Hem » Skjutdörr Princess – PVC – Tiltfunktion

Skjutdörr Princess - PVC - tiltfunktion

Smidig skjutdörr med tiltfunktion i underhållsfritt material. Princess har en lätt konstruktion och dörrblad som rör sig med minimal kraft. Dörrbladet kan försättas i vädring enkelt genom att lutas inåt i ovankant. Princess har stora glasade ytor och är anpassad för att monteras i yttervägg eller i isolerat uterum.

Princess skjutdörr från Kronfönster

Design och funktion

Princess har en enkel och tidlös design med smala profiler som ger stora glasytor. Konstruktionen är underhållsfri, profiler och glas är välisolerade och anpassade för montering i yttervägg. Genom sin smarta beslagsfunktion kan Princess lutas inåt i ovankant för vädring. Princess är helt flexibel i valfria mått och det går att lägga till spröjsar och postar efter eget önskemål. Det finns också möjlighet att välja till extra utrustning vid behov men mycket ingår redan som standard.

Garanti och säkerhet

Princess är en underhållsfri skjutdörr med väder- och åldersbeständigt tillverkningsmaterial i både stomme och i tätningslister (KTS-lister). Profiler förses med kraftigt fyrkantsstål och galvaniserade beslag. För att ge maximalt skydd och täthet sitter en spanjolett med upp till 11 låspunkter som standard, dold glassäkring och handtag som stävjar inbrott. Hos Kronfönster lämnar vi marknadsledande garantier om 50 års färggaranti, 10 års beslagsgaranti och 10 års garanti på glasen.

Princess dubbelöppning med 4 dörrblad

Varför välja skjutdörr Princess?

Många olika tillval och tillbehör

Skjutdörr Princess kan utrustas med olika typer glasvarianter som: solskyddsglas som dämpar värmen sommartid, självrengörande glas för enkel putsning och andra typer glaskombinationer. Det finns möjlighet att utrusta partierna med poster och spröjsar som bryter glasytan i olika mönster och alternativ kring lås för att öka säkerheten ytterligare. Som tillval finns också lamellgardiner i olika färger som snyggt designelement och insyn- och värmeskydd.

Miljövänligt

Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, bromerade flamskyddsmedel, nanopartiklar och emissionsfritt. Tillverkningsprocessen är energieffektiv och den lilla mängd spill som uppstår används vid framställning av nytt profilmaterial.

Långa garantier

Färgbeständighet mot blekning/färgpåverkan: 50 år

Beslag (spanjolett, gångjärn): 10 år

Glaskassett (mot invändig kondensbildning/gasläckage): 10 års

Extra isolerat

Våra produkter har som standard tilläggsisolerade distanslister mellan glasen. Detta har flera fördelar, isoleringen blir 10 % bättre på produkten samtidigt som ädelgasen (argon) som ligger mellan glasen bibehålls längre ca 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket. Med denna lösning blir också risken för sprickbildning i glaskassetten mindre vid rörelse i huskroppen då materialet är mer flexibel än metall.

Superenergiglas

2-glas eller 3-glas beroende på dina krav och önskemål. Vid 3-glas är det alltid dubbla lågemissionsbeläggningar för maximal värmeprestanda.

KTS-list

Kronfönsters egna tätningssystem KTS – Kronfönster Tightning System. Smarta tätningslister. Skiljer sig mot traditionell EPDM-list som de flesta fönsterleverantörer använder genom att vara åldersbeständig, dubbla livslängden mot EPDM och klarar av temperaturskillnader bra med mindre risk att frysa under vintern.

Enkel montering

Monteringsbeslag (monteringsbleck) medföljer alltid våra PVC-produkter som standard och det fönsterbleckspåret i nederkanten av tröskeln gör monteringen av fönsterblecket smidigt.

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader. Det är våra kunder som designar produkterna.

VÄDRINGSFUNKTION

Lätt att släppa in friskluft i rummet med vädringsfunktionenen där dörrbladet lutas inåt. Detta hindrar också husdjur och små barn från att ta sig ut ur partiet under vädring.

ISOLERAD FUNKTION

Karm och dörrblad tillsammans med välisolerade glas ger en bra prestanda anpassad för året-om-bruk. Genom flera val kring antalet glas kan prestandan i partiet sättas på den nivå som önskas.

SÄKERT

Princess förses med upp till 11 låspunkter som standard vilket borgar för ett högt förseglingstryck mellan dörrblad och karm vilket både ger en tät och brytsäker konstruktion.

UNDERHÅLLSFRITT

Princess tillverkas i PVC som är A-klassad (maximal godstjocklek) och materialet är både UV- och åldersbeständigt vilket gör att den passar i miljöer med tuffa miljöer som exempelvis nära kuster med saltstänk och regn och väta. I skjutdörr Princess sitter KTS-tätningslister (Kronfönster Tightening System) som är unika för Kronfönster, dessa ger både lång livslängd och tätare konstruktion.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Flexibelt

Princess kan fås i valfria mått i millimeterprecision. Spröjsar och postar kan väljas till för att ge partiet den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller mer traditionellt fast mot glasen.

Material

Karmar och dörrblad tillverkas i åldersbeständig PVC med väderbeständig, underhållsfri yta med brutna köldbryggor för att förhindra köldvandring. Rörliga beslagskomponenter tillverkas i elförzinkat stål och handtag i pulverlackerad stål eller aluminium. Materialet är helt återvinningsbart.

Utföranden

Princess finns som enkelskjutdörr med ett rörligt dörrblad eller dubbelskjutdörr med två rörliga dörrblad.

Vid val av 2 skjutbara dörrblad är det aktiva dörrbladet tiltbart.

Se filmen om vår skjutdörr Princess

Princess - Galleri