Vad ingår i din offert?

Alla fönster i vår webbshop/offertberäkning är vita fönster om ej annat anges.
Alla fönster ses från gångjärnssidan. Tänk på det när du väljer hängning.
De flesta produkter anges med exakta karmyttermått, knappa in dina mått i cm.

Vi erbjuder olika alternativ för spröjs beroende på fönstermodell. Spröjsbredden ligger som standard mellan 25-26mm. Spröjsen är alltid vita som standard. Om du väljer annan färg på produkten försäkra dig därför om att även spröjsen kan lackeras i samma färg genom att ta kontakt med din säljare. Spröjs hos olika fönstermodeller kan se olika ut i designen.

Vi kan tillverka alla typer av fönster. Vill du ha något annat än det som anges ovan, till exempel färger, former, spröjsning med mera, vänligen kontakta oss direkt. Tänk på att fönster och dörrar på bilderna kan vara extrautrustade eller utförda i annan stil än den du vill ha. Var alltid tydlig i kontakt med din säljare vad du vill ha. Skicka gärna in ett mail till oss med dina ritningar, eller dina önskemål beskrivna på annat sätt. Vi vill att du ska få exakt det du vill ha, och det vet i slutänden bara du, var därför noggrann och kontrollera din beställning en extra gång innan du lägger den till produktion.

Från och med 1:a Januari 2013, gäller nya regler från Boverket för säkerhetsglas. I paragraf 8:35 står att läsa följande. 8:35 Glas i byggnader: Glasytor som är oskyddade och så placerade att personer kan komma i kontakt med dem, ska utformas så att risken för personskador begränsas. Glasytor och infästningar ska tåla dynamisk påverkan av en människa. Detta innebär alltså tvingande regler om säkerhetsglas om ni väljer dörrar eller fönster där risk finns för personskada. Vi rekommenderar därför ALLTID att ni uppgraderar fönster, dörrar, skjutdörrar med säkerhetsglas om glaset är närmare än 60 cm från golvet.

Om spröjs ingår i din offert är det mellanliggande i aluminium, mellan glasen, om ej annat anges specifikt. Vi har även utanpåliggande spröjs, begär pris på det om du vill ha det istället. Alla fönster är vita, RAL 9016 på PVC-fönster och aluminiumfönster samt NCS S 0502-Y för träfönster och RAL 9010 för alubeklädda träfönster. Produktuppdateringar och förbättringar sker löpande i vårt sortiment, om du har köpt våra produkter tidigare och vill vara 100% säker på att få en exakt likadan produkt, påpeka detta för oss innan beställning, så ska vi försöka tillgodose dina behov.

Alla fönster/dörrar ses från gångjärnssidan. Tänk på det när du väljer hängning, både i webbshopen och om du fått en offert av oss. När det står ”Hängning vänster” i din offert betyder det att gångjärnen sitter till vänster och handtaget till höger sett från den sida av produkten som gångjärnen sitter på.

T Fönster AB tillämpar distansavtalslagen. Ångerätt utgår för produkter som vi lagerhåller, dvs standardprodukter. När du ångrar köpet ska du meddela T Fönster AB inom 14 dagar efter leverans att du ångrar köpet och lämna tillbaka det du har köpt till T Fönster AB. Ej uthämtade, beställda produkter, debiteras för returfrakten.

Leveranstider

Aktuella leveranstider finner du på vår hemsida eller efter kontakt med säljare.

Vill du jämföra alla våra fönster? Ställa dem mot varandra för att verkligen se skillnaden? Jämför alla energifönster mot varandra här

Tycker du att det är svårt att veta exakt vilken typ av fönster som passar dina behov och ditt hus? Kronfönster har gjort det enkelt för dig. I Kronfönsters fönsterguide leder vi dig fram, steg för steg till rätt fönster för dina behov.

Om ni beställer fönster/dörrar enligt offerten behöver vi leveransadress, personnummer, telefonnummer (dagtid) samt mobiltelefonnummer för SMS-avisering.

Om du har problem att få fram offerten du har fått på mail, när du klickar på länkarna längst ner, så måste du markera hela adressen till offerten (två rader) och klistra in adressen i din webbläsares adressfält och sedan trycka på enter-tangenten för att gå till adressen.

Hur ska jag göra för att dela upp mina fönsterköp i flera omgångar?

Om du ska köpa fönster till ditt hus i flera omgångar, t.ex. om du ska renovera ditt hus över en period på flera år, finns en grundregel att följa:

Beställ dina varor för en hussida i taget.

Om man beställer sina produkter i flera omgångar över en längre tidsperiod kan det hända att glasen får en mindre skillnad i nyans mellan beställningarna. Detta är inget man märker av om fönstren är placerade på olika sidor av ett hus, men om fönstren sitter bredvid varandra kan skillnaden bli tydlig. Tag därför för vana att beställa samtliga fönster för en hussida vid ett och samma tillfälle.

Finansiering, vill du köpa nu, men betala senare?

T Fönster AB erbjuder tillsammans med Wasa Kreditfinansiering av dina nya fönster och dörrar. Våra erbjudanden är:

 • Delbetala på 3 månader med 0% ränta
 • Delbetala på 6 månader med 0% ränta
 • Delbetala på 12 månader med 0% ränta
 • Delbetala på 24 månader med 0% ränta
 • Delbetala på 36 månader med 0% ränta
 • Delbetala på 60 månader med 5,95% ränta

Installation/montering av dina fönster

Vi har ett rikstäckande nät av samarbetspartners som kan ombesörja installation. Vid önskemål kring montage/installation lämnas offert på produkt och arbete av samarbetspartner.

Detta är så viktigt att vi repeterar en gång till, innan ni godkänner offerten. Läs alltså och kontrollera:

 • Är det rätt modell jag fått offererat?
 • Stämmer måtten? Glöm inte att vi tillämpar exakta karmyttermått. Läs våra mätanvisningar om du är osäker.
 • Stämmer antalet enheter?
 • Stämmer öppningen/hängningen? Glöm inte att vi tillämpar vy från gångjärnssidan på alla ritningar och beskrivningar om inte annat anges specifikt.
 • Stämmer låsning/cylinder? (in sida -utsida)
 • Stämmer spröjsningen?
 • Har du beställt med säkerhetsglas där det behövs? Glas närmare golv än 60 cm kräver säkerhetsglas. Gäller även källarfönster.
 • Är det rätt tröskel?
 • Är det rätt glas? 2-glas, 3-glas, sort av glas
 • Stämmer samtliga tillbehör jag valt?

Är ni minsta osäkra på något i offerten kontaktar ni er säljare. När ni godkänt offerten går den i produktion och inga ändringar kan då göras.

Vi vill också påminna om att det leveransdatum ni får är preliminärt och vi rekommenderar att ni inte bokar hantverkare förrän ni har era varor hemma och har kontrollerat att allt är ok. Skulle olyckan vara framme att ni fått en transportskada dokumenterar ni detta genom bilder när varorna står på pall och kontaktar omgående T Fönster AB. Flytta inte varorna och montera inte skadade eller felaktiga varor.

Dessa regler är särskilt ägnade att hindra fallolyckor där barn är inblandade.

Godkända barnsäkerhetsspärrar eller lås skall finnas på:

 • Öppningsbara fönster belägna på 2 m fallhöjd eller högre
 • Fönster eller fönsterdörrar som leder ut mot balkong eller altan belägen på mer än 2 m höjd över marken

Miljö

T Fönster jobbar mycket aktivt för en grönare Värld. Förutom att alla våra fönster är energifönster, med mycket hög isolering för minimalt behov av uppvärmning av ditt hus och därmed minskade koldioxidutsläpp så  levererar vi fönster till dig med miljömärkta transporter enligt ISO 9001 och 14001 (kvalité och miljö) samt trafiksäkerhet och arbetsmiljö.

Kontakta oss

T Fönster är fullsortimentstillverkare och erbjuder fönster och dörrar i olika stil i samtliga materialslag, trä, trä/aluminium, PVC och aluminium. Vi erbjuder även lösningar för isolerade skjut- och vikdörrar i olika material och klasser.

Om du har frågor på din offert, eller vill ändra något, eller vill ha hjälp med beställningen, tveka inte att kontakta oss.

 

KRONFÖNSTER – en del av T Fönster AB

Huvudkontor: Fullständigt showroom, utställning & försäljning.

Sandvägen 2, 352 45 Växjö

Telefon: 0470-79 50 50

E-post: info@kronfonster.se

ÖPPETTIDER

Mån-Fre

Butik: 08.00-17.00

Telefon: 07:00 – 17:00

Växel 07.00-17.00

Lunchstängt: 11.30 – 12.30