Inbrott fönster.

Den mörka delen på året är tjuvarnas tid. De allra flesta villainbrott sker i skydd av mörkret, när det faller tidigare är det därför naturligt att de flesta inbrott sker under vinterhalvåret. Tjuvarna går nästan alltid in genom fönster eller altandörrar, på baksidan av huset helst i någon skymd del. Genom att installera rätt fönster och dörrar kan du minska din risk för inbrott till närmare noll.

Det bästa sättet att skydda sig mot inbrott är ofta att ”tänka som tjuven”. Tjuvar tar sig ofta in genom fönster på bottenvåningen i första hand och altan- och balkongdörrar. Förstärkning av inbrottsskyddet bör därför inriktas hit. Ytterdörren används sällan som inbrottsväg i villor och radhus. Källa Expressen.se

Med Kronfönsters inåtöppnade fönster, altandörrar, skjutdörrar går det inte att använda traditionella tillgrepp för att bryta sig in i ditt hus. Oftast använder tjuven en kofot eller liknande tillhygge, men för att kunna bryta upp fönstret måste det vara utåtgående, dvs det måste öppnas utåt. Väljer du Kronfönsters underhållsfria pvc-fönster, kan du i många fall få dem tvärtom, inåtöppnade. Detta gäller både fönster och dörrar och då går det inte att bryta sig in med kofot.

Det är ovanligt att tjuven krossar en ruta för att komma in i huset, men det förekommer naturligtvis. Vill du därför känna dig extra säker mot inbrott, lägg till lite extra och få laminerat glas på dina fönster/dörrar. Då blir det i det närmaste omöjligt att ta sig in normal väg. Det kräver dessutom så mycket våld att tjuven förmodligen kommer avstå, eftersom det hörs och väcker uppmärksamhet.

Välj Kronfönsters fönsterserier Avans, Polaris, Premium, Princess för att få RIKTIGT inbrottssäkra fönster och dörrar.

Kategorier

Nyheter Fönster Dörrar Skjutdörrar Vikdörrar Inspiration
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this