Energifönster

Några av våra fönster är till och med så bra isolerade att de släpper in mer ljus och värme under ett år, än de släpper ut, dvs de har ett positivt energivärde. Hur kan de hålla så hög isolering och hur fungerar tekniken bakom våra energifönster? Se videon.

Kronfönster tillverkar bara energifönster och dörrar, i alla typer av utföranden och material.
Men vad är då ett energifönster?

Formeln för att beräkna värmefölusten från ett fönster är.

W= (Uw * m2 * dT * h) / 1000
W= värmeförlusten i kWh
Uw = Exakt U-värde för HELA fönsterkonstruktionen, fönsterkarm, fönsterbåge och glas.
m2 = Fönstrets (konstruktionenes) kvadratmeteryta
dT = Skillnaden i temperatur mellan inne och ute i ºC grader celsius
h = Tiden i timmar.

Enkelt exempel:

Värmeförlusten i en balkongdörr med måtten 0,9*2,1 m för vilken u-värdet är 1,2 W/m2*K för hela konstruktionen, gånger den genomsnittliga temperaturskillnaden av 20 grader, under en månad.

Blir då…

W= (1,2 * 1,89 * 20 * 744) / 1000 = 33,75 kWh

uvärde fönster

U-värde (isolervärde) på fönster energifönster.
När du står inför ett fönsterbyte, välj alltid energifönster. Priser på energifönster hittar du här

Våra PVC-fönster är åldersbeständiga, framtagna för att stå emot solens UV-strålar, bitande tuff nordisk kyla, fukt och regn. På vår mest sålda fönstermodell Polaris, vi hela 50 år materialgaranti mot blekning av PVC-materialet för vita fönster oavsett om fönstret placerats i gassande solsken eller i skuggläge. Livslängden beräknas förstår mycket längre än så, det är ett material så står sig år efter år utan att tidens tand nöter ner det. Slip måla, kitta och andra typer av underhåll. Allt som behövs är att profilerna torkas av vid behov med en disktrasa för att hålla smutsen borta. Vad gör du med din fritid/semester när du slipper måla fönster ?

Ofta får vi höra från kunder att man är rädda att de gulnar, bleks, och blir fula med åren. Det kan vi med det bestämdaste dementera. Kronfönsters pvc fönster är lika fina efter 50 år som de är när de är nytillverkade. Det fina är att de bara suttit där år från år, utan minsta omtanke. De behöver aldrig skrapas, kittas eller målas. De ska bara sitta på plats och sparat energi och uppvärmningskostnader åt oss. De stänger mycket effektivt ute allt ljud från omgivande trafik. De gör sitt jobb, år efter år, utan minsta omtanke från vår sida. Så ska ett riktigt bra fönster vara. Pvc fönster från Kronfönster, kvalitet in i minsta detalj, år efter år efter år.

Ett energifönster är som namnet säger ett fönster som sparar energi och som har mycket eller exceptionellt goda isoleringsegenskaper.

Med ett energifönster menar man vanligen att fönstret ska ha en värmegenomgångskoefficient (U-värde) på högst 1,2 för hela fönsterkonstruktionen. 1,2 W/m2 k som u värde är extremt lågt och för en så låg värmegenomgångskoefficient (U värde) krävs också väldigt bra glas.

Alla Kronfönsters produkter har lågenergiglas. Den nya generationens lågemissionsglas. Detta innebär exceptionella värmeegenskaper. Glas som är energiglas superenergi (av så kallad lågemissionstyp), vilket innebär att det finns en tunn metallyta som ligger på ytterglaset och denna fungerar som ett filter, som släpper in långvågig strålning från solen men som stoppar kortvågig strålning (rumsvärmen) från att tränga ut. Energiglas beläggs med en eller flera lågemissionsbeläggningar, dessa gör att glaset kan skilja sig något mot glas som saknar denna beläggning. Lågemissionsglaset ger exceptionella isoleregenskaper för energifönstret.

Som en ren bonus så är numera alla våra fönster, skjutdörrar och skjutpartier dessutom extrautrustade med ”isolerpaketet”, vilket innebär att vi har isolerat aluminiumramen som är runt glaskassetten. Detta har vi gjort för att bygga in ytterligare en bruten köldbrygga i ditt nya fönster. Isolerpaketet sparar dig ytterligare 10 %, det innebär att ditt glas från Kronfönster är ytterligare 10% bättre isolerat än andras.

Ett energifönster har en glaskassett och den består då av 2- eller 3-glas med distans emellan som också är argonfyllda på moderna glas av lågemission. Alla Kronfönsters fönster har även glaskassetter av energiglas med argonfyllning.

Om du är intresserad av att köpa pvc fönster, så är det några saker du bör väga in. Förutom självklart priset, titta på garantier och undersök din leverantör närmare. Hur länge har företaget funnits ? Hur mycket omsätter det och känner du till några andra som köpt av dem. Helt enkelt, har företaget några muskler om något skulle hända ?

Dessa frågor kan bli direkt avgörande om du senare skulle få problem eller behöver hjälp med dina fönster. Kronfönster är ett stabilt företag med gott renomé som har funnits länge. Kronfönster har 1000-tals nöjda kunder och detta har faktiskt gjort oss till Sveriges snabbast växande fönstertillverkare.

Kronfönster har som uttalad filosofi att hålla lågt pris, men det finns några saker till du ska väga in innan du bestämmer dig. Små detaljer som Kronfönster har tänkt på, som gör hela skillnaden.

Till exempel fönsterblecksspåret. Detta har Kronfönster haft som standard i många år. Varför ? Därför att annars blir installation av fönsterbleck både dyrt, fult och det riskerar att inte hålla tätt. Många är de kunder som köpt importerade pvc fönster, monterat in och sen kommer plåtslagaren och ska sätta blecken. Det går inte, finns inte plats och blir väldigt dyrt när plåtslagaren lägger många timmar på att lösa problemet. Med Kronfönster slipper du detta. Fönsterbleck monteras på 5 minuter och det blir en snygg finish på dina nya fönster. Kronfönster säljer både på pris, kvalitet och även på estetiken. Det blir helt enkelt snyggt, när våra fönster är färdigmonterade.

Ett energifönster har en glaskassett och den består då av 2 eller 3 glas med distans emellan som också är argonfyllda på moderna glas av lågemission. Alla Kronfönsters fönster har även glaskassetter av energiglas med argonfyllning.

energifönster från Kronfönster

FEL! Fönsterblecket infällt på det ”tyska sättet”, instucket i spår under pvc fönstret. Passar bra i Tyskland, svårt, fult och dyrt (på grund av mycket merarbete för plåtslagaren) på Svenska hus.

energifönster från Kronfönster

Rätt Kronfönsters lösning för fönsterbleck på plastfönster. Denna infasning är standard på våra fönstersystem, Avans, Polaris, Premium och Passivhaus. Fönsterblecket monteras på samma sätt som på våra träfönster. Enligt svensk standard. Snyggt och prydligt, utan risk för vattenintrång och du sparar garanterat sköna tusenlappar på plåtslagerijobbet.

Genom att välja till förmonterad karmhylsa förenklar du montaget av dina nya fönster och dörrar genom att kunna använda karmskruv.

karmskruv-pvc-fönster