Hem » Skjutdörr Monark – trä, trä/aluminium – lyft/glid

Skjutdörr Monark - trä, trä/aluminium - lyft/glid

Tidlös lyftglidskjutdörr med fantastisk prestanda. Skjutdörr Monark ger alla hem stora glasade ytor och ett generöst ljusinsläpp. Konstruktionen är genom sin trästomme och sitt smidiga glidsystem både robust och lätt i rörelsen. Över träkonstruktionen kan en aluminiumbeklädnad läggas på för en underhållsfri och lättskött yta.

skjutdörr trä aluminium monark

Design och funktion

Monarks gedigna konstruktion gör det möjligt att tillverka stora partier. Du designar själv utformningen enligt dina egna mått, spröjsar, postar och färgsättning. Monark förses med en smidig lyft-/glidfunktion som gör partiet lätt att öppna och stränga även i större dimensioner.

Garanti och säkerhet

Genom ett väldesignat system med fasta låspunkter förankras dörrbladet när partiet stängs. Detta garanterar både en hög säkerhet och ett förseglingstryck som gör partiet tätt trots tuffa påfrestningar. Monarks moderna konstruktion borgar både för en tät och välisolerad skjutdörr med isolervärde under passivhusnivå. Garantier mot röta, glas och beslag ligger på marknadsledande nivåer.

Varför välja skjutdörr Monark?

Generösa garantier

20 år mot röta i träet, 30 år på aluminiumutsida, 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan. 10 års garanti på dörren gällande beslag, karm och båge.

Hög säkerhet

Genom ett system med flera fasta låspunkter som kilas fast i dörrbladet vid stängning får Monark både en svårforcerad konstruktion och hög vind- och regntäthet.

Bra isolering

En genomarbetad och modern konstruktion i kombination med välisolerad glaskassett ger minimal värmeförlust ner under U = 0,8 på hela konstruktionen.

Låg tröskel

Tröskelpartiet kan försänkas i golvet så att en smidig passage uppnås.

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi får en beställning på det så är dina mått våra standardmått. På så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskiner och dyra lagerkostnader.

KTS-list

EPDM-eller KronfönsterTightning System (KTS). Smarta tätningslister. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list

Enkel montering

Vill du montera med karmhylsa? Då förbereder vi för det i fabriken, annars skickar vi med monteringsbleck standard till dig, det utfrästa fönsterbleckspåret i nederkanten gör monteringen av fönsterblecket smidigt

Lyft-/glidsystem

Smart konstruktion med nya generationens lyft/glid-beslag med få rörliga delar vilket ger en lång livslängd på partiet och en fjäderlätt rörelse.

MYCKET DAGSLJUS

Stor ljusgenomströmning genom stora glasytor.

LÄTT FUNKTION

Monarks lyftglidsfunktion ger en lätt rörelse när du stänger eller öppnar partiet.

FLERA TYPER AV TRÖSKLAR

Finns i hårdträ som är standard och i en lägre variant i aluminium. Trösklarna har designats för att försänkning ska kunna göras och genomfarten ska bli så enkel och lätt som möjligt.

VÄLISOLERAT OCH STABILT

Monark förenar modern teknik och en välisolerad konstruktion med en robust trästomme. Genom noggrant utvalt virke och behandling av materialet blir resultatet en skjutdörr i levande material som håller på sikt.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Flexibelt

Monark kan fås i valfria mått i millimeterprecision, valfria färger och lasyrer. Spröjsar och postar kan väljas till för att ge partiet den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller mer traditionellt fast mot glasen.

Material

Långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som fingerskarvas för bästa hållfasthet och minimering av vridning och rörelser i trät. Allt trämaterial är fritt från kvistar. Profiler impregneras och lackeras i 3 omgångar för att ge maximal beständighet. Aluminiumbeklädnad är strängpressad och pulverlackeras.

Utföranden

Monark finns som enkelskjutdörr med ett rörligt dörrblad eller dubbelskjutdörr med två rörliga dörrblad.

Som tillval kan skjutdörrarna designas så att alla dörrblad i enheten blir rörliga.

Se filmen om vår skjutdörr Monark

Monark - Galleri

Köp Monark skjutparti direkt i vår butik