Hem » PVC-fönster Avans – Vårt standardfönster

PVC-fönster Avans - vårt standardfönster

Vårt standardfönster Avans ger dig det mesta du behöver i ett fönster som standard. Det är välisolerat och har en underhålllsfri profil vilket gör det lämpligt att installera oavsett hur dina förutsättningar ser ut och var i landet du bor. I likhet med våra övriga produkter kan du självklart själv välja mått utan extra kostnad och bestämma designen genom att lägga till spröjsar, postar och utrustning. 

Avans öppningsbart 1-luft

Design och funktion

Enkel och gedigen konstruktion, vårt standardfönster Avans har oväntat mycket att erbjuda i grundutförandet. Välisolerad och underhållsfri konstruktion med generösa garantier, inbrottssäker design och förenklade monteringshjälpmedel. Listan kan göras lång varför Avans är ett populärt val bland fönsterköpare.

Garanti och säkerhet

Det ska kännas tryggt att investera i nya fönster. Produktkvalitet för oss är A och O därför känner vi oss trygga när vi lämnar marknadens bästa garantier på våra PVC-produkter. Avans levereras med vår egenutvecklade KTS-list och varma distanslist som standard för optimal prestanda. Gör ett val som kommer hålla i generationer.

Avans har en driftsäker och inbrottssäker konstruktion. Öppningsbara fönster har alltid spanjoletter med felbetjäningsspår upp till 5 låspunkter och dold glassäkring som standard. Profilmaterialet i klass A har kraftig godstjocklek som minskar risken för angrepp som brytförsök.

Varför välja PVC-fönster Avans?

Extra isolerat

Vi tilläggsisolerar distanslisten mellan glasen. Detta har två fördelar. För det första så får du 10 % bättre isolering på fönstret. För det andra kommer Argongasen som vi fyller mellan glasen att hålla 10 år extra innan den läcker ut. Livslängden på isolerglaset förlängs från förmodade 20 till 30 år tack vare vårt isolerpaket. Avans har ett U-värde på 0,9 med 3-glaskassett och 1,1 med 2-glaskassett.

Extra förstärkning mot inbrott

Spanjoletten har upp till hela 5 låspunkter (beroende på fönsterstorleken) som tätar effektivt och skapar en säker konstruktion. Säkerhetsspärr: Lättmanövrerat vädringsbeslag, handtaget är inbrottshämmande, dold glassäkring.

Miljövänligt

Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt.

Generösa garantier

50 års färggaranti, 10 års beslagsgaranti, 10 års glasgaranti.

A-klassat gods i konstruktionen

A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthetoch prestanda.Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid.

KTS-list

EPDM-eller KronfönsterTightning System (KTS). Smarta tätningslister. För hand isatta mjuka, åldersbeständiga tätningslister i gummi ger upp till dubbla livslängden jämfört med vanlig EPDM list

Enkel montering

Vill du montera med karmhylsa? Då förbereder vi för det i fabriken, annars skickar vi med monteringsbleck standard till dig, det utfrästa fönsterbleckspåret i nederkanten gör monteringen av fönsterblecket smidigt

Fria mått

Då vi inte tillverkar något förrän vi för en beställning så är dina mått våra standardmått, på så sätt slipper vi fördyrande ställkostnader på maskinerna och dyra lagerkostnader

VÄLISOLERAT

Avans flerkammarsystem och välisolerade glaskassett med energisparglas ger ett fönster med lågt U-värde på U = 1,1. Isolerpaketet som ingår bidrar till att hålla prestandan på rätt nivå och KTS-listerna (Kronfönster Tightening System) som är unikt för Kronfönster gör produkten tätare än fönster med vanliga EPDM eller extruderade tätningslister och betydligt längre livslängd.

SÄKERT SOM INTE SYNS

Flera kombinerade funktioner som dold glassäkring, spanjolett med upp till hela 6 låspunkter som standard, inbrottshämmande handtag i borstad aluminium med spärrmekanik som förhindrar manipulering av fönsterbeslagen från utsidan samt beslag med felbetjäningsspärr som ser till att fönstret inte faller ut på användaren på några av de tillbehör som ingår som vår standard.

SMIDIG MONTERING

Utfräst fönsterbleckspår på karmen och monteringsbleck ingår alltid som standard. För ännu enklare montering erbjuder vi förmonterad karmhylsa till öppningsbara produkter.

GARANTIER

Alltid generösa garantier. 50 års materialgaranti mot blekning, 10 års beslagsgaranti, 10 års glasgaranti mot invändig kondensbildning.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Fri design

Avans kan fås i valfri mått i millimeterprecision, spröjsar och postar kan väljas till för att ge fönstret den design och det utseende du önskar. Spröjsar kan placeras mellan glasen för enkelt underhåll eller mer traditionellt fast mot glasen.

Material

Till Avans används A-klassat PVC med maximal godstjocklek för bästa hållfasthet och prestanda. Profilmaterialet är helt underhållsfritt och återvinningsbart, det är fritt från tungmetaller, ftalater, nanopartiklar och emissionsfritt. Centrerat i profilerna sitter ett kraftigt 4-kantsstål som galvaniserats och garanterar stabiliteten i produkten över långt tid. Gångjärnen tillverkas av elförzinkat stål och förses med inbrottsskyddad pulverlackerad kåpa till utåtgående fönsterdörrar.

Utföranden

Vår fönstermodell ”Avans” finns i följande utföranden:

  • Fast fönster
  • Sidohängt inåtgående fönster
  • Underhängt fönster
  • Fönsterdörr
  • Parfönsterdörr

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Se filmen om våra PVC-fönster Avans

Avans - Galleri

Köp PVC-fönster direkt i vår butik

2-glas - 1,1 W/m2K
3-glas - 0.9 W/m2K
Lägst pris
2-glas - 1,1 W/m2K
3-glas - 0.9 W/m2K
Lägst pris
Pris 1,726kr1,779kr
2-glas - 1,1 W/m2K
3-glas - 0.9 W/m2K
Lägst pris
Pris 2,798kr2,931kr