Facebook

Kulturfönster med 2- eller 3-glas

Kronfönster category header

Allmogefönster kulturfönster fönster i gammal stil med modern isolering och marknadens bästa rötskyddsgaranti, 30 år samt marknadens bästa energiglas med 15 års garanti. Inbrottsäkrade glas, svåra att krossa. Sov gott med tysta, varma och inbrottssäkrade fönster. Välj Titan.

kulturfönster allmogefönster

kulturfönster allmogefönster

Kulturfönster allmogefönster Titan från Kronfönster

Kronfönster kulturfönster allmogefönster är fönster i gammal stil. Marknadens bästa garanti, 30 år mot röta.

Gamla hus som behöver fönster i tidstypisk stil men med modern isolering. Kronfönster Titan finns som 2 eller 3 glas.

Med våra träfönster följer hantverk och hög kvalitet. Vi har både serieproduktion och har helt kundunika lösningar. Vi använder bara fingerskarvad furu, vi använder främst kärnvirke och vi följer ett motto: Människor tillverkar fönster, inte maskiner.

NYHET: Produktuppdatering. Nu 20 % bättre isolering. U-värde 0,99 för hela konstruktionen.

Tekniken för att tillverka träfönster det skiljer sig mycket mellan olika producenter. De största aktörerna på marknaden massproducerar fönstren i stora produktionslinjer med maskiner där allt går med automatik. Den mänskliga känslan för detta härliga naturmaterial – träet – har gått förlorat. Dessutom används ofta den billigaste typen av virke, massiv trä, alltså längssågade träbitar i hela stycken. Så gör inte vi. Vi vill bygga fönster för generationer, som håller och där träkänslan kommer fram. Men en hög andel kärnvirke och egen teknik för impregnering kan vi därför ge dig marknadens bästa rötskyddsgaranti, hela 30 år.

Problemet med massivt trä är flera. För det första så innehåller det knaggar och kvistar. Dessa lackas såklart över, men de finns där under färgen och de kommer att blomma upp så småningom. Nästa problem är vidstyvheten. Trä är ett levande material som förändras av värme och kyla, fukt och torka. Vi säger att de ”slår sig”. Tillverkar man fönster eller dörrar av massivträ som är för stort så kommer de slå sig med tiden.

Kronfönster allmogefönster kulturfönster ger ditt hus det tidstypiska utseendet men ger dig modern isolering. Din uppvärmningskostnad sjunker men ditt hus behåller eller kanske till och med förbättrar sitt utseende. Kronfönster tillverkar fönster i gammal stil som verandafönster även för orangerier och kulturhus. Kronfönster Titan är godkända för K-märkta hus.

Inspireras av träfönster i olika miljöer inför ditt fönsterval.

Produktfilm Titan. Se produktpresentation om vårt vackra Kulturfönster Allmogefönster Titan.

Varför ska du välja Kulturfönster Allmogefönster från Kronfönster?

hasp besla allmogefönster kulturfönster

hasp för kulturfönster allmogefönster

Hos Kronfönster vill ta fram det som vi anser gått förlorat i och med massproduktionen av träfönster. Ett fantastiskt material som trä vill vi göra vackra fönster av. Vi vill få mer mänsklig kontakt med materialet och tillverka träfönster av riktigt hög kvalitet.

Självklart har vi moderna CNC-maskiner vid tillverkningen, men vi har också stor del av mänskligt hantverk inbyggt i produktionen. För att göra ett bra fönster anser vi att det krävs riktiga fönstersnickare.

Aldrig massivt trä

Det är mycket billigare att använda massivträ när man tillverkar fönster, men virket slår sig och tätheten i fönstret blir sämre med tiden. Sen kommer kvistar och knaggar att lysa igenom efter ett tag. Vi har helt valt bort massivt trä ur vår fönsterproduktion – det är bannlyst! Istället använder vi fingerskarvad furu. Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder. Vi uppnår 3 stora fördelar med detta:

 • Du slipper knaggarna som gulnar och lyser igenom efter några år.
 • Du får en otrolig vridstyvhet i dina nya fönster.
 • Det förhindrar röta, varför vi kan ge dig marknadens bästa garanti, 30 år.

Visst, det är dyrare att tillverka av fingerskarvat trä som vi gör, men vi sätter kvalitén först. Vi vill att dina nya fönster ska hålla och vara fina länge! Eftersom vi tillverkar och säljer allt själva kan vi ändå hålla bra pris med högsta kvalitet.

Detta är såklart inget som syns utanpå, det viktigaste för Titan är utseendet, men du ska veta att kvalitén finns där, under ytan på dina nya kulturfönster.

Så tillverkas våra Kulturfönster

kulturfönster allmogefönster

Kulturfönster Allmogefönster med aluminiumbeklädnad, för dig som vill slippa måla.

Vi tillverkar fönster i alla storlekar och former. Du kan beställa dina nya kulturfönster / allmogefönster i alla färger – vit är standard – och du kan till och med få dem med lasyr eller bets. Vi tillverkar i alla storlekar, även runda, halvrunda, bågformade alla fria former.

Aluminiumbeklädnad är tillval och finns till såväl fönster som dörrar.

Steg i fönstertillverkningen

Tillverkning av Kulturfönster: ”Hemma hos reportage på Kronfönster”.
Häng med på en unik visning i Kulturfönster-fabriken, där vi visar hur tillverkning av riktig vackra kulturfönster och allmogefönster med högsta kvalitet, går till.

Material: För att tillverka våra träfönster använder vi främst kärnvirke. Kärnviket är mittstycket av trädet där virket är som hårdast och bäst impregnerat. Vi använder vi fingerskarvat trä, detta för att fönstret ska behålla sin vridstyvhet och stabilitet.

Hyvling, slipning och lackning: Sedan hyvlas och putsas träet innan trästommen/fönsterkarmarna dränks i impregneringsbad. Fönstret (karmarna) lackas tre gånger – två gånger med grundfärg i samma kulör som fönstret och en gång med ytfinish. Mellan varje lager lack så putsar/slipar vi ner lacken för att den ska bli jämn och blank.

Beslag: Alla beslag, gångjärn och glas monteras manuellt och testas av fönstersnickaren.

Kvalitetskontroll: Slutligen kontrolleras fönstret visuellt och funktionstestas av kvalitetsansvarig. Inte fören det passerar utan anmärkning är fönstret redo för leverans.

Våra kulturfönster kan fås som 1-, 2-, 3- eller 4-luft. Du kan köpa dina fönster helt skräddarsydda, med exakt passning till ditt hus ner till millimetern, i alla storlekar, färger, glas med mera. Nu kan du även får dina nya Kulturfönster allmogefönster med tidstypiska beslag. Till exempel vinklar i ändarna som fönstren såg förr, även med gångjärn i gammal stil, dörrhantag och haspar och hakar i mässing. Fråga din Kronfönster säljare.

Kopplade 2+1 fönster

Kopplade 2+1 fönster Kronfönster tradition

Kultur-Allmogefönster, Titan från Kronfönster

Se video om Kulturfönster Allmogefönster från Kronfönster

träfönster4

Allmogefönster 2 luft Titan från Kronfönster AB

I Allmogefönster Titan 3-glas – vårt flaggskepp – använder vi dubbla lågenergiglas med U-0,7 som standard.  Kraftigare karm-djup på 114 mm, vilket gör fönstren bra isolerade och ger en hög vridstyvhet för hela konstruktionen.

Vi använder oss av fingerskarvad, långsamväxande furu, vilket gör att fönstren blir helt kvistfria samt att vridstyvheten förbättras ytterligare.

Vårt erbjudande på måttbeställda träfönster är svårslaget. Vi tillverkar fönster efter dina önskemål så att de passar i ditt hus, oavsett vilken stil det har och när det är byggt. Ett nytt fönster ska inte bara ha hög kvalitet, det ska smälta in där det sitter.

Kulturfönster Titan finns även som altandörrar och pardörrar som vi har i lager för omgående leverans. Gå till vår webbshop för att beställa eller bygga ditt eget fönster utifrån dina mått.

Kulturfönster Kronfönster träfönster

Kulturfönster träfönster

Träfönster Titan. Tillverkad i fingerskarvad furu. Finns även med aluminuimbeklädnad. Vit är standardfärg, andra färger finns mot tillval. Vi tillverkar Titan i alla mått och former helt efter dina önskemål.

Detaljbilder på kulturfönster Titan. Här som 2-luftsfönster. Detta fönster är extrautrustad med äkta spröjs, alltså spröjs både på insidan och utsidan. För olika tillval, se vår webbshop, eller prata med din Kronfönstersäljare.

Vill du ha vridfönster i 3 glas? Klicka för detaljbilder på vridfönster 3 glas

Spröjs för kulturfönster allmogefönster

spröjs kulturfönster allmogefönster

spröjs för kulturfönster allmogefönster

Spröjsade fönster på träfönster. Kronfönster erbjuder alla typer av spröjs, mellanliggande spröjs, äkta spröjs, glasavdelande och utanpliggande. Även poster breda som smala.

Tekniska fakta för Träfönster Titan

Ritning profil kulturfönster

kulturfönster profilritning profil

Kulturfönster ritning på profil, genomskärning

 • U-värde hela konstruktionen: 0,99
 • Material: Fingerskarvat, målad, kvistfri norrländsk furu
 • Karmdjup: 114 mm (går att få även som 99, 84 och 69 mm)
 • Beslag/hängning: H-beslag, vridbara utåt alternativt sidohängt utåtgående
 • Färg: Vit (NCS S 0502-Y). Annan färg finns enligt RAL-skalan. Går att få tvåfärgad (begär separat pris).
 • Tillval: Aluminiumbeklädnad, fri from, alla färger, andra typer av glas (solskydd, inbrottskydd, bullerskydd mm.)

Teknisk fakta för glaset i Träfönster Titan

 • Modell: Superenergi Plus med 15 års glasgaranti. Inbrottsäkrade glas, svåra att krossa.
 • Kassettdjup: 36 mm
 • Konstruktion: (lågemmission-argon-standard-argon-lågemmission)
 • Kassettfyllnad: Argon
 • U-värde glas: 0,7
 • U-värde hela konstruktionen: 0,99

Garantier på träfönster Titan

 • 30 års garanti mot röta i trä. Garantin gäller inte själva ytbehandlingen
 • 10 års garanti mot kondens och damm mellan glasen.
 • 10 års garanti på beslag, gångjärn.

Beställ träfönster på nätet

kulturfönster allmogefönster kronfönster

kulturfönster allmogefönster

Gör en offertförfrågan på träfönster Titan direkt i vår webbutik utan köptvång, eller undersök priserna.

JUST NU: Fri Frakt på Kulturfönster Titan

fönster fraktfritt fri frakt

fönster fraktfritt

 

Nyhet: Nya lågemissionsglaset Superenergi plus.

Kronfönster har tagit fram ett nytt energiglas som ger 10% extra isolering och som ser till att argongasen i glaset stannar 10 år längre än på en normal glaskasett. Vi ger dig marknadens bästa garanti på dina nya Energifönster, 15 års garanti mot kondens mellan glasen. Introduktionserbjudande, just nu kan du uppgradera till marknadens bästa energiglas utan extra kostnad om du beställer minst 3 fönster.

superenergiglas plus marknadens bästa garanti fönster15 års garanti

Du får prisrabatt och specifikation mailat till dig. Enkelt och snabbt!

📞Ring oss dygnet runt