Har ni som många andra tänkt att ta tag i det där efterlängtade uterummet? Under semester och sensommaren är det många som passar på att förverkliga de projekt som man tidigare under året gått hemma och drömt om. Ett uterum ger utrymme för fler sociala ytor i hemmet, boytan blir större och gör dessutom att man kan njuta av årets alla fantastiska årstider.

Nu till den stora frågan – väljer du skjutpartier eller vikdörrar till ditt uterum? Vi tänker berätta lite mer om de olika alternativen för att du enklare ska kunna göra det val som passar just dig och ditt hem.

Skjutpartier

Skjutpartier tillverkar vi på Kronfönster i helaluminium, trä, trä med aluminiumbeklädd utsida eller pvc/komposit. Alla skjutpartier tillverkas efter kundorder, vilket betyder att du som kund kan välja bredden och höjden själv på millimetern utan extra kostnad. Du kan även välja vilken kulör du vill att skjutpartierna ska ha, samt om de ska öppnas åt höger eller vänster. Vi utgår helt efter kundens önskemål och vad som passar bäst hemma hos dig. En annan sak som kan vara bra att veta är att vi har personsäkerhetsglas som standard.

Vikdörrar

Vikdörrar tillverkar vi i helaluminium eller pvc/komposit för bästa funktion oavsett väder eller årstid. Vi tillverkar självklart även vikdörrar i valfria mått och där du som kund kan välja fri höjd och bredd. Vi anpassar dina vikdörrar på millimetern för att de ska passa in i ditt hem. Vit är vår standardfärg, men väljer du vikdörrarna i aluminium kan du få de pulverlackerade i valfri RAL kulör på ena sidan eller på bägge sidor och vikdörrarna i pvc/komposit kan du få i ett 30 tal alternativ med foliering. Självklart har även vikdörrarna personsäkerhetsglas.

Andra saker som är bra att tänka på

Öppningen

Skjutpartier öppnar oftast upp ca 50-65% av den totala ramstorleken medan vikdörrar öppnar upp ca 90%. Vilket alternativ är bäst för just ert uterum?

Utsikten

När man har dörrarna stängda så ger skjutpartiet den klaraste utsikten eftersom de består av större och bredare glaspartier, medan vikdörrar har fler glas med en ram runt om sig och det blir därför fler synliga linjer. Vilket alternativ faller er bäst i smaken?

Tröskelalternativ

Bor du på en utsatt plats när det kommer till luft, vind och vatten? Då kan en högre tröskel vara ett bättre alternativ trots att en platt tröskel som går längs med golvet kanske är det mest stilrena och praktiska.

Med vår långa erfarenhet ger vi dig rätt prestanda, säkerhet och hållbarhet utifrån dina önskemål och vill du diskutera hur du får mest vikdörrar eller skjutdörrar för pengarna, då kontaktar du oss på Kronfönster direkt och får hjälp av någon av våra erfarna rådgivare. Vi ser fram emot att hjälpa få hjälpa dig med ditt nya uterum!

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this