Fönsterhandtag

Alla Kronfönsters moderna fönstermodeller levereras med kraftfulla handtag i aluminium eller stål i silver. Alla klassiska allmogefönster levereras som standard med haspar och hakar i silver.

Tillval

Låsbart handtag, till fönster eller dörr.
Cylinderlås till dörr, låsning från insida eller insida och utsida. Välj mellan låsning med nyckel från insida eller vred. Våra lås är godkända av försäkringsbolag.

Dreh-kipp

Inåtgående fönster utrustas med Kipp-dreh-beslag som gör att fönstret kan öppnas både i ovankant ca 10cm och som sidohängt (putsningsläge). Eftersom fönstret är både sido- och bottenhängt finns fler öppningsmöjligheter än på utåtgående fönster. Genom att vrida handtaget 90 grader frigörs bågen och hela fönstret öppnas sidohängt inåt, vrid hantaget till 180 grader från utgångsläget och fönstret försätts i vädringsläge och bågen kan lutas inåt. Genom att vrida hantaget till ett läge mellan öppningsl’get och vädringsläget frigörs en springa på några millimeter mellan båge och karm för mild luftgenomströmning. Dessa funktioner är alltid standard på Avans och Polaris.

Tillbehör övriga produkter

Cylinderlås för skjut/vikdörr samt handtag på både utsida och insida.
Dörrbroms / dörrstopp. Standard, utan extra kostnad, på alla våra handtagsmanövererade altandörrar
(gäller ej utåtgående aluminiumdörr Royal).
Godkänd barnspärr.