Du kan få 30 000 kronor för energieffektivisering vid fönster- och dörrbyte

Om du äger ett småhus som värms upp med el eller gas kan du söka bidrag för energieffektivisering.
För att minska höga elräkningar och skapa en tryggare elförsörjning har regeringen infört ett bidrag som hjälper husägare att energieffektivisera sina hem. Planerar du att byta fönster/dörrar kan du få 50% av materialkostnaden täckt, upp till max 30 000 kronor. Dessutom kan du dra av kostnaderna för montage genom ROT-avdrag.

Läs mer

Funderar du på att byta fönster & dörrar?

Kom ihåg att du måste först genomföra konvertering av värmesystemet och erhålla bidrag för det innan du kan ansöka om bidrag för fönster- och dörrbyte.

Önskar du en offert på byte av ditt värmesystem?
Kontakta Svenska värmepumpar AB och ange Kronfönster för att erhålla vår rabatt.

Hur mycket bidrag kan jag få?

Bidrag kan beviljas med högst 50 procent av de kvalificerade kostnaderna, sammanlagt dock högst 60 000 kronor per småhus. Detta fördelas på högst 30 000 kronor för konverter- ing och högst 30 000 kronor för klimatskärmsåtgärder. Bidraget kan även ges retroaktivt. Ansökningar kan göras via Boverket fram till år 2025. Det är även möjligt att retroaktivt ansöka för åtgärder som är kvalificerade för bidrag och som har beställts från och med den 8 november 2022.

Tänk på detta

Viktigt att komma ihåg är att den som genomför en åtgärd som berättigar till bidrag måste ha godkänd F-skatt. Länsstyrelsen i det aktuella länet hanterar och fattar beslut om ansökningarna. Ansökan om bidrag görs via en e-tjänst på Boverkets webbplats.

Läs mer

Så kan du erhålla bidraget

Du har möjlighet att ansöka om bidrag för att utföra energieffektiviserande åtgärder i småhus. Då 2-glasfönster släpper ut mycket värme, särskilt i kombination med el- eller gasuppvärmning, leder det till hög elförbrukning för dessa hushåll. Under vintern 22/23 blev detta särskilt kostsamt för husägarna på grund av de extremt höga elpriserna. För att stödja dessa husägare och stärka elförsörjningen i Sverige har regeringen infört ett bidrag för energieffektivisering i småhus.

Se hur mycket du kan spara med vår energiberäknare

Kronfönster tipsar

Att byta till energisnåla fönster och dörrar med låga U-värden är mer skonsamt för miljön och på sikt kan du dessutom spara väldigt mycket pengar. Alla Kronfönsters produkter har lågenergiglas. Den nya generationens lågemissionsglas. Detta innebär exceptionella värmeegenskaper. Glas som är energiglas superenergi (av så kallad lågemissionstyp), vilket innebär att det finns en tunn metallyta som ligger på ytterglaset. Denna fungerar som ett filter som släpper in långvågig strålning från solen men som stoppar kortvågig strålning (rumsvärmen) från att tränga ut.

Fönster
Sekel
Se produkt
Skjutdörrar
Se produkt
Ytterdörrar
Se produkt

Få hjälp av våra fönsterexperter

Kontakta gärna någon av våra fönsterexperter redan idag och få en kostnadsfri offert som ger dig ett bra beslutsunderlag för er energieffektivisering i hemmet.

Offerten är självklart kostnadsfri och vi går gärna igenom era önskemål och behov över telefon eller e-post.

Kontakta fönsterrådgivare

Måttanpassad

Vi tillverkar helt efter dina behov

E-handel

Handla tryggt och delbetala räntefritt

Garantier

Vi ger marknadsledande garantier

Showroom

Besök vår utställning i Växjö och träffa oss