Hem » PVC-fönster Polaris – Sverigefönstret

PVC-fönster Polaris - Sverigefönstret

Troligtvis Sveriges mest sålda PVC-fönster. Med en varm konstruktion som ligger under passivhusnivå, inbrottsskyddad design och förenklad montering är det inte svårt att förstå varför Polaris är ett populärt val bland fönsterköpare.

Sverigefönstret Polaris är framtaget för vårt nordiska klimat. Modellen är testad och kontrollerad av Boverkets marknadskontroll som fastställer viktig data bland annat U-värde. Läs mer nedan.

Polaris - Sverigefönstret

Tjäna pengar med energisnålt fönster

Med modern, energieffektiv konstruktion kan du spara mycket pengar vid ett fönsterbyte till Kronfönster Polaris. Genom lågt U-värde (U = 0,79) och en tät konstruktion som gör att hårda vindar inte kan ta sig igenom får du riktigt låga uppvärmningskostnader.

Polars har positivt energivärde, det innebär att fönstret släpper in mer energi under ett år än vad det läcker energi genom värmeförlust. Detta sker genom fönstrets smarta glaskassett som släpper in solens värmestrålning när det är kallt ute.

Här kan du räkna ut hur mycket pengar du kan tjäna in vid ett byte till Polaris: Energberäknaren.

Tidlös design

Oavsett om du söker ett fönster med modern eller klassisk design finns det stora möjligheter att anpassa utseendet hos Polaris. Profilerna har en tidlös utformning vilket gör att fönstret kan få det uttryck du vill ha och du kan designa fritt med glasavdelande poster och spröjsar i olika bredder.

Detta är Sverigefönstret – Polaris

Unikt fönster där det mesta ingår som standard.

 • Energieffektivt: U-värde = 0,79 (3-glas Ug = 0,5)
 • Positivt energivärde (släpper in mer värme än det släpper ut)
 • Underhållsfritt – 50 års garanti
 • Vindtätt
 • Inbrottssäkert
 • Fria mått, fri design
 • Testad av Boverket
 • Monteringsbeslag ingår, karmhylsa som tillval
 • Enkel anslutning av fönsterbleck

Polaris har Kronfönster egenutvecklade KTS-lister med dubbelt så lång livslängd som vanliga tätningslister. Superenergiglas med 10 % bättre isolering och Isolerpaketet med varmkanter.

Över 100.000 nöjda kunder

Med energieffektiv och underhållsfri  konstruktion som följer Kronfönster filosofi – Mest fönster för pengarna, är det mesta du behöver redan inkluderat som standard. Gör som många andra, välj Polaris från Kronfönster och få ett fönster som är framtidssäkert.

Polaris

Testad av Boverket

Polaris är testad i Boverkets marknadskontroll. Det innebär att myndigheten objektivt testat ett fysiskt exemplar av Polaris i testanläggning och säkerställt viktiga egenskaper som U-värde (isolervärde), lufttäthet, vattentäthet, vindbelastning, funktion samt ljudreduktion. En extra trygghet att veta som kund när man planerar att investera i nya fönster.

Garanti och säkerhet

Det är med stolthet vi lämnar Sveriges längsta garanti för färgbeständighet – hela 50 år på standardvita Polaris och Sveriges längsta garanti på energiglas – 15 år mot invändig kondensbildning. När du väljer Polaris får du alltid vår egenutvecklade KTS-list och varma distanslist Isolerpaketet och dubbla energisparglas om standard för optimal prestanda. Allt för att kunna erbjuda en investering som håller i generationer. När du väljer Polaris gör du ett inbrottssäkert val, spanjolett har felbetjäningsspärr och upp till 6 låspunkter, dold glassäkring och inbrottshämmande handtag som standard.
Polaris

LÅNG GARANTITID

 • 50 års materialgaranti mot blekning
 • 15 års glasgaranti mot invändig kondensbildning
 • 10 års beslagsgaranti
Polaris

ENERGIEFFEKTIVT

Polaris har genom sin välisolerade profil, energiglaskassett med dubbla energisparglas, Isolerpaket med varmkant och KTS-lister (Kronfönster Tightening System) som standard en prestanda som är så pass låg att den ligger under passivhusnivå.

Polaris

INBROTTSSÄKERT

Känn dig trygg med att investera i ett modernt fönster där du kan sova tryggt om natten. Polaris har alltid beslag med upp till 6 låspunkter som standard, dold glassäkring, inbrottshämmande säkerhetshandtag, felbetjäningsspärr som skyddar användaren och ser till att bågen aldrig faller ut och mycket mera.

Varför välja PVC-fönster Polaris?

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket

Extra förstärkning mot inbrott

Spanjoletten har upp till hela 5 låspunkter (beroende på fönsterstorleken) som tätar effektivt och skapar en säker konstruktion. Säkerhetsspärr: Lättmanövrerat vädringsbeslag, handtaget är inbrottshämmande, dold glassäkring

Hållbarhet och miljö

Polaris har profiler som delvis har tillverkats av återvunnet PVC-material. Genom att kombinera återvunnet material med jungfruligt (nytt material) minskas klimatavtrycket. Produktionen är mycket energieffektiv vilket innebär att energiåtgången hålls nere samtidigt som mängden spillmaterial hålls på en låg nivå. Efter produktion går det att återvinna såväl profilmaterial, glas och beslagskomponenter. När fönstren är producerade är den färdiga produkten underhållsfri och materialet helt fritt från tungmetaller, mjukgörare, ftalater, nanopartiklar och helt emissionsfritt.

Generösa garantier

50 års färggaranti, 15 års glasgaranti mot kondens i glaskassetten, 10 års beslagsgaranti

A-klassat gods i konstruktionen

Maximal godstjocklek genom A-klassad PVC-profil för bästa hållfasthet och prestanda. I profilerna sitter kraftiga 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten.

KTS-list

EPDM-eller KronfönsterTightning System (KTS). Smarta tätningslister. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list

Enkel montering

Vill du montera med karmhylsa? Då förbereder vi för det i fabriken, annars skickar vi med monteringsbleck standard till dig, det utfrästa fönsterbleckspåret i nederkanten gör monteringen av fönsterblecket smidigt

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

Tillval

Vi erbjuder flera olika tillval till Polaris. Nedan följer några exempel.

Solskydd och mörkläggning:

 • Solskyddsglas (ofärgade eller färgade)
 • Lamellgardiner
 • Persienner
 • Plisségardiner

Säkerhet:

 • Inbrottshämmande glas och personsäkerhetsglas
 • Låsbara handtag
 • Barnspärrar

Ventilation:

 • Spaltventil för ökad lufttillströmning

Insektsskydd:

 • Myggnät

Övriga typer av glas:

 • Självrengörande /aktiva glas
 • Insynsskyddade råglas (mönstrade) och frostade glas
 • Ljudreducerande glas /bullerdämpande glas

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Polaris
Polaris
Polaris

Fri design, fria mått

Polaris är helt anpassningsbart efter dina önskemål – dina önskemål är vår standard. Bredd och höjd går att få i fria mått på millimeternivå, fri formgivning av fönstren och placering av spröjs och poster som du väljer allt för att ge fönstret den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller traditionellt placeras fast mot glasen i olika tjocklekar.

Material

Till Polaris används A-klassat PVC med maximal godstjocklek och av högsta kvalité. Profilmaterialet är underhållsfritt och återvinningsbart, fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt. Galvaniserat 4-kantsstål för högsta vridstyvhet placeras i profilerna. Gångjärnen tillverkas av elförzinkat stål och förses med inbrottsskyddad pulverlackerad kåpa till utåtgående fönsterdörrar.

Utföranden

Sverigefönstret Polaris finns i följande utföranden:

 • Fast fönster
 • Sidohängt inåtgående fönster
 • Utåtgående fönster med swingfunktion
 • Underhängt fönster
 • Enkelfönsterdörr, utåt- och inåtgående, helglasad eller med panel
 • Parfönsterdörr, utåt- och inåtgående, helglasad eller med panel

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik eller kontakta oss på info@kronfonster.se för hjälp med offert.

Se filmen om våra PVC-fönster Polaris

Polaris - Galleri

Köp Polaris PVC-fönster direkt i vår butik

3-glas
0,79 W/m2K
Sverigefönstret
3-glas
0,79 W/m2K
Sverigefönstret
3-glas
0,79 W/m2K
Sverigefönstret