När kommer min leverans?

Majoriteten av Kronfönsters utbud måttillverkas efter kundens önskemål, vilket innebär att de varor som säljs inte går i produktion när kunden lagt en order. I grova drag tar det 4-8 veckor för måttbeställda varor att tillverkas och transporteras till kund. Lagerförda varor levereras snabbare.

Läs mer om leverans i våra köpvillkor.

Hur sker leveransen?

Du blir aviserad via e-post eller telefon 1-5 dagar innan leverans sker. Dina produkter levereras till angiven leveransadress.

Kan jag se Kronfönsters produkter någonstans?

Kronfönster har showroom i Växjö. Se vår kontaktsida för adressuppgifter. Våra showroom finns också på Google Street View (länk finns på kontaktsidan).

Har ni monteringsanvisningar?

Vi har en sida dedikerad för monteringsanvisningar. Den finns här.

Hur mäter jag mina fönster?

Vi har gjort en guide för fönstermätning. Den finns här.

Vad menas med 1-luft, 2-luft, 3-luft o.s.v.?

Med ”luft” avses antal glaskassetter i en fönstermodul. Med ett 2-luftsfönster innebär alltså att man har två glaskassetter i en och samma fönsterkarm.

Vad är PVC?

På vår hemsida finns information om vad PVC är. Du hittar informationen här.

Kan jag få mina fönster i valfri färg?

Samtliga våra produkter i vårt sortiment kan du få lackerade i de flesta NCS S/RAL-kulörer. Undantaget är träfönster med aluminiumbeklädd utsida. Aluminiumbeklädnaden kan du få i valfri RAL-kulör.

För våra PVC-fönster finns också möjlighet att använda en typ av folie. Detta alternativ ger ett bättre resultat än lackering och håller bättre mot missfärgning, blekning och repor. Folien finns dock i en begränsad upplaga.

Varför uppstår utvändig kondens på mina nya fönster?

Energieffektiva fönster hindrar rumsvärmen från att stråla ut vilket gör att det yttre glaset blir mycket kallare än i fönster med sämre isoleringsförmåga. När det är kallt och stjärnklart, förlorar det yttre glaset värme genom utstrålning mot natthimlen. Temperaturen på det yttre glasets yta sjunker under lufttemperatur och under luftens daggpunkt. Om luftfuktigheten samtidigt är hög, sker kondensutfällning mot den kalla rutan. Om glasets yttertemperatur sjunker under noll grader kan iskristaller bildas på rutan vilket kan inträffa under höst och vår när det är mycket fuktigt ute och natthimlen är stjärnklar.

Utvändig kondens är inget skadligt utan endast ett bevis på fönstrets goda isoleringsförmåga. Den försvinner frampå morgontimmarna när det ljusnar och solen åter börjar värma.

Hur motverkas utvändig kondens?

Följande faktorer kan minska utvändig kondens:

  1. Avskärmning mot himlen, så som takutsprång, markiser, träd eller närliggande byggnader.
  2. Fönster placeras långt in i fasaden vid montering.
  3. Tillbehöret självrengörande glas.

Vilka produkter har Kronfönster i lager?

Kronfönster tillverkar framförallt fönster efter måttbeställning. Vi har dock ett mindre sortiment med lagerförda produkter i modulmått(länk). Det finns fönster och dörrar i pvc och trä. För att se vårt sortiment av fönster, klicka här. Dörrar hittar du här.

När krävs det säkerhetsglas för mina fönster?

Det är numera ett lagkrav i privat bostad att ha säkerhetsglas i produkter där glaset är placerat lägre än 0.6 m från golv. För mer utförlig information vänligen läs på Boverkets hemsida.

När krävs det spärranordningar för ökad barnsäkerhet på fönster och dörrar?

Fönster och dörrar vilkas karmunderkant sitter lägre än 1,8 meter över golvet. Säkerhetsanordningar behöver inte finnas på fönster eller fönsterdörrar i markplanet. För mer utförlig information vänligen läs på Boverkets hemsida avsnitt 8:231 BBR.

Kan jag ansöka om delbetalning för mitt köp?

Ja. Kontakta oss för mer information.

Hur ska jag göra för att dela upp mina fönsterköp i flera omgångar?

Om du ska köpa fönster till ditt hus i flera omgångar, t.ex. om du ska renovera ditt hus över en period på flera år, finns en grundregel att följa:

Beställ dina varor för en hussida i taget.

Om man beställer sina produkter i flera omgångar över en längre tidsperiod kan det hända att glasen får en mindre skillnad i nyans mellan beställningarna. Detta är inget man märker av om fönstren är placerade på olika sidor av ett hus, men om fönstren sitter bredvid varandra kan skillnaden bli tydlig. Tag därför för vana att beställa samtliga fönster för en hussida vid ett och samma tillfälle.

 

Hittar du inte svar på det du undrar? Ta en titt i vår ordlista. Kanske hittar du svaret på din fråga där? Du får gärna kontakta oss om du har frågor som inte finns besvarad på vår webbplats.