Sänk värmekostnaden
-Byt till energisnåla fönster

Några av våra fönster är till och med så bra isolerade att de släpper in mer ljus och värme under ett år, än de släpper ut, dvs de har ett positivt energivärde. Hur kan de hålla så hög isolering och hur fungerar tekniken bakom våra energifönster?

SE VIDEON

Vad är ett energifönster?

Ett energifönster är som namnet säger ett fönster som sparar energi och som har mycket eller exceptionellt goda isoleringsegenskaper. Med ett energifönster menar man vanligen att fönstret ska ha en värmegenomgångskoefficient (U-värde) på högst 1,2 för hela fönsterkonstruktionen. Kronfönster tillverkar bara energifönster och dörrar, i alla typer av utföranden och material.

Formeln för att beräkna värmeförlusten från ett fönster

W = (Uw * m2 * dT * h ) / 100
W = Värmeförlusten i kWh
Uw = Exakt U-värde för HELA fönsterkonstruktionen, fönsterkarm, fönsterbåge och glas
m2 = Fönstrets (konstruktionens) kvadratmeteryta
dT = Skillnaden i temperatur mellan inne och ute i ºC grader celsius
h = Tiden i timmar

Enkelt exempel:

Värmeförlusten i en balkongdörr med måtten 0.9*2.1 m för vilken U-värdet är 1.2 W/m2*K för hela konstruktionen, gånger den genomsnittliga temperaturskillnaden av 20 grader, under en månad.

Blir då…

W = (1.2 * 1.89 * 20 * 744) / 1000 = 33.75 kWh

Energisparfönster

U-värde (isolervärde) på fönster energifönster.
När du står inför ett fönsterbyte, välj alltid energifönster. Priser på energifönster hittar du här

Ett energifönster är som namnet säger ett fönster som sparar energi och som har mycket eller exceptionellt goda isoleringsegenskaper.

Med ett energifönster menar man vanligen att fönstret ska ha en värmegenomgångskoefficient (U-värde) på högst 1,2 för hela fönsterkonstruktionen. 1,2 W/m2 k som u värde är extremt lågt och för en så låg värmegenomgångskoefficient (U värde) krävs också väldigt bra glas.

Alla Kronfönsters produkter har lågenergiglas. Den nya generationens lågemissionsglas. Detta innebär exceptionella värmeegenskaper. Glas som är energiglas superenergi (av så kallad lågemissionstyp), vilket innebär att det finns en tunn metallyta som ligger på ytterglaset och denna fungerar som ett filter, som släpper in långvågig strålning från solen men som stoppar kortvågig strålning (rumsvärmen) från att tränga ut. Energiglas beläggs med en eller flera lågemissionsbeläggningar, dessa gör att glaset kan skilja sig något mot glas som saknar denna beläggning. Lågemissionsglaset ger exceptionella isoleregenskaper för energifönstret.

Som en ren bonus så är numera alla våra fönster, skjutdörrar och skjutpartier dessutom extrautrustade med ”isolerpaketet”, vilket innebär att vi har isolerat aluminiumramen som är runt glaskassetten. Detta har vi gjort för att bygga in ytterligare en bruten köldbrygga i ditt nya fönster. Isolerpaketet sparar dig ytterligare 10 %, det innebär att ditt glas från Kronfönster är ytterligare 10% bättre isolerat än andras.

Ett energifönster har en glaskassett och den består då av 2- eller 3-glas med distans emellan som också är argonfyllda på moderna glas av lågemission. Alla Kronfönsters fönster har även glaskassetter av energiglas med argonfyllning.

Till alla våra produkter ändvänder vi unika EPDM-eller KronfönsterTightning System (KTS). Smarta tätningslister. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list, KTS listen säkerhetsställer att det är tätt och ingen energiförlust under lång tid framöver. Hög kvalité på alla detaljer gör att energieffektiviteten bibehålls under lång tid framöver på dina Kronfönsterprodukter

Våra energieffektiva produkter minskar din uppvärmningskostnad rejält under lång tid framöver och du får marknadsledande garantier på dina nya energieffektiva produkter.

Ansök om energibidrag upp till 30.000 kr

Har du nyligen bytt ut dina värmekällor från el/gas och fått energieffektiviseringsbidrag?
Då har du även möjlighet att ansöka om bidrag för byte till mer energieffektiva fönster/dörrar och få upp till 30 000 kronor.

Läs mer

Spara energi och pengar med rätt fönster

Att byta till energisnåla fönster med låga U-värden är mer skonsamt för miljön och på sikt kan du dessutom spara väldigt mycket pengar. Alla kronfönsters produkter har lågenergiglas. Den nya generationens lågemissionsglas. Detta innebär exceptionella värmeegenskaper. Glas som är energiglas superenergi (av så kallad lågemissionstyp), vilket innebär att det finns en tunn metallyta som ligger på ytterglaset och denna fungerar som ett filter, som släpper in långvågig strålning från solen men som stoppar kortvågig strålning (rumsvärmen) från att tränga ut.

Beräkna u-värde

Kronfönster tipsar

Sekel kulturfönster

Se produkt

Polaris fönsterdörr

Se produkt

Queen skjutdörr

Se produkt

Få hjälp av våra fönsterexperter

Kontakta gärna någon av våra fönsterexperter redan idag och få en kostnadsfri offert som ger dig ett bra beslutsunderlag för er energieffektivisering i hemmet.

Offerten är självklart kostnadsfri och vi går gärna igenom era önskemål och behov över telefon eller mejl

Kontakta rådgivare

Få tips av våra kunder

Att välja fönster är inte alltid lätt. Det är inte bara fönstrets utseende som är viktigt, utan även att ha energisnåla fönster med goda säkerhetsfunktioner.

Låt dig bli inspirerad, få tips och mer kunskap om våra fönster, fönsterdörrar samt skjut- och vikpartier.

Läs mer