Hem » Träfönster Air – moderna designfönster

Träfönster Air - moderna designfönster

Träfönster Air är vårt senaste tillskott till produktsortimentet. Ett modernt designfönster med minimala fönsterprofiler framtaget för Skandinavien. Air andas ljus och låter huset stå i fokus istället för fönstret. Med tunna profiler hos både fönster och dörrar och hög materialkvalité är inte Air bara ett elegant val för alla hem utan också ett hållbart val med marknadens bästa rötskyddsgaranti på 30 år och hela 15 års garanti för glaset.

Kronfönster Air vridfönster

Design och funktion

En fönstermodell som ligger rätt i tiden och som uppfyller behovet av ett generöst ljusinsläpp i kombination med den bästa isoleringen. Kronfönster Air har 3 glas som standard, de välbalanserade beslagen hos vridfönster Air är framtagna för att riktigt stora vridbara fönster ska kunna tillverkas utan att ge avkall på en bra funktion. Det är dina behov och önskemål vi anpassar oss efter när du själv designar dina fönster, Air kan du få med fasta spröjsar och postar eller en smidig löstagbar spröjs. Som kund hos Kronfönster är du arkitekten.

Framtagen för nordiskt klimat

Det skiljer sig mycket i tekniken hos olika producenter för att tillverka träfönster. Vi vill bygga fönster för generationer, som håller och där träkänslan kommer fram. Produkten är framtagen för att ge ett fönster med minimal karm och båge för att släppa in mycket ljus och samtidigt få en välisolerad och varm konstruktion. Tillverkningsprocessen är unik genom att vi under produktion tillsätter ett specialutvecklat isolermaterial som integreras centrerat mellan karm och båge, det blir en bruten köldbrygga. Med Air får du en lägre uppvärmningskostnad och ett snyggt och tidlöst utseende. Kronfönster tillverkar fönster i modern stil till ditt hus eller fritidsboendet där utsikt och ljusöppning är viktigt. Det moderna fönstersystemet Air finns även som altandörrar och pardörrar. I vår webbshop kan du beställa eller bygga ditt eget fönster utifrån dina mått. Till Air i vår webbshop.

Garanti och säkerhet

När vi utvecklade Air ville vi ta fram en produkt som skapar trygghet, oavsett om man är hemma eller bortrest. Air vridfönster har ett kraftigt förseglingstryck mellan karm och båge som inte bara gör fönstret riktigt tätt utan också extremt svårforcerat vid brytförsök. Som standard sitter en barnsäkring som förhindrar att små barn kan falla ut genom fönstret och skada sig. Air tillverkas av lamellimmad, fingerskarvad furu. Allt trämaterial i Air är vakuumimpregnerat och ger därigenom ett utmärkt skydd mot rötskador och svampangrepp därför lämnar vi 20 års rötskyddsgaranti på träprodukter och 30 år på aluminiumbeklädda träprodukter.

Varför välja träfönster Air?

Modernt 3-glasfönster

Ett stilrent och modernt fönster med 3-glas och dubbla lågemissionsbeläggningar

Miljövänligt

Energieffektiv tillverkning. Enheterna är målade och lackade med vattenbaserade täcklasyrer, miljöanpassad impregnering och fabriken drivs med den sk. Kretsloppsprincipen. Uppvärmningen och delar av driften sker med  spill och återvinning från fabriken.

Långa garantier

20 års rötgaranti

10 års glasgaranti

10 års beslagsgaranti

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket.

Karm och båge separeras vid tillverkning och ett specialanpassat tätningsmaterial appliceras inuti profilerna för att bryta köldvandringen.

Hög säkerhet

Vridfönster Air har maknadsledande inbrottsskydd med kraftiga låsbeslag som ger ett tätt och säkert fönster. Inbyggd barnsäkring är standard.

Hög andel kärnvirke

Air innehåller hög andel kärnvirke för att fönstret ska få en lång livslängd och ett bra skydd mot fukt och tidens tand.

Fri design

Erbjuds med spröjs som option, mellanliggande spröjs inuti glaskassetten eller löstagbar för ett snyggt utseende och ett enkelt underhåll och smidig putsning. Fasta båg- och karmpostar finns också tillbehör för en kraftigare avdelning.

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

MINIMALA PROFILER

Minimala profiler med en lätt bearbetning på insidan av karm och båge ger ett elegant intryck och vacker inramning av glaset.

TÅLIGA BESLAG

Kronfönsters slitstarka och tåliga vridbeslag ger maximal styrka och möjliggör att riktigt stora öppningsbara fönster kan tillverkas utan att funktionen blir lidande.

FRI DESIGN

Alla fönster kan självklart förses med spröjs, mellan glasen eller löstagbara.

BRA ISOLERING/LÅGT U-VÄRDE

Toppbeslag med bakkantssäkring ger ett gediget skydd mot inbrott.

Har du frågor eller vill beställa våra fönster från modellserien Air?

Kontakta oss om du har frågor eller funderingar angående våra produkter eller om du vill beställa fönster från vår modell Air så hjälper vi dig mer än gärna.

Färgval

Detta fönster har en vit standardfärg enligt NCS färgindex, kulören har beteckningen S 0502-Y och är en något varmare vit färg. Färgen kallas även i folkmun för “Stockholmsvitt” och används väldigt ofta till fabriksmålade fönster, dörrar, lister och andra ytor. Vridbeslag, dropplist och aluminiumbeklädnad är pulverlackerade i kulören RAL 9010.

Air kan lackeras i valfri kulör insida och utsida eller i separata färger på båge och på karm. Det är också möjligt att få alla ytor i trä betsade eller laserade.

Material

Air tillverkas av långsamvuxen furu med hög andel kärnvirke som lamellimmas enligt svensk standard SS818104. Vi använder endast fingerskarvad furu i våra träprodukter, aldrig massivträ. Materialet är alltid fritt från kvist vilket gör att du slipper synliga märken i profilerna som annars lyser igenom färgen och gulnar.

Air finns också med aluminiumbeklädd utsida för ännu längre hållbarhet. Vi lämnar hela 30 års rötskyddsgaranti på aluminiumbeklädda Air

Utföranden

Vår fönstermodell “Air” finns i följande utföranden:

  • Fasta fönster
  • Sidohängt fönster
  • Vridfönster
  • Fönsterdörrar
  • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.