Hem » Fönsterdörr Sekel (tidigare Titan) – allmogedörr

Fönsterdörr Sekel - gammeldags stil

Fönsterdörr Sekel i allmogestil är framtagen för efterlikna dörrar som dom såg ut förr i tiden. Profilen hos karmar och dörrblad är vackert bearbetade med gammeldags karaktär, spröjsar är tunna och fina i traditionellt trä och ger ett klassiskt intryck med mycket glas. Stilen passar både till äldre hus och nybyggda villor där den gamla stilen är viktig.

Titan pardörr med duplexspröjs och genomgående cylinder

Design och funktion

Hos Kronfönster är det du som är designer och bestämmer helt själv hur vi ska tillverka din kulturdörr. Vi använder endast fingerskarvad furu, sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i träet för att sedan skarva och skiktlimma träet till hela längder. Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år och får en hög vridstyvhet i dina nya dörrar. Materialet lackeras alltid i flera omgångar för att få ett bra ytskydd och en lång hållbarhet. Sekel kan fås med 2-glas eller 3-glas.

Garanti och säkerhet

Genom vårt kvalitetsarbete, modern produktionsteknik och genuint hantverkskunnande där produkten följs från råvara till färdig dörr kan vi försäkra oss om att resultatet blir en både vacker och hållbar allmogedörr. Därför lämnar vi också marknadsledande garantier när du köper din dörr hos oss så att du kan känna dig trygg med ditt val.

Varför välja altandörr Sekel?

Tillverkade av kvist- och knaggfri fingerskarvad furu

Det är mycket billigare att använda massivt trä när man tillverkar fönster men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Vilket leder till att kvistar och knaggar kommer att lysa igenom efter ett tag. Detta slipper du hos Kronfönster. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu.  Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder.

Miljövänligt

Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt

Generösa garantier

20 år rötskyddsgaranti
10 år glasgaranti (mot invändig kondensbildning och gasläckage)
10 år beslag (gångjärn och spanjolett)

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket

Riktigt bra prestanda på glaskassetten

Lågemissionsglasen ihop med varmkantslisten och isolerpaketet ger maximal isolering av glaskassetten.

Allmogefönsterdörr med tunna karaktäristiska profiler och stor glasyta

Handtag, haspar, hakar och stormhake i gammal stil

Fria mått och alla färger som tillval

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader.

ALLMOGEPROFIL

Vacker bearbetning av karm och båge som fönster var förr i tiden. Profilen är tunn och fin och ger mycket ljus.

FÖNSTERLÅS

Klassisk hasp och hake.

KLASSISK SPRÖJS

Ligger fast mot glasets insida, utsida och i distanslisten mellan glasen intrycket blir glasavdelande som på gamla fönster.

STOMHAKE

Traditionellt vädringsbeslag, är både praktisk och har ett gammeldags utseende.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Fri design

Vi erbjuder fri design på spröjsar, postar och att vissa detaljer går att styra som exempelvis tätningslister som kan fås i andra färger. Standardtätningslist ”KTS-list” är alltid svart, denna går att få i silikon istället i färgerna vit, transparent eller grå vilket ger en mindre tydlig markering mellan profiler och glas på Air och en mer gammeldags känsla för kunder som vill köpa allmogefönstret Sekel. Enda undantaget är tätningslisten vid droppblecket som alltid är svart

Sekel kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

Material

Sekel tillverkas av långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som lamellimmas enligt svensk standard SS818104. Vi använder endast fingerskarvad furu i våra träprodukter, aldrig massivträ. Materialet är alltid fritt från kvist vilket gör att du slipper synliga märken i profilerna som annars lyser igenom färgen och gulnar.

Sekel finns också med aluminiumbeklädd utsida för ännu längre hållbarhet. Vi lämnar hela 30 års rötskyddsgaranti på aluminiumbeklädda Sekel.

Utföranden

Vår fönstermodell ”Sekel” finns i följande utföranden:

  • Fasta fönster
  • Sidohängt fönster
  • Vridfönster
  • Fönsterdörrar
  • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Se filmen om vår fönsterdörr Sekel

Sekel - Galleri

Köp fönsterdörr Sekel direkt i vår butik