Halvrunda fönster

Allmänt om fönster och former på fönster

halvrunda-fönster
halvrunda-fönster

Är du på väg att byta ut befintliga fönster i ditt hus? Eller ska du bygga nytt hus och funderar på vilka fönster du ska välja? Att välja de rätta fönstren till sitt hus är inte helt enkelt. Det finns mängder av fönster att välja bland och det finns mycket att lära sig innan man gör sitt val. Man vill förmodligen att fönstren ska göra att huset känns vackert och genuint. Att göra sitt hus personligt och unikt är inte enkelt men det går! Med Kronfönster som fönsterleverantör blir det lättare. Hos Kronfönster är det du som är designer och bestämmer själv exakt det fönster du vill att vi tillverkar. Det handlar om att hitta det

aljerna som sätter en personliga prägel på huset och som gör att det inte känns som en kopia på något annat hus. Ett bra sätt att göra det på är att installera fönster med speciella former. De mer traditionella rektangulära fönstren är både praktiska och vackra men det finns faktiskt många andra former på fönster, och dessa kan göra ditt hus mer speciellt och personligt. En variant på speciella fönster är de halvrunda fönstren. Halvrunda fönster blir en dekoration i sig och att sätta in halvrunda fönster är ett utmärkt sätt att göra sitt hus mer personligt och lite annorlunda i positiv bemärkelse. Men vad finns det egentligen för- och nackdelar med halvrunda fönster? Och hur monterar man halvrunda fönster? Förhoppningsvis lär du dig ett och annat som du kommer att ha nytta av när du köper nya fönster.

Olika slags halvrunda fönster

Halvrunda fönster kan tillverkas i komposit, trä eller trä och aluminium. Priset varierar kraftigt, och så gör också användningsområdena. Möjligheterna att spara in på uppvärmningskostnader beror på fönstrens värmeisolering. En annan sak som varierar från modell till modell är fönstrets storlek. Riktigt små halvrunda fönster i storleksordningen 50 cm i diameter till 70 cm i diameter brukar inte gå att öppna, utan de brukar användas mest som dekoration och för att få till ett vackert ljusinsläpp. Större halvrunda fönster på 80 cm i diameter och uppåt brukar gå bra att öppna. Dessa fönster är ofta populära i äldre fastigheter.

Montering av halvrunda fönster

En av de saker som skiljer halvrunda fönster mest från övriga fönster är själva monteringen. Självklart behövs det en halvrund öppning i husets fasad och denna öppning ska matcha dimensionerna för det halvrunda fönstret. Hus är oftast konstruerade av rektangulära element och därför kan det vara svårt att skapa en passande öppning. Man kan då behöva använda sig av specialmaskiner för att såga ut halvrunda öppningar. Man behöver också se till så att fönstret är rätt inpassat innan det monteras fast. Annars kan det bli problem med öppning och ventilation.

Fönstren har stor betydelse för husets utseende

Tänk på att de halvrunda fönster du väljer kommer att påverka utseendet på huset på ett avgörande sätt och därför är det viktigt att vara noggrann när man väljer fönster. Många köpare lär sig mycket om funktionaliteten och glömmer att tänka på att fönstrens utseende ska stämma överens med husets utseende i övrigt. Dessutom kan du se valet av fönster som en unik möjlighet att kunna prägla husets utseende på det sätt som just du önskar. Halvrunda fönster är en chans att göra det, eftersom de fungerar som en mycket vacker dekoration som ger huset en genuin och personlig känsla. Kom ihåg att du har möjlighet att själva forma ditt hus utifrån hur du önskar att det ska se ut. Med hjälp av riktigt vackra halvrunda fönster kan du skapa en skön inomhusmiljö som är ljus, samtidigt som huset får ett vackert yttre som kommer att beundras av dess besökare. Kontakta din Kronfönstersäljare för att få rådgivning och inspiration. Vi kan tillverka alla typer av halvrunda fönster i alla färger och former.

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this