passerar utan anmärkning är fönstret redo för leverans.

Våra träfönster finns som sidohängda eller vridfönster och kan fås som 1-, 2-, 3- eller 4-luft. Du kan köpa dina fönster helt skräddarsydda, med exakt passning till ditt hus ner till millimetern, i alla storlekar, färger, glas med mera.

träfönster3

Träfönster Titan.

Träfönster Titan från Kronfönster

träfönster4

Träfönster 2 luft Titan från Kronfönster AB

I Träfönster Titan 3-glas – vårt flaggskepp – använder vi dubbla lågenergiglas med U-0,7 som standard.  Kraftigare karm-djup på 114 mm, vilket gör fönstren bra isolerade och ger en hög vridstyvhet för hela konstruktionen.

Vi använder oss av fingerskarvad, långsamväxande furu, vilket gör att fönstren blir helt kvistfria samt att vridstyvheten förbättras ytterligare.

Vårt erbjudande på måttbeställda träfönster är svårslaget. Vi tillverkar fönster efter dina önskemål så att de passar i ditt hus, oavsett vilken stil det har och när det är byggt. Ett nytt fönster ska inte bara ha hög kvalitet, det ska smälta in där det sitter.

Kronfönster Titan finns även som altandörrar och pardörrar som vi har i lager för omgående leverans. Gå till vår webbshop för att beställa eller bygga ditt eget fönster utifrån dina mått.

Titan Light

Kronfönster lanserar ett nytt kulturfönster, Titan Light med 2-glas, U-värde 1,0, fria mått och isolerpaketet på glaset. Titan Light har precis som alla andra fönster från Kronfönster lågemissionsglas med argon.

Fördelen med fönstret, förutom det tidstypiska utseendet, är att det kan tillverkas i större mått än Titan-fönster med 3 glas.

Kulturfönster Kronfönster träfönster

Kulturfönster träfönster

Träfönster Titan. Tillverkad i fingerskarvad furu. Finns även med aluminuimbeklädnad. Vit är standardfärg, andra färger finns mot tillval. Vi tillverkar Titan i alla mått och former helt efter dina önskemål.

Detaljbilder på kulturfönster Titan. Här som 2-luftsfönster. Detta fönster är extrautrustad med äkta spröjs, alltså spröjs både på insidan och utsidan. För olika tillval och priser på fönster se vår webshop, eller prata med din Kronfönstersäljare.

Vill du ha vridfönster? Klicka för detaljbilder på vridfönster

Spröjs för fönster.

spröjs-fönster

Spröjsade fönster på träfönster. Kronfönster erbjuder alla typer av spröjs, mellanliggande spröjs, äkta spröjs, glasavdelande och utanpliggande. Även poster breda som smala.

Tekniska fakta för Träfönster Titan

Ritning på kulturfönster

Kulturfönster ritning på profil, genomskärning

 • U-värde hela konstruktionen: 0,99
 • Material: Fingerskarvat, målad, kvistfri norrländsk furu
 • Karmdjup: 114 mm (går att få även som 99, 84 och 69 mm)
 • Beslag/hängning: H-beslag, vridbara utåt alternativt sidohängt utåtgående
 • Färg: Vit (NCS S 0502-Y). Annan färg finns enligt RAL-skalan. Går att få tvåfärgad (begär separat pris).
 • Tillval: Aluminiumbeklädnad, fri from, alla färger, andra typer av glas (solskydd, inbrottskydd, bullerskydd mm.)

Teknisk fakta för glaset i Träfönster Titan

 • Modell: Superenergi
 • Kassettdjup: 36 mm
 • Konstruktion: 4-12-4-12-4 mm (lågemmission-argon-standard-argon-lågemmission)
 • Kassettfyllnad: Argon
 • U-värde glas: 0,7
 • U-värde hela konstruktionen: 0,99

Garantier på träfönster Titan

 • 30 års garanti mot röta i trä. Garantin gäller inte själva ytbehandlingen
 • 10 års garanti mot kondens och damm mellan glasen.
 • 10 års garanti på beslag, gångjärn.

Beställ träfönster på nätet

kulturfönster

Gör en offertförfrågan på träfönster Titan direkt i vår webbutik utan köptvång, eller undersök priserna.

Du får prisrabatt och specifikation mailat till dig. Enkelt och snabbt!

Om du har lång framförhållning på ditt fönsterbyte kan du göra en kanonaffär. Du får vår maxrabatt på våra vackra kvalitetsfönster Titan om du kan tänka dig att vänta upp till 6 månader på leverans. Det är inte alltid vi kan ge dig detta erbjudande, men ibland har vi ledig kapacitet, anmäl dig här så skickar vi dig ett mail nästa gång du kan få maxrabatt.

Nytt fönstersystem: Kronfönster Kronan, Träfönster eller Trä med Aluminiumbeklädnad. Superenergifönster med U-värde 0,99

Träfönster eller Aluminiumfönster Kronan.

vridfönster aluminium kronfönster

Vridfönster aluminium eller trä.

Vridfönster 3 glasfönster Kronan” Finns som fasta fönster, Vridfönster, altandörrar och pardörrar. Tillverkas i standardmått, jämna dm (modulmått). Finns som vita träfönster samt träfönster med aluminium till konkurrenskraftiga priser. U-värde (isolervärde) 0,9 på hela fönsterkonstruktionen.

Läs mer om nya fönstret Kronan, vridfönster 3 glasfönster aluminiumfönster här.

Räkna priset på nya vridfönster 3 glasfönster aluminiumfönster Kronan här.

 

Träfönster

Att välja rätt fönster

Fönstren på ett hus betyder mycket för husets karaktär. Oavsett om du är på väg att bygga ett nytt hus och ska välja vilka fönster som ska installeras i fastigheten eller om du funderar på att byta ut dina befintliga fönster så tänk igenom ditt val noggrant. Dina fönster börjar kanske bli utslitna eller så har du en ambition att sänka dina uppvärmningskostnader. Det finns en mängd olika saker som är bra att tänka igenom innan du gör ditt val.

Fönstren spelar stor roll för utseendet på huset man brukar kalla fönstren för husets ögon. Ljusinsläppet från fönstren påverkar boendemiljön och din livskvalitet. Därför är det viktigt att välja rätt fönster. De fönster du väljer påverkar utseende, ekonomi och funktion. Priset på olika fönster varierar och valet påverkar bostadens värde. Många anser att gamla träfönster är vackra och charmiga men de släpper ofta ut mer värme än vad moderna fönster gör. Numera är det möjligt att beställa moderna fönster med ett lantligt, gammaldags utseende. Med Kronfönster Titan får du ett fullt modernt vinterisolerat fönster med 30 års rötskydssgaranti och inbrottshämmande glas.

Träfönster

Vad är ett träfönster? Det är ett fönster vars båge och karm är tillverkade helt i trä, både exteriört och interiört. Träet målas med grundfärg och toppfärg, Kronfönsters träfönster målas 4 gånger. Träfönster passar alldeles utmärkt i de flesta hus, inte minst i lite äldre hus där den rena träkänslan både invändigt och utvändigt skapar ett genuint intryck. Träfönster passar bra ihop med spröjs och det kan skapa en känsla av att fönstret är äldre än vad det är, vilket många uppskattar. Idag är det populärt att skapa en gammaldags, lantlig charm i sitt hus och med hjälp av träfönster så ökar chanserna att uppnå detta. Trä en mycket vacker naturprodukt med många bra egenskaper.

För de allra flesta är träfönster ett naturligt val om det gäller trähus eller villa. Om du underhåller fönstret på rätt sätt så kommer det att hålla länge och träfönster finns i många olika modeller. Du kan välja mellan flerglasfönster, sidohängda fönster och fasta fönster. Priserna kan variera ganska kraftigt så jämför gärna olika produkter innan du gör ditt val, kontakta din Kronfönstersäljare för rådgivning.

Träfönster finns både som energieffektiva treglasfönster men också som mer klassiska tvåglasfönster. Kolla upp u-värdet på ditt fönster innan du beställer. Ett lägre u-värde innebär en bättre isolering och lägre uppvärmningskostnader för huset.

Många fönster har ett så kallat konstruktivt träskydd vilket innebär att fönstret är tillverkat så att yttre faktorer inte ska slita ner fönstret i onödan. Det kan till exempel handla om hur profilerna är konstruerade så att vatten inte blir stående. Till det konstruktiva träskyddet hör också att konstruktionen inte tillåter fukt att tränga in utan att den är tät. Många träfönster kan monteras med dold infästning. Det är också värt att kolla upp hur inbrottssäkert fönstret som du beställer är. Du vill kanske inte att det ska vara möjligt för en inbrottstjuv att ta sig in genom fönstret utan att han eller hon behöver krossa glaset. Väljer du Kronfönsters träfönster så får du inbrottshämmande glas som är svåra att krossa. Sov gott på natten, välj Kronfönster.

Att ta hand om sina träfönster

När du väl har köpt dina träfönster så kom ihåg att ta hand om fönstren. När du märker att färgen börjar släppa då är det dags att skrapa och måla, annars finns det risk att fukt kan tränga in i träet. Färgen fungerar som ett skydd mot fukt så det är viktigt att träet är väl täckt med färg. Var noggrann med skrapningen och grundfärgen så kan du vara säker på att du får ett bra skydd mot fukt. Att måla om sina fönster är inte särskilt krävande och tar inte speciellt lång tid, dessutom är det ganska långa intervaller på flera år mellan gångerna som det behöver göras. Hur ofta du behöver måla beror helt på fönstrets läge, var det sitter och hur utsatt det är för väder och vind. Ju snabbare du åtgärdar färgsläpp desto mindre merarbete för dig. Så länge du ser till att ytskiktet är intakt så kommer dina Kronfönster att hålla i många generationer.

Vad tycker du om

vår nya site?

twitter-kronfönster

Villainbrotten ökar, skydda dig från inbrott med fönster och dörrar från Kronfönster :Läs mer

📞Ring oss dygnet runt