Hem » Specialfönster – runda fönster

Specialfönster - runda fönster

Med hjälp av riktigt vackra fönster kan du skapa en inomhusmiljö som är behaglig och ljus, samtidigt som huset får ett vackert yttre som kommer att beundras av dess besökare. Dina önskemål styr vår produktion. Hos oss tillverkas bara energifönster, där våra träfönster har 3-glas och PVC-fönster har 2-glas som standard, alltid med argonfyllning och isolerpaketet. Dina runda och halvrunda fönster går att få med alla typer av energiglas och i alla material – trä, PVC eller helt i aluminium.

Halvrunt fönster insida med mellanglasliggande spröjs

Design och funktion

Att göra sitt hem unikt och personligt är inte helt lätt, men det är något många strävar efter. Hos Kronfönster är det du som är designer och vi kan tillverka exakt det du vill ha. Det gäller att hitta de där detaljerna som sätter den personliga prägeln på huset och som gör att det inte känns som alla andra hus. Ett sätt att göra det på är att använda sig av fönster med speciella former. De traditionella rektangulära fönstren är vackra och praktiska men det finns också många andra former på fönster som kan göra ditt hus speciellt och mer personligt. En variant är runda fönstren. Runda fönster blir till en dekoration i sig, ett bra sätt att göra sitt hus mer unikt. Mått och material bestämmer du. Vi kan göra ner på millimetern – skräddarsytt för ditt hus.

Garanti och säkerhet

Hos oss är dina fönster kvalitetsförsäkrade i många år framöver. Hantverk Made by Småland erbjuder dig marknadens bästa rötskyddsgaranti för runda och halvrunda träfönster i hela 30 år. Hus är ofta konstruerade av rektangulära element och därför är det inte alltid helt enkelt att skapa en passande öppning. Man kan behöva använda specialmaskiner för att såga ut runda öppningar och också se till så att fönstret är rätt inpassat innan det kan skruvas fast. Runda fönster har inget ”upp” eller ”ner” som ett rektangulärt fönster, ändå är det viktigt att se till att rätt sida hamnar upp respektive ner. Annars kan det bli problem med öppning och ventilation.

Varför välja runda fönster?

 • vacker dekoration som bidrar till husets genuina och personliga känsla
 • tillverkas i trä, plast eller trä och aluminium
 • behövs ingen fönsterbräda
 • flertalet färger och spröjsningar
 • ger ett härligt ljusinsläpp i rummet
 • en dekoration i sig
 • träfönster har 3-glas och PVC-fönster har 2-glas som standard
 • alltid med argonfyllning och isolerpaketet

VRIDFÖNSTER

Tack vare vårt diskreta vridbeslag MINIMAL får du ett fönster med vacker och prydsam inramning. Alla fönster kan självklart förses med spröjs, mellan glasen eller fast utanpåliggande.

SLUTBLECK

Slutbleck av elförzinkat stål med rullager och grå tätningslist ger ett energisnålt fönster.

TOPPBESLAG

Toppbeslag med bakkantssäkring ger ett gediget skydd mot inbrott.

VRIDBESLAG

Kronfönsters diskreta vridbeslag MINIMAL ger dig ett vackert fönster utan synliga beslag när fönstret är stängt.

Har du frågor och funderingar?

Har du frågor eller funderingar angående våra produkter hjälper vi dig mer än gärna.

Beräkna pris och köp i butiken!

I vår webbshop kan du beräkna priser, göra tillval, begära offert eller köpa direkt online.

Färgval

Detta fönster har en vit standardfärg enligt NCS färgindex, kulören har beteckningen S 0502-Y och är en något varmare vit färg. Färgen kallas även i folkmun för ”Stockholmsvitt” och används väldigt ofta till fabriksmålade fönster, dörrar, lister och andra ytor.  Vridbeslag, dropplist och aluminiumbeklädnad är pulverlackerade i kulören RAL 9010.

Om du önskar få ditt fönster i en annan kulör kan vi så klart hjälpa dig med det också.

Material

Vridfönster Air är tillverkat av lamellimmad furu enligt svensk standard SS818104. Vi har valt att inte tillverka våra fönster i massivträ utan använder fingerskarvad Furu istället. Vi sågar bort alla kvistar, knaggar och dåligt material i virket, sedan skarvas och skiktlimmas träet till hela längder. På detta vis slipper du knaggar som gulnar och lyser igenom efter några år.

Vi kan även erbjuda Vridfönster Air med aluminiumbeklädnad för en ännu längre hållbarhet, du kan läsa mer om det här.

Utföranden

Vår fönstermodell ”Air” finns i följande utföranden:

 • Fasta fönster
 • Utåtgående fönster
 • Vridfönster
 • Fönsterdörrar
 • Pardörrar

Du kan läsa mer om de olika fönstertyperna, beräkna pris och köpa dem direkt i vår butik.

Specifikation