Träfönster

Träfönster som gammaldags kulturfönster (Titan) eller som moderna vridfönster (Kronan). Högsta kvalitet med marknadens bästa rötskyddssgaranti, 30 år.

Med våra träfönster följer hantverk och hög kvalitet. Vi har både serieproduktion och har helt kundunika lösningar. Vi använder bara fingerskarvad furu, vi använder främst kärnvirke. Kronfönster har en egen teknik för impregnering, vilket gör att vi vågar lämna marknadens bästa rötskydssgaranti och vi följer ett motto: Människor tillverkar fönster, inte maskiner.

Tekniken för att tillverka träfönster det skiljer sig mycket mellan olika producenter. De största aktörerna på marknaden massproducerar fönstren i stora produktionslinjer med maskiner där allt går med automatik. Den mänskliga känslan för detta härliga naturmaterial – träet – har gått förlorat. Dessutom används ofta den billigaste typen av virke, massiv trä, alltså längssågade träbitar i hela stycken. Så gör inte vi. Vi vill bygga fönster för generationer, som håller och där träkänslan kommer fram.

Våra modeller av träfönster

vridfönster

Kronan vridfönster 3-glas

Sov gott med tysta, varma och inbrottssäkra fönster. Kronfönsters vridfönster Kronan har marknadens bästa rötskyddgaranti, 30 år och med marknadens bästa isolerglas med överlägsen isolering U-värde 0,9.

Läs mer

kulturfönster

Titan Kulturfönster 2-glas eller 3-glas

Låt oss presentera vårt träfönster Titan Kulturfönster. Ett fönster som är tillverkat i ett fantastiskt trämaterial av riktigt hög småländsk kvalitet och som finns i alla storlekar och former.

Läs mer

Fönster kvalietet och hantverk, Kronfönster
färger olika färger fönster
Färgval

Du kan få Kronan träfönster i alla NCS-färger och RAL-färger på både utsida och insida.

energiglas superenergi plus
Nyhet! Nya lågemissionsglaset Superenergi Plus

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskassett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster.

Beräkna priset i vår webbshop.

WEBSHOP

Film om Kronan vridfönster 3-glas

Film om Titan Kulturfönster

fönsterhasp

Hos Kronfönster vill ta fram det som vi anser gått förlorat i och med massproduktionen av träfönster. Ett fantastiskt material som trä vill vi göra vackra fönster av. Vi vill få mer mänsklig kontakt med materialet och tillverka träfönster av riktigt hög kvalitet.

Självklart har vi moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också stor del av mänskligt hantverk inbyggt i produktionen. För att göra ett bra fönster anser vi att det krävs riktiga fönstersnickare.

Aldrig massivt trä

Det är mycket billigare att använda massivträ när man tillverkar fönster, men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Sen kommer kvistar och knaggar att lysa igenom efter ett tag. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu. Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder. Vi uppnår två stora fördelar med detta:

Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år.
Du får en otrolig vridstyvhet i dina nya fönster.

Visst, det är dyrare att tillverka av fingerskarvat trä och använda hög andel kärnvirke som vi gör, men vi sätter kvalitén först. Vi vill att dina nya fönster ska hålla och vara fina länge! Därför kan vi ge dig marknadens bästa rötskydds-garanti 30 år.

Fönstren på ett hus betyder mycket för husets karaktär. Oavsett om du är på väg att bygga ett nytt hus och ska välja vilka fönster som ska installeras i fastigheten eller om du funderar på att byta ut dina befintliga fönster så tänk igenom ditt val noggrant. Dina fönster börjar kanske bli utslitna eller så har du en ambition att sänka dina uppvärmningskostnader. Det finns en mängd olika saker som är bra att tänka igenom innan du gör ditt val.

Fönstren spelar stor roll för utseendet på huset man brukar kalla fönstren för husets ögon. Ljusinsläppet från fönstren påverkar boendemiljön och din livskvalitet. Därför är det viktigt att välja rätt fönster. De fönster du väljer påverkar utseende, ekonomi och funktion. Priset på olika fönster varierar och valet påverkar bostadens värde. Många anser att gamla träfönster är vackra och charmiga men de släpper ofta ut mer värme än vad moderna fönster gör. Numera är det möjligt att beställa moderna fönster med ett lantligt, gammaldags utseende. Med Kronfönster Titan får du ett fullt modernt vinterisolerat fönster med 30 års rötskydssgaranti och inbrottshämmande glas.

träfönster Kronfönster

Träfönster med aluminiumbeklädnad, finns även som kultur med aluminium beklädnad.

Vi tillverkar fönster i alla storlekar och former. Du kan beställa utåtöppnade fönster, vridfönster eller traditionella kulturfönster med gångjärn (sidohängda). Vi tillverkar fönstren i alla färger – vit är standard – och du kan till och med få dem med lasyr eller bets.

Aluminiumbeklädnad är tillval och finns till såväl fönster som dörrar.

Steg i fönstertillverkningen

När du väl har köpt dina träfönster så kom ihåg att ta hand om fönstren. När du märker att färgen börjar släppa då är det dags att skrapa och måla, annars finns det risk att fukt kan tränga in i träet. Färgen fungerar som ett skydd mot fukt så det är viktigt att träet är väl täckt med färg. Var noggrann med skrapningen och grundfärgen så kan du vara säker på att du får ett bra skydd mot fukt. Att måla om sina fönster är inte särskilt krävande och tar inte speciellt lång tid, dessutom är det ganska långa intervaller på flera år mellan gångerna som det behöver göras. Hur ofta du behöver måla beror helt på fönstrets läge, var det sitter och hur utsatt det är för väder och vind. Ju snabbare du åtgärdar färgsläpp desto mindre merarbete för dig. Så länge du ser till att ytskiktet är intakt så kommer dina Kronfönster att hålla i många generationer.

Kontakta oss

Kronfönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom,
utställning & fabriksförsäljning.

Illervägen 3, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

Epost: info@kronfonster.se

Öppettider

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 - 17:00

Växel 07.00-17.00

Lördagsöppet Växjö

Gillar du denna sidan om fönster och dörrar?