VI har alltså ökat vår försäljning med 7 ggr om! Få företag i Sverige har gjort något liknade, särskilt tillverkande företag. För ett tjänsteföretag som tex en mäklare, innebär detta inga större konstigheter, mer än att anställa lite mer folk. Men för Kronfönster som är ett tillverkande företag. Tänk att 7 ggr fler varor ska in, genom, ut ur produktionen och sen ut till kund. Varje år! Det är en utmaning!

Kronfönster har på mindre än 10 år gått från att vara ett garageföretag, till att ha egen tillverkning av träfönster, trä/aluminiumfönster och PVC-fönster. Och som vi har gjort det. Vi har vuxit med i genomsnitt 43% per år, 97% av alla våra kunder rekommenderar oss vidare till sina vänner och bekanta! Vi säljer och tillverkar allt själva, vilket ger ett bra pris till slutkund.

gasell-gasellföretag-gasellföretagare
Kronfönster vann Gaselltävlingen 2010 och blev utsedd till Smålands snabbast växande företag.

Vilken är hemligheten bakom kronfönsters framgångar?

Den frågan ställer sig många. Svaret är lika enkelt som sant, Nöjda kunder.

Ska ett företag växa med över 1000% på 6 år, så krävs nöjda kunder och det har Kronfönster. Mer än 97% av våra kunder rekommenderar oss vidare till sina vänner och bekanta. Läs mer om vår kundnöjdhet och våra undersökningar.

För att växa med mer än 1000% så måste man tillverka med kvalitet, det är en självklarhet. Man måste hålla sina löften, vad gäller leveranstid och finish. Man måste ha bra priser. Gör man detta då får man nöjda kunder och kan man som Kronfönster vara Gasellföretag – år efter år. Enkelt? Ja egentligen är det ju det. I grunden är det mycket enkelt.

Årets företagare i Kronobergs län 2016 Kronfönster Carl-Gustaf Svensson

Årets företagare kronoberg kronfönster carl-gustaf svensson
Årets företagare Kronoberg 2016 Kronfönster Carl-Gustaf Svensson

Carl-Gustaf Svensson, grundare och ägare av Kronfönster blev årets företagare i Kronobergs län 2016. Carl-Gustaf blev årets företagare i Växjö kommun 2015 och i och med det var han kvalificerad för Regionfinal 2016 i Kronobergs län. I tävlande med de andra vinnarna som årets företagare i de andra 8 kommunerna vann Carl-Gustaf och blev därmed årets företagare i Kronobergs län 2016. Han är därmed kvalificerad till Landsfinalen ”Sveriges företagare 2016” som går av stapeln i Stockholms stadshus i Oktober.

Motiveringen till varför Carl-Gustaf vann Årets företagare i Kronoberg 2016 löd.

”Årets företagare Kronoberg är en sann innovatör. Genom Kreativitet i marknadsföring och engagemang i sin
verksamhet har företagaren tagit kontroll över sin marknad. Företagaren är ett påtagligt exempel på hur en person med stark drivkraft och en tydlig vision, framgångsrikt kan leda ett företag till nya höjder. Den resa som Årets Företagare i Kronoberg genomfört är häpnadsväckande och alla kan dra inspiration från den här personen. Genom sitt entreprenörskap blickar Årets Företagare ut genom sitt fönster mot ett hav av möjligheter!”

Juryn till årets företagare bestod av Länstyrelsen, Företagarna och Almi i Kronobergs län.

Kronfönsters ägare blir utseed till Årets Företagare i Växjö kommun

årets företagare 2015

2015 fyllde Kronfönster 10 år. Den finaste present vi kunde få var när Kronfönsters grundare och ägare, Carl-Gustaf Svensson, blev utsedd till Årets Företagare i Växjö kommun där huvudkontoret har sitt säte.

KRITERIER FÖR ÅRETS FÖRETAGARE

För att bli nominerad till utmärkelsen Årets Företagare ska följande kriterier uppfyllas av företagaren:

ÄGA & DRIVA
Inneha ett betydande ägande av företaget. Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

LEDARE & FÖREBILD
Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

KREATIVITET & INNOVATION
Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

LÖNSAMHET & TILLVÄXT
Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

FORMELLA KRAV
Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten.
Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

Priset Årets Företagare delas ut av Företagarna Växjö i samarbete med Växjö kommun. Kronfönster fick följande
motivering:

”Carl-Gustaf Svensson symboliserar i högsta grad det framgångsrika småländska entreprenörskapet. Han såg
tidigt att marknaden saknade en produktnisch och har lyckats förädla den i en hårt konkurrensutsatt bransch.
Kronfönster är idag ett snabbväxande gasellföretag som lyckats förena effektiv produktion, utveckling och
e-handel med en aktiv säljfunktion och nytänkande marknadsföring.”

Oktober 2014: Kronfönster är återigen, Sveriges Snabbast växande fönstertillverkare

kronfönster-digital-gasell-gasellföretag

Med en tillväxtökning på 164% är Kronfönster återigen Sveriges snabbast växande fönstertillverka. På Gasellgalan i Jönköping den 6:e Oktober fick Kronfönster återigen ta emot priset av Dagens Industri. 2014 blev Kronfönster dessutom utsedd till Årets digitala Gasell i regionen. I samarbete med Google delar Dagens Industri ut pris till det företag som dragit mest fördel av Internet i sin tillväxt, något som Kronfönster har gjort sedan start. Vi känner oss mycket hedrade av detta pris, som såklart är något alldeles extra.

Oktober 2012: Kronfönster är återigen, Sveriges Snabbast växande fönstertillverkare

Kronfönster tog i Jönköping den 4 oktober återigen emot Gasellpriset, för 3:e året på rad. Med en tillväxt de senaste 3 åren på 108 % är Kronfönster en växande fönstertillverkare. Tack alla kunder! Vi älskar er också!

Oktober 2011: Kronfönster är återigen, Sveriges snabbast växande fönstertillverkare

Kronfönster utsågs återigen till ett av Sveriges snabbast växande företag av Dagens Industri, ett Gasellföretag.
Kronfönster har mer än dubblerat sin omsättning de senaste 3 åren. Det gör man bara om man har RIKTIGT nöjda kunder, det har Kronfönster. 97 % av Kronfönsters kunder rekommenderar företaget vidare, till sina vänner och bekanta.

Oktober 2010: Kronfönster är Sveriges snabbast växande fönstertillverkare

Med en omsättningsökning på 370 %, är Kronfönster dessutom, ett snabbt växande företag och företaget blev i år
utsedd till Årets Gasellföretag i Kronobergs län. Kronfönster, växer snabbt, stabilt och lönsamt. Det gör vi för att våra kunder är nöjda med oss. För att vi håller vad vi lovar och för att nöjda kunder ger fler nöjda kunder. Detta gäller både privatpersoner/villaägare och nu har även de stora byggföretagen börjat inse fördelarna med Kronfönster och vår filosofi, Snabbare, Bättre, Billigare! Kronfönster är tack vare detta, Gasellvinnare 2010.

Gasell vinnare 2012

Vad är då ett Gasellföretag? Det är kort och gott ett snabbväxande företag.
Kriterier för att bli ett Gasellföretag:
har offentliggjort minst fyra årsredovisningar.
har en omsättning som överstiger 10 Mkr
har minst tio anställda.
har de senaste tre åren kontinuerligt ökat omsättningen.
har under samma period minst fördubblat sin omsättning.
har ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt.
har i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
har sunda finanser.
Kriterierna för att bli ett Gasellföretag är alltså mycket hårda. Mindre än 1 % av Sveriges aktiebolag, har chansen att någonsin bli ett Gasellföretag och Kronfönster är alltså vinnaren i denna knivskarpa konkurrens. Kronfönster har 4 dubblat sin omsättning på 3 år ! Bara en handfull företag i Sverige har gjort något liknande.

Detta har gjort Kronfönster till ett snabbt växande företag och fönstertillverkare. Det gör man bara om man har nöjda kunder som rekommenderar oss vidare.

Tack alla våra nya och gamla kunder, tillsammans kan vi!