fönster för passivhus passiva hus

Passivhus klarar arktisk kyla och minimerar buller

Kronfönster Passivhus passar dig som vill ha ett fönster som klarar arktisk kyla och som vill minimera buller och ljud utifrån. Det är ett fönster för Passiva hus med 104 mm karmdjup, tre tätningslister, thermiskt isolerat stål, isotermisk neophor-isolering, sexkammarprofil, superenergiglas och extra tunn fönsterbåge för maximalt ljusinsläpp.

Passivhus fönster är så bra att det har ett positivt energivärde. Det vill säga att fönstret släpper in mer värme genom solstrålning och ljus än det ger ifrån sig i form av energiförlust.

Den fönstermodell i Kronfönsters sortiment som bäst uppfyller kraven för passivhus är Kronfönster Polaris.

Beräkna priser för fönster passivhus i vår webbshop

Vad är ett Passivhus-fönster?

Med Passivhus-fönster menar man ett fönster som har ett totalt u-värde på hela fönsterkonstruktionen som understiger 0.8. Man räknar då in fönsterkarm, fönsterbåge och glas – hela konstruktionen. Glaset isolerar alltid bättre än karmen, så glaset har lägre u-värde än karm och båge.

Passivhus fönster från Kronfönster. När bara det bästa är gott nog!

Måste ett passivhus fönster vara fult?

Efterfrågan på passivhus-teknik är stort idag. Men de fönster som tidigare fanns på marknaden hade ingen direkt attraktiv design. De var för kraftiga, klumpiga och tog alldeles för mycket av ljusinsläppet. Dessutom var tekniken på tok för dyr.

Därför ville vi se om vi kunde göra ett miljövänligt fönster och tog fram Kronfönster Passivhus. Resultatet blev ett fönster som ger mycket ljusinsläpp, med den senaste energitekniken, och erbjuder vacker design till ett bra pris. Du kan nu behålla din vackra exteriör på huset, och samtidigt spara pengar på uppvärmningskostnader och skona miljön.

Välj till dolda gångjärn så får du en fin estetik och ett bra ljusinsläpp.

Vilka kunder väljer fönster Passivhus?

Kronfönster Passivhus är för dig som vill ha vårt absolut bäst isolerade fönster, maximalt ljusinsläpp, och fönster som stänger ute ljud. Passivhus-fönster, är för kunder som vill ha kvalitet in i minsta skruv. Fönstret levereras med tredubbla tätningslister, 6-kammarssystem, 104 mm karmdjup för extra vridstyvhet, Isolerpaketet, förstärkt inbrottsskydd och tredubbla lågemissions superenergiglas. Dessutom är fönstret utrustat med vår minsta fönsterbåge (för max ljusinsläpp och bästa isolering) och infällda fönsterblecksspår.

Att Kronfönster Passivhus som standard har infräst fönsterblecksspår sparar dig 1000-lappar när du ska installera fönsterblecken. Isolerpaketet ger 10 % bättre isolering. Det här är små, enkla finesser som du inte märker när du först tittar på fönstret, men som i vardagen kommer ge dig mycket nytta och spara pengar.

Energivärde på Kronfönster Passivhus

Kronfönster Passivhus har ett positivt energivärde. Det innebär att fönstret är extremt bra isolerat. Under ett år släpper in mer värme från solen utifrån än vad det släpper igenom sig genom värmeförlust från huset. Det alstrar alltså mer energi än det släpper ifrån sig.

U-värdet på Passivhus med 3 glas U-0.5 är 0.77 på hela fönsterkonstruktionen

Ett miljövänligt fönster

Kronfönster Passivhus har suveräna isolerings-parametrar. Det är designat för att ge bravärmeskydd för ditt hus och minsta möjliga värmeförlust. Det är designat för Passivhus och lågenergihus men passar naturligtvis i alla hus där ägaren vill värna miljön. Kronfönster Passivhus har dubbla tätningslister och termiskt isolerat stål. Stålkammarna är fyllda med skumplast för att ytterligare minimera värmeförlusten.

Faktorer som förbättrar isoleringen:

 • Speciella förstärkare med högsta termoisolering
 • Distanser med mycket goda isoleregenskaper
 • Stål med termoisolering. Skumplast fylld i kanaler
 • Tre tätningslister för att minimera risk för kallras och för att göra fönstret absolut tätt
 • Torrkammare: Beslagens placering. Här kan dessa arbeta torrt och varmt, vilket förlänger deras livslängd

Andra viktiga miljöegenskaper:

 • Inga färger och lösningsmedel behövs för underhåll.
 • Hela fönstret är 100 % återvinningsbart – det ingår i kretsloppet.

Se priser på Passivhus fönster

Viktigt: Skydda dig mot kondens på glas

I Kronfönster Passivhus, och våra andra energifönster, är glasen så bra isolerade att det finns risk för kondens under vissa omständigheter. För dig som vill minimera den risken rekommenderar vi att du uppgraderar ytterglaset till självrengörande glas. För mer information om risk för kondens och mycket annat, se våra svar på vanliga frågor om fönster.

Teknisk fakta för Kronfönster Passivhus

Kronfönster Passivhus, fönster för passiva hus

 • Struktur: Underhållsfritt fönster med stålförstärkt centrumkammare
 • Material: PVC, stål, polystyren-skum (extra isolering), plus extra tunn fönsterbåge för maximalt ljusinsläpp
 • Isolerkammare: 6
karmskruv-pvc-fönster- från Kronfönster
 • Antal tätningslister: Tredubbla i karm och fönsterbåge
 • Karmdjup: 104 mm
 • Färg: Vit (RAL 9016) som standard, andra färger finns mot tillägg
 • U-värde hela konstruktionen (3-glas): 0,5 = 0,77 för hela konstruktionen, respektive (Uppmätt DIN EN 10077 för fönster öppningsbart 1500*1500 mm)
 • Förberett för karmskruvsmontage? Ja, som tillval.

Kronfönster kan erbjuda dig att köpa pvc fönster, förberett för karmskruvsmontage. Kronfönster har en egen patenterad teknik som möjliggör montering av pvc fönster, med helt vanlig karmskruv. Glöm kladdande, klibbigt fogskum. Välj Kronfönster Passivhus.

Teknisk fakta för glaset i Kronfönster Passivhus

 • Typ av fönster glas : Super energiglas, 3 lågemissions glas, superenergiglas
 • Glastyp : Lågemissionsglas energiglas Clima
 • Kassettdjup glaskasett : 44 mm (4/16/4/16/4)
 • Fyllning glaskasett : Argon
 • U-värde glas : 0,5

Garantier Pvc-fönster Passivhus

 • 30 års garanti mot blekning för vita fönster
 • 10 års garanti mot blekning för akrylfärger
 • 5 års garanti mot blekning för lackade fönster
 • 10 års garanti mot kondens mellan glasen i isolerrutan
 • 10 års garanti på fönster gällande beslag, karm och båge

Räkna fram priset på våra Passivhus-fönster i vår fönsterbutik. Där kan du begära offert, eller beställa fönster och dörrar direkt.

Video – Passivhus-fönster

Se öppningsmöjligheterna på Kronfönster Passivhaus. Alla Passivhaus är både sidohängda (1.a demofilmen) och bottenhängda (2:a demofilmen)