Montering av pvc fönster med karmskruv, en revolution på fönstermarknaden

Intervju med Carl-Gustaf Svensson uppfinnare av patentet med karmskruvsmontage för pvc fönster.

Kronfönster har tagit fram och patenterat en helt ny teknik som möjliggör montering av pvc fönster med vanlig karmskruv.

karmskruv pvc fönster

karmskruvs montage pvc fönster.

Montering av pvc fönster sker i dag med fogskum, eller genom speciella monteringsbleck som fästes i vägg och karm på pvc fönstret. Det finns även fönstertillverkare som borrar hål i karmen för montering med skruv. All denna teknik har sina nackdelar.

Montering med fogskum tillsammans med monteringsbleck är den traditionella monteringsmetoden för PVC-fönster, en metod som oftast funkar bra men nackdelen är dock att injustering av en öppningsbar produkt blir svårare då skumningen inte tillåter justering efter härdning.

Montering med vanlig skruv har den nackdelen att det är svårt att dra fönstret rätt och efterjustera och det finns en risk för att skruven dras för hårt och att karmen bågnar.

Karmskruvstekniken som Kronfönster har tagit fram och patenterat löser alla ovan problem, plus att den Svenska marknaden är vana vid montering av fönster och dörrar med karmskruv.

Svenska hantverkare och ”gör det självare” har monterat fönster och dörrar i årtionden med karmskruv. De kan tekniken och känner sig trygga med den. Dessutom så gillar vi att dreva fönstren för att möjliggöra ventilation. ”Det ska bli tätt, men inte för tätt, huset ska kunna andas” och det gör det med vår teknik: Säger Carl-Gustaf Svensson som har patenterat tekniken. 

Du har tagit fram många tekniska lösningar för fönster och montering och nu alltså även patent. Hur kommer du på dina lösningar?

Jag är väldigt lyhörd mot vad marknaden vill ha. Sen försöker jag applicera detta på våra produkter. Jag är en marknadsmänniska med stort teknikintresse kan man väl säga. Karmskruvslösningen har jag jobbat med i 3 år nu. Och det känns skönt att äntligen kunna lansera. Säger Svensson

Du pratar om att din teknik kommer bli branschstandard? Är den så bra?

Jag tror absolut den kommer bli branschstandard, kunden i Sverige vill ha montage av sina fönster och dörrar med karmskruv. På pvc fönster finns det inte idag. Nu lanserar Kronfönster tekniken och jag tror vår teknik kommer om inte bli standard, så i alla fall väldigt utbredd. Säger Svensson

Kommer ni att börja sälja denna teknik och licensrättigheter även till andra länder?

Nu i vår så öppnar vi upp Kronfönster i Norge, planer finns även på Danmark och ett par andra länder. Vi redan en hel del på export. Så tekniken kommer finnas på de marknader där Kronfönster finns. Karmskruvsmontage är framförallt använt i Norden. Men visst, kommer det fönstertillverkare från Tyskland eller Polen som vill köpa licenser så tar vi såklart den diskussionen. Säger Svensson

Kronfönster lanserar sin karmskruvsinfästninng torsdagen den 7:e februari 2013.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this