Vikpartier

Made by Småland: Fullt vinterisolerade med marknadens bästa garantier.

Skjut och vikpartier i högsta kvalitet
Skjut och vikpartier i högsta kvalitet

Många drömmer om att skapa en känsla av närhet till naturen i sitt boende. Att bygga ett uterum kan vara ett utmärkt sätt att skapa den känslan på, eller så byter du ut den gamla altandörren och fönstret, sågar upp hela väggen och sätter in ett stort vikparti. Men det är inte helt givet vilken typ av öppningslösning man ska använd. Är du ute efter att skapa en stor och flexibel öppning i ett uthus eller uterum? I så fall kan vikpartier vara ett bra alternativ. Till exempel kan ett fem meter brett parti enkelt och snabbt vikas ihop till ett cirka femtio centimeter brett paket. Vikdörrar, som de också kallas, är oftast tillverkade av aluminium, trä eller en kombination av dessa material. Det gör att det går att ta fram individuella lösningar med varierad storlek. Med hjälp av ett vikparti kan du skapa en känsla av stora vidder samtidigt som ett vikparti klarar av höga krav på både säkerhet och värmeisolering. Med ett vikparti kan du öppna upp en hel fasad och få en känsla av att du befinner dig utomhus. Vikpartier passar utmärkt för vinterträdgårdar, husfasader och uterum. Möjligheterna är väldigt stora och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Alla Kronfönsters vikpartier är fullt vinterisolerade.

Vikdörrar från Kronfönster
Vikdörrar från Kronfönster

Vikpartiers egenskaper

Tänk på att välja rätt vikparti beroende på om det skall installeras i ett uterum eller en husfasad. Hos Kronfönster är det du som är desiger och våra Vikpartier går att tillverka efter önskemål när det gäller mått. De går att dela upp i till exempel två, tre, fyra eller fem delar. Vitlackering brukar vara snyggt när det kommer till vikpartier, men vi har ytterligare 3000 färger att välja på för dig. Med hjälp av utåtgående vikning kan man få bra motståndskraft mot vindlast. En skärpkonstruktion gör att vikpartiet håller tätt och bättre håller inne värmen. Gångjärn och handtag brukar vara tillverkade av rostfritt stål. Du kan självklart få ditt vikparti med lås, tröskel, glidande dörrar för tyst öppning och stängning och andra lätthanterliga funktioner. Vikpartier är flexibla och ofta kan du välja färg, glasenhet och dessutom olika typer av beslag när du gör din beställning. Tröskeln kan vara tillverkad av till exempel aluminium och ädelträ vilket brukar skapa en bra hållbarhet och hållfasthet. Det gör även att tröskeln tål väderpåfrestningar. Vikpartier kan installeras i så väl nya hus som äldre hus. Ofta är de helt underhållsfria förutom att man kan behöva se till att det inte samlas för mycket smuts i nedre spårprofilen. Vikpartier kan hängas i vänster eller höger sida och man kan själv välja om man vill ha vikning utåt eller inåt. Kolla upp vilket u-värde som vikpartiet har innan du beställer. Ju lägre u-värde desto bättre isolering. Alla Kronfönsters vikpartier är fullt vinterisolerade.

Att välja rätt utseende på sitt vikparti

Många fokuserar på funktioner när det gäller vikpartier och det kan kännas som att det är mycket att ta ställning till vad gäller storlek, isolering, antal delar och så vidare. Men det gäller att också tänka igenom hur utseendet på vikpartiet påverkar intrycket av hela byggnaden. Förmodligen vill du att vikpartiet ska passa ihop med byggnaden i övrigt rent stilmässigt och utseendemässigt. Det gäller både färgval och stil i övrigt på vikpartiet. Lägg gärna några extra timmar på att noggrant välja hur det vikparti som du tänker beställa ska se ut. Det är tid som du knappast kommer ångra att du ägnade åt denna viktiga och relativt stora investering som det innebär att köpa ett vikparti. Konsultera gärna Kronfönster tidigt i processen, så vi kan ge dig förslag på bästa lösning för ditt hus.

Kronfönsters vikpartier levereras klara för installation. Antingen tar du hjälp av din snickare eller så låter du Kronfönster ombesörja installationen. Våra vikpartier är varma, tysta, säkra och har marknadens bästa garantier på energiglasen.

Priser på vikdörrar och vikpartier

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this